reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Ja tylko na sekundeczke, bo znajoma wpadla i nie moze wyjsc;-)

Witam Cie kochana:-) Ja ze swojej strony moge jeszcze doradzic, zebys nie zapomniala o sexie :-p:-p:-p

Mialam kiedys kolege, ktory hodowal chomiki. Koles uwielbial te przebrzydle gryzonie ale cos nie mial do nich reki bo ciagle mu zdychaly. Chodzil do weta i kupowal nowe odzywki i pierdoly. Nic nie pomagalo, chomiki zdychaly. Postanowil zmienic weterynarza. Bardzo mily starszy pan, pyta " Czym karmisz gryzonie i co im dajesz pic? "
Moj kolega zrobil wielkie oczy i pyta " To chomiki pija??????" :-D

Bede wpadala Was podczytywac. Buzka

Kaprycha, na Ciebie zawsze można liczyć, jak Ty coś opowiesz to boki zrywać:-):-) :-D:-DCo do moich planów ze sprzątaniem, to okazało sie że muszę je szybko zmienić. Mąż przyszedł z pracy, były długie przytulanki;-)i spaliśmy do 19:00:-D Na szczęście nie spodziewam się gości więc posprzątam jutro, no chyba że znów będę musiała zmienić plany;-)

reklama
WITAJCIE KOCHANE!!!
Dawno mnie tutaj nie było. Chyba jestem w ciąży!!! Opowiem Wam Skarby od początku dlaczego mam takie podejrzenia. Więc tak: ostatnio okres skończył mi się 31 stycznia i przez cały luty 28 dni nie miałam okresu. Zaczął się marzec i dziś jest 7 marca i w dalszym ciągu nie mam miesiączki... Zrobiłam 5 testów ciążowych i na każdym z nich wyszły mi 2 kreseczki. Najpierw druga była taka blada a teraz są obie mocno czerwone. Jednak mam wątpliwości do tego czy jestem w ciąży bo od urodzenia mam straszne bakterie w moczu, które mogły sfałszować wynik testu...;-( Jak myślicie czy mogę być w ciąży patrząc po dacie ostatniej miesiączki? Podobno jak jest się w ciąży to się to czuje a ja tak naprawdę nic nie czuje ;-(

PROSZĘ O JAKĄŚ PORADĘ.... ANIA

ja osobiście nie słyszałam zeby bakterie w moczu fałszowały wynik... Test wykrywa hormon HcG i wydaje mi się że raczej bakterie go nie produkują.
Myślę że powinnaś zrobić test z krwi.
a tak w ogóle to pocichutku GRATULUJĘ :-) jak dla mnie to na 100 % fasolka a nie bakteria w moczu :-):-):-)

Jakie czynniki wpływają na wynik testu ciążowego?

1. Zbyt wczesne wykonanie testu ciążowego (dla uzyskania właściwego wyniku należy stosować się do instrukcji obsługi testu, najbardziej wiarygodne są testy wykonane najwcześniej w dniu przewidywanej miesiączki).
2. Przyjmowanie leków hormonalnych zawierających hCG (gonadotropinę kosmówkową) - należy odczekać co najmniej 14 dni od momentu przyjęcia hormonu.
3. Przebyty poród lub poronienie - hormon hCG utrzymuje się w moczu nawet do kilku tygodni po porodzie lub poronieniu. Wynik jest wiarygodny po odczekaniu 6 tygodni lub wcześniejszym uzyskaniu wyniku negatywnego.
4. Stany patologiczne - nowotwór jajnika, wątroby lub cysty, choroby nerek, nadczynność tarczycy oraz przyjmowanie leków przeciwdepresyjnych i okres około menopauzalny. Wówczas w moczu może znajdować się gonadotropina kosmówkowa (hCG), która jest wykrywana przez test i daje fałszywy wynik pozytywny.
5. Ciąża pozamaciczna może powodować, że poziom hormonu hCG będzie niższy i niewykrywalny przez test. Wówczas można uzyskać fałszywy wynik negatywny.

Dobrze jest również wiedzieć, jakie czynniki nie fałszują wyników testów ciążowych.

Na wyniki testu ciążowego nie wpływa:

- przyjmowanie antybiotyków,
- przyjmowanie środków przeciwbólowych,
- picie alkoholu (w ciąży wskazana jest całkowita abstynencja!),
- przyjmowanie doustne środków antykoncepcyjnych.

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny!!! Wlasnie zarejestrowalam sie na BB i jestem kompletnie zielona jezeli chodzi o dodawanie postow itp., jeszcze nie mialam czasu pogrzebac w forum, zeby to sprawdzic. Podgladam juz Was od bardzo dawna, ale nigdy tak naprawde nie myslalam o tym, zeby sie dolaczyc, bo moj M. nie chcial jeszcze Kruszynki...Ale nareszcie sie zgodzil i bedziemy probowac w tym miesiacu!!! Jestem bardzo szczesliwa i podekscytowana z tego powodu:) Na razie to 2. dzien cyklu, wiec musimy troszke poczekac... Zmykam na razie, moze wpadne jeszcze po pracy:) papa

Witaj i powodzenia:-)

Cukiereczku - myślę, że dziewczyny mają racje - beta-hcg będzie najlepszym sposobem na upewnienie się. Przecież to byłby już trzeci miesiąc?? A może poszłabyś do gina?? On na pewno na USG by zobaczył:happy:

właśnie czuje się dobrze..nie mdli mnie i znowu się martwię że coś złego bo nie mam mdłości..., ale Kinguś mnie podniosła na duchu na privie, ze wiele kobiet skarzy się ginom ze objawy mijają i nic złego się nie dzieje..oby...

dziekuje!
Kinguś ma rację też tak słyszałam no ale to normalne że się martwisz o fasolkę.
A kiedy idziesz na USG zobaczyć serduszko?

reklama
Kochane dziękuję za tak szybką odpowiedz!!!
Trzymajcie kciuki za to żeby lekarz i wynik HCG we krwi potwierdził to, że w końcu po 7 miesiącach udało się....;)

Do góry