reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć dziewczyny jestem początkująca także nie orientuje się jeszcze za bardzo. Otóż powiedzcie dzisiaj mam 49 dzień bez okresu (2 tygodnie spóźnia się) i nie wiem czy mogę być w ciąży czy nie. Miałam tydzień temu (13.07.09r) robione usg ale pani ginekolog powiedziała mi że ciąży nie widzi. Czy ciąża mogła być tak mała że była nie zauważalna na usg. Zawsze miałam nieregularne miesiączki ale od jakiś 8 miesięcy miałam mniej więcej w 31-36 dniach tylko raz z lutym miałam 55 dni (ale brałam antybiotyki bo byłam chora). Dodatkowo mam od jakiś 2-3 dni bezwonne upławy raz żółtawe raz brązowawe - ale zdaje mi się że jakby to było jakieś zapalenie dostałabym jakieś leki a nic nie dostałam oprócz duphastonu na wywołanie okresu. Dostałam też skierowanie na wyniku hormonalne z których tylko testosteron jest za wysoki a z resztą wszystko gra. Dziękuje za ewentualna pomoc

reklama
robiłam progesteron, testosteron, tarczyce, protaktyne, fsh

No ale Ty masz zrobic bete a nie hormony. To ne sa hormony ciazowe i nic Ci nie pokaza

przedwczoraj byl raczej wątpliwy bo była testowa kreska widoczna dosc ale troszke jasniejsza od kontrolnej dopiero wczoraj i dzis jest mocna i ciemniejsza od kontrolnej...... i jajnik mnie dzis kłuje....

No to dzisiaj pewnie masz owu. Skoro wczoraj juz testowa byla mocniejsze od kontrolnej - to znaczy 9-36 godzin i jest owu. Dzisiaj masz juz 24 godziny po, bol jajnika wiec owu jak lala malowana. Skok tempki jutro lub pojutrze (zalezy jak reagujeszna progesteron)

buuuuu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wlasnie sie zezloscilam na sama siebie!!! :angry: robie tety owulacyjne juz kilka cykli... pierwszy raz gdy je robilam to bylo w 12dc i testy byly negatywne, w 13dc pozytywne a w 14 dc negatywne znowu... tak wiec myslalam ze owulke bede miec 14dc... w sumie polozna mi powiedziala to samo jak monitorowala moj cykl... poniej zawsze robilam testy w 13dc i byly pozytywne... nie robilam juz w 14dc bo stwierdzilam ze bedzie tak jak w pierwszym cyklu z testami i ze bedzie negatywny... dzisiaj mam 14dc i tak z ciekawosci zrobilam tesciora... a tutaj 2 kreseczki!!! wczoraj tez byly!!! to ja juz nic nie rozumiem!!!! dlaczego wczesniej w 14dc juz wychodzil negatywny a teraz nadal pozytywny?? niby ta druga kreseczka jest jasniejsza ale jest!!!
iak6qsje5t87g7n8bzmn.jpg

g6mvye18nepmz2eda5iq.jpg

co o tym sadzicie... dzisiaj mierzylam tempke i nadal niska... ciekawe co mi jutro pokaze... wczoraj sie staralismy i dzisiaj temu mojemu tez nie popuszcze... :-):-):-) ale tak z ciekawosci pytam co o tym myslicie...

reklama
Czesc Babolinki
Czytam juz od godziny i jestem dopiero na 3323 stronie uff oczoplasu juz dostaje.

My pojechalismy sobie na weekend nad morze bo mamy bliziutko. No i polazilismy tez sobie po gorach (2 w 1). Tak sobie mysle tylko czy dobrze zrobilam. Niby objawow na fasolke to specjalnie nie mam. Jakies tylko takei mgliste wyobrazenia- wkrety:eek: Tzn cycuszki powiekszone ale nie bolesne (tylko jak je zacne po bokach mietolic), no brzuch i jajniki bola od 4 dni, od kiedy to mialam zaobserwowalam takie jakies jasnobrazowe plamki. No i potem czysto a od 2 dni znowu leciutkie budyniowe objawy, ale nie budyn smietankowy tylko taki bardziej waniliowy albo karmelowy. sama nie wiem czy sie zaczynaja plamienia moje zwyczajne przed @ zlagodzone Castagnusem czy jednak cien szansy jest. No niby brzuch mnie nie bolal cale 7 dni przed @ dzien w dizen.

Ale z pewnoscia jest to zbyt uwazne przygladnaie sie i podpasowywanie objawow pod "siebie" a raczje fasolke. Wariatkowo normalnie;-)
Lece czytac

Do góry