reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A jak by tak kiedyś jakąś miała ochotkę na upieczenia jakiegoś ciacha to sie polecam w poradach no i przepis także mogę jakiś odstąpić :-):-):-) muszę się przyznać że całkiem niezła jestem w te klocki:)

reklama
to widze ze robisz konkurencje Madzi - Badaickiej :) bo ona zawsze była u nas od ciast...

Olica to dawaj jakis swój specjalny przepis..zeby dobre bylo i zeby narobic sie nie trzeba bylo :)

to widze ze robisz konkurencje Madzi - Badaickiej :) bo ona zawsze była u nas od ciast...

Olica to dawaj jakis swój specjalny przepis..zeby dobre bylo i zeby narobic sie nie trzeba bylo :)

Nie robię konkurencji:-):-) nawet nie wiedziałam że ktoś tu taki jest bardzo chętnie coś wam podam na jakieś pyszne ciach o np Miodownik jak jakas ma ochotę to napisze:-):-) rady o gotowaniu także udzielę :-):-)

Osobiscie polecam Capucino mmmmmmmmm pycha

Pieczemy biszkopt ciemny
6 -jaj
1 szkl maki
1szkl-cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cacao 2łyżki
2 CIASTO
5-białek
250 kokosu
niecała szkl.cukru

MASA
0.5l -mleka
5 żółtek
budyń śmietankowy
1łyż mąki przennej
0,5szkl cukru
kostka Kasi
capucino 4 łyż
pieczemy biszkopt po ostygnięciu przakrajamy na 2 części
2 Ciasto
miksujemy białka z cukrem do białości i dodajemy kokos wykładamy do wysmarownej formy takiej jak pieczemy biszkopt pieczemy 30 minut na z loty kolor
Krem
gotujemy budyń mleko żółtka
budyń cukier mąka mieszamy na zimno i gotujemy jak budyń po ostudzeniu miksujemy Kasie i dodajemy po łyżce budyn na końcu capucino może byc chałwa (polecam)

Przekładamy
Biszkopt krem ciasto kokosowe krem biszkopt i zalewamy polewą czekoladową i posypujemy kokosem wstawiamy do lodówki na noc

Pycha

Ostatnia edycja:
hmm ciasto mowicie mniam:)
ja to do pieczenia mam dwie lewe rece na 20 upieczonych ciast jedno moze mi wyjdzie albo taki kopiec kreta z torebki to tez jeszcze dam rade uchlastac,porazka jednym zdaniem:)
a karpatki uwielbiam!!!!podaj no troszke

ja wlasnie pospalam troche dostalam dzisiaj zastrzyk w dupsko i boli jak nie wiem co!!!
a moj M dalej w pracy:/perespektywa spedzenia tak jeszcze calego tygodnia mnie dobija

reklama
Do góry