reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Siemacie Lachonarium
Dziś mój jedyny dzień wolnego ale odrabiałam rano zaległości w sprzątaniu i praniu, zaliczyłam rodziców bo tydzień mnie nie widzieli zaraz upiekę ciasto bo @ się zbliża wielkimi krokami i tak mi się chce słodkiego że zaraz ocipieje.

I tak na prawdę nie czuję się jak bym miała wolne.

reklama
witam moze wy mi pomozecie.... czy mozna patrzyc na temperature ktora zmierzylos ie w poludnie?? tzn tak spoznia mis ie okres juz 7 dni 4 dni temu robiam test ale nic nie pokazal.... mierzylam temperature rano o 8 i wynosila 36, 5 mierzylam ok 5 minut , natomiast zmierzylam o 14.30 i mialam 37,2.... i taks ie zastanawiam czy to ma jakies znaczenie.... czy moge podejrzewac ciaze mimo tego testu ktory wyszedl negatywnie.... jutro ide do ginekologa ale wiecie każdy by cgcial chociaz troche byc podniesiony na duchu :tak: juz staram sie 3 miesiac i jestem po luteinie czy moglo coszajsć czy to raczej znow moje hormony wariuja?? a jesli chodzi o sluz to od dnia spodziewanej miesiaczki do 5 dnia mialam mlecznobialy bardzo ciagnacy sie natomiast dzisiaj juz jest go mniej i bardziej wodnisty.... pozdawiam serdecznie i prosze o przemyslenia ;-):sorry:

missliss na temp. się nie znam bo nie mierzę wiem że powinno się to robić rano zawsze o tej samej porze.
Jesli chodzi o test może nie wykazywał ciąży bo masz za niskie hcg niektóre dziewczyny tak mają ...radzę zrobić beta (badanie z krwi) wtedy bedziesz miala pewność ... jest jeszcze ta luteina która mogła ci przedłużyć cykl... mam nadzieję że to jednak fasolka czego ci życzę i trzymam kciuki!

Jakoś doszliśmy z M do porozumienia, ze na obecną chwilę mamy dosyć starań się o dzidziusia. Także BB już mnie nie ciągnie. Pomimo iż przechodzimy z M ostatnio tak jakby powtórne zakochanie się to zmęczyła nas walka o dziecko. Nie mierze już temp, nie sprawdzam dni płodnych, nic co miało by pomóc w zapłodnieniu. Nadal tylko będę brała dophaston, może chociaż wyreguluje mi cykle. Przyjęliśmy zasadę kochamy się wtedy gdy chcemy, mamy ochotę a nie bo trzeba.
Pozdrawiam.
Powodzenia.
Pa

Hej Hanka jak tam praca?
Ja natomist się dziś obijam i mam takiego lenia że szok!

Siemasz Jagienka. W pracy dużo roboty ale przez ten tydzień tyle sie nauczyłam, że szok.
Ja lubie jak cos się dzieje więc dla mnie to idealna robota tylko palenie muszę rzucić bo sie cholernie męczę.

witam moze wy mi pomozecie.... czy mozna patrzyc na temperature ktora zmierzylos ie w poludnie?? tzn tak spoznia mis ie okres juz 7 dni 4 dni temu robiam test ale nic nie pokazal.... mierzylam temperature rano o 8 i wynosila 36, 5 mierzylam ok 5 minut , natomiast zmierzylam o 14.30 i mialam 37,2.... i taks ie zastanawiam czy to ma jakies znaczenie.... czy moge podejrzewac ciaze mimo tego testu ktory wyszedl negatywnie.... jutro ide do ginekologa ale wiecie każdy by cgcial chociaz troche byc podniesiony na duchu :tak: juz staram sie 3 miesiac i jestem po luteinie czy moglo coszajsć czy to raczej znow moje hormony wariuja?? a jesli chodzi o sluz to od dnia spodziewanej miesiaczki do 5 dnia mialam mlecznobialy bardzo ciagnacy sie natomiast dzisiaj juz jest go mniej i bardziej wodnisty.... pozdawiam serdecznie i prosze o przemyslenia ;-):sorry:

Nie można brać pod uwagę temperatury z popołudnia. Jak ci wyszły testy negatywnie a masz dni po terminie - to:
1. Może się wydłużyć cykl
2. Możesz być w ciązy ale lekarz tego na tym etapie nie stwierdzi (w sensie nic jeszcze nie widać)
3. Może pęcherz się nie wchłonął i masz torbielkę i to jest w stanie lekarz stwierdzić na usg.

Jakoś doszliśmy z M do porozumienia, ze na obecną chwilę mamy dosyć starań się o dzidziusia. Także BB już mnie nie ciągnie. Pomimo iż przechodzimy z M ostatnio tak jakby powtórne zakochanie się to zmęczyła nas walka o dziecko. Nie mierze już temp, nie sprawdzam dni płodnych, nic co miało by pomóc w zapłodnieniu. Nadal tylko będę brała dophaston, może chociaż wyreguluje mi cykle. Przyjęliśmy zasadę kochamy się wtedy gdy chcemy, mamy ochotę a nie bo trzeba.
Pozdrawiam.
Powodzenia.
Pa

No i patrzeć jak będzie fasola.
Jadźka ja też się nie staram, nie mierzę temperatury nie obserwuje cyklu a @ wiem kiedy dostanę bo mnie napierdziela.
A możesz tu wpadać robić wir i tyle. Nie musisz od razu członek wbijać na mła i całą resztę popapranców tu obecnych:-)

Hanka rzuć wyjdzie ci to na zdrowie... jeden minus że się tyje jak tak mialam +5 kg

Wiem, wiem czytam napisy na papierosach.
A z jedzeniem to powiem ci, że nie mam czasu na jedzenie. Zawsze qurwa coś, zawsze coś:-D

Nic ta temperatura popoludniowa nie znaczy. Nie mierzy sie tempki po wstaniu z lozka bo momentalnie pojawiaja sie wachniecia i wzrosty.
36.5 tez nic nie mowi jesli jest jednorazowa. Powod do mzartwien jest kilka z nich

reklama
buziaczki dla wszystkich szalonych kobitków:-)

Hello jest tam ktoś!!!!:-)

Jak wam mija niedziela,u mnie pogoda beznadziejna:-)
Hej!!
Dzięki za buziaka, ja tez złapałam:-p:-D
U mnie niedziela jakaś obfita w gości:tak: Byli u nas: koleżanka i brat mojego M z narzeczoną. Teraz M leży na kanapie i odpoczywa. Net mi już tak bardzo nie muli więc może dłużej z Wami popisze. Matko.. jutro do pracy:baffled:
Ale mi się nie chce..:-D

Do góry