reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Jedna ma głodówkę, druga proponuje ciasto! Ale kokosowe to aj chętnie, pomimo mojej dietki MŻ! A kawka to tylko z ciśnieniowego!

Ty malpo jedna rogata...ja sie odchudzic chce a Ty tak kusisz....no Olesia masz minusa jak stad do Heatrow!
zartuje....;-)

No nawet nie gadaj ze zas zimno w uK...co za kraj...a ja tam za tydzxien cw czwartek lece...a tu tak ladnie u nas dzisiaj...
Jak odbierzesz wyniki daj znac! Gdzie robiliscie-w ktorym szpitalu/przychodni? Moj M mowil wlasnie wczoraj ze te kolejne chyab tez w UK sprawdzi...a potem raz jeszcze w Pl dla porownania...Olesiu czy skierowanie mialas od GP dla meza?

U mnie pięknie świeci słońce i jest gorąco! Lato normalnie! A wieczorkiem mam wizytę u gina. Oby tylko moje przeczucie co do niego mnie nie zawiodły!

No widzisz...i jak tu mozna liczyc na wsparcie??? ech te ciasteczka...ale ja bede nieugieta!
A co do kawki-popieram-z cisnieniowego musi byc i ze spienionym mleczkiem...mniam...
Ja nie bylam nigdy smakoszem kawy...w sumie mogla dla mnie nie istniec...ale jak kupilismy ekspres taki fajowski to polubima od czasu do czasu mala kawusie...i teraz to raz na jakis czas sie skusze i pije -kilka razy na tydzien...najczesciej w weekendy z moim m i wchodzi mi z wielkim smakiem...
Za tydzien mnie czkea pycha kawusia u boku meza rano w sobote....
przepraszam jak napisalam o kawie i ciasteczku a potem zobaczylam przepisy diet to se pomyslalam "no Olka ale pojechalas... bedzie oper"
Pogoda wczoraj zaczelo wiac a dzis obudzilam sie z deszczem i troszku zimno, wiosna sobie posla.
Badania skierowanie od GP na badania moje i M, a ze moje wyniki w normie to GP wyslal list do kliniki (szpitala) by sprawdzili co powuduje nie zachdzenie w ciaze (droznosc jajowodu itp) wizyta 28.05. Na wszystko trzeba dlugo czekac ale bezplatnie, jesli bedzie taka potrzeba to 1 IVF jest na NHS.

reklama
Patrysia
Mega GRATULACJE. Co za wysyp fasolek przed weekendem

Dawajcie to ciacho no, trza ucztowac.

Kropeczka
No nie wiem nci o terminie jeszcze. Mam wizyte u lekarza 2go czerwca - co i jak bedzie pozniej tego nie wiem

Badania skierowanie od GP na badania moje i M, a ze moje wyniki w normie to GP wyslal list do kliniki (szpitala) by sprawdzili co powuduje nie zachdzenie w ciaze (droznosc jajowodu itp) wizyta 28.05. Na wszystko trzeba dlugo czekac ale bezplatnie, jesli bedzie taka potrzeba to 1 IVF jest na NHS.

Kochana

Z ciastem trafilas w sam raz - kokosowe:)))
Dobrze ze masz mozliwosc bezplatnego. Tak, dlugo sie czeka, ale tez mozna sporo kasy zaoszczedzic wiec warto czekac

No widzisz...i jak tu mozna liczyc na wsparcie??? ech te ciasteczka...ale ja bede nieugieta!
A co do kawki-popieram-z cisnieniowego musi byc i ze spienionym mleczkiem...mniam...
Ja nie bylam nigdy smakoszem kawy...w sumie mogla dla mnie nie istniec...ale jak kupilismy ekspres taki fajowski to polubima od czasu do czasu mala kawusie...i teraz to raz na jakis czas sie skusze i pije -kilka razy na tydzien...najczesciej w weekendy z moim m i wchodzi mi z wielkim smakiem...
Za tydzien mnie czkea pycha kawusia u boku meza rano w sobote....

Mój M robi kawkę z syropami smakowymi. Pewnie to bomba kaloryczna, ale niebo w gębie! Spróbujcie kawę z syropem czekoladowym i odrobiną pomarańczowego! Miód malina!

No się dzisiaj posypały na maksa:-D
łapiemy fluidki, łapiemy:-)

Loree.... jakie przeczucia... nic nie mówiłaś (albo mówiłaś tylko nie wyłapałam), suwaczka brak i nic nie wiem:confused::confused::confused::confused:

Kochana to nie takie przeczucia jak ty myślisz! Suwaczka nie mam bo jeszcze staranek nawet nie zaczęłam. Prawdopodobnie w czerwcu zaczynam. Z tym lekarzem chodzi o to,że teraz chodzę do babki, która uważa że przed ciążą to się powinno zbadać mocz i morfologię i to wystarczy. Mnie to nie wystarcza i cały czas szukałam fajnego innego lekarza, co nie jest łatwe niestety. No i dostałam olśnienia któregoś dnia,że będąc w ciąży trafiłam do rewelacyjnego lekarza. Tylko raz u niego byłam, bo ten, który prowadził moją ciążę wtedy wyjechał. To było 3 lata temu, ale odszukałam tego lekarza i dziś mam wizytę. Spodobało mi się podejście do mnie, choć wiedział,że tylko na 1 wizytę przyszłam.
Już tu pisałam dziewczynkom,że powiedział na wstępie kilka słów o sobie i o swojej pracy. Potem dodał,że wie,że wizyty są drogie i jak jakaś pacjentka nie ma kasy to wystarczy powiedzieć i on za darmochę przyjmie jak trzeba. A jeszcze powiedział wtedy że on na pierwszej wizycie robi "przymusowo" cytologię a jak któraś nie chce to on się gniewa. Chyba takie podejście do pacjentek mnie satysfakcjonuje. Ale tak jak wspomniałam byłam u niego tylko raz i chcę dziś sprawdzić czy moje przeczucia co do jego podejścia mnie nie zawiodły. Bo szczerzę wierzę ,że jest super lekarzem.

Kto sie pisze na ciastko kokosowe i pyyyyyyyszna kawke z cisnieniowego, trzeba poswietowac tyle fasolek sie pokazalo, ciesze sie niesamowicie :-)​

ja ja się pisze na takie ciacho:tak:

Zaraz musze isc na poczte i po zakupy a tu tak strasznie pada i jest zimno :baffled: a po 2 ide do lekarza moze wyniki mojego M juz beda, dzwonilam w srode to jeszcze nie bylo, czekamy od 14.04 juz sie zaczynam cykac.

u mnie nie wiem jak z zimnością bo nie byłam na dworzu ale słoneczko czasem zagląda;-)

Patrysiu-gratuluje!!!! Cudownie słonko, ze z takimi wiesciami wpadasz do nas!!!!
MSpokojnych kolejnych miesięcy!!! SUPER!!!
Fluidki dawaj od razu...do sloiczka, na potem zbieram:-)

dziękuje:-)

Patrysia
Mega GRATULACJE. Co za wysyp fasolek przed weekendem

dziękuje:-)

....a ze moje wyniki w normie to GP wyslal list do kliniki (szpitala) by sprawdzili co powuduje nie zachdzenie w ciaze (droznosc jajowodu itp) wizyta 28.05. Na wszystko trzeba dlugo czekac ale bezplatnie, jesli bedzie taka potrzeba to 1 IVF jest na NHS.

A mozesz zdradzic ktora klinika? bo Ty tez jestes w Londynie, prawda?
Wiozyta juz niedluigo-mam nadzijee, ze szybko znajda przyczyny i jak trzeba bedzie to predko ustala IVF...

Kropeczka
No nie wiem nci o terminie jeszcze. Mam wizyte u lekarza 2go czerwca - co i jak bedzie pozniej tego nie wiem

W takim razie bede trzymala za wizyte 2ego...dopoki nie odpadne, bo ja 2ego mam wlasnie tą kolanowa operacje i maja mnie usypiac...
Moze uda sie szybko, moze i na sierpien jak u Babo?

Slonko sorki, ale ja nie kusze tylko proponuje :rolleyes2:

Taaa....ale i tak mam cala gebe ślinki...takie kokosowe, musi byc pycha!

Dobrze ze masz mozliwosc bezplatnego. Tak, dlugo sie czeka, ale tez mozna sporo kasy zaoszczedzic wiec warto czekac

Moj M sie troche irytuje, bo od samego poczatku troche pojechali z nami. U GP powiedzieli ze zolnierzyki mozna oddac miedzy 8-16 w szpitalnym laboratorium, przgotowania na miejscu :zawstydzona/y: wiec pojechalismy razem (obiecalam ze mu "pomoge") szukalismy WC na uboczu (w szpitalu) by to glupio nie wygladalo, jak juz to zrobilismy z usmiechem na twarzy poszlismy do lab. a pani nam mowi ze kurier odbiera probki kolo 11 rano a to byla 14 :wściekła/y: Staralismy sie obrocic to w zart ale moj twierdzi, ze jezeli cos tak prostego im nie wychodzi to co doriero mowic o czyms powazniejszym. Ale niestety ja sie nie ma kasy na prywatne leczenie to trzeba panstwowo i modlic sie by wszystko bylo OKi.

Kropeczka
No strasznie bym chciala zeby sie udalo w sierpniu. Niby ta lekarka powiedziala, ze jak mamy wizyte w czerwcu to sierpien jest chyba do zrobienia - ale nie wiem czy tak walnela czy naprawde tak bedzie. Byloby super

Olesia
Sa ludzie i mlotki. Wiem, ze takie rzeczy nie napawaja ludzi optymizmem, ale co zrobic.... Mozna sie powkurzac, wyjsc z siebie i stanac obok i to wsio:no:

reklama
Witajcie kochane :-):-)
W sobotę znów testuje i mam nadzieje, ze bedą dwie piekne i bardzo wyraźne krechy, a może ktos tez testuje ?;-)
Mocno trzymam kciuki :tak::tak::tak::tak:

jutro rano nie mam zadnych wyjazdow na pilnego wiec bede sie tylko zajmowala trzymaniem kciukow za Kingus-by u lekarza szlo dobrze
Dzięki ;-);-)

Ah! I dzwoniła dziś do mnie babeczka z urzedu pracy z ofertą zgodną z moim zawodem tylko 10km od mojej miejscowości, ale i tak składam dokumenty bo bardzo bym chciała pracowac jako pracownik socjalny:)
I co decydujesz się ??
wiec tak; jechalo mi sie nawet fajnie, troche stracha mialam ale na poczatku bo dziwnie sie czulam jadąc automatem, wiecie ja nauczona sprzeglo dusic a tu tylko dwa pedaly heheh:-) w kazdym razie poradzialam sobie, ale oczywiscie na koniec poklocilam sie z moim przemkiem przy parkowaniu, wkurzyl mnie jak nie wiem , a ja jego i dupa wyszla z naszej pierwszej wesolej przejazdzki:dry: no ale nic moze nastepnym razem bedzie lepiej....
Oni zawsze tacy są ;-) mój to mi krzyczy wolniej wolniej :-D:-D

. No ale teraz ją widać - nie jest jak testowa, ALE JEST!!!
Gratuluję :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Do ginka lepiej iść 2 tygodnie po terminie @.

A ta druga dobra wiadomosc to ze zaczynamy kuracje w nastepnym miesiacu ..zabieg bedzie okolo 1 tydzein sierpnia:-)Kuzwa jak ja sie ciesze...bardzo,bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jutro jedziemy do Grecji...odpoczac:-)...:-)
Na pewno się uda :-):-) Miłego wypoczynku :-D:-D

Kochane to mój test nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam aż się popłakałam nie mogę uwierzyć że się udało:-d
Gratuluję :-):-):-):-):-)

Kto sie pisze na ciastko kokosowe i pyyyyyyyszna kawke z cisnieniowego, trzeba poswietowac tyle fasolek sie pokazalo, ciesze sie niesamowicie :-)​
Ja za kawkę dziękuje ale ciacho to chętnie ;-);-);-)

Ja po wizycie. Wszystko ok, brzuszek napięty ale ginka mówiła żeby się nie przejmować bo z szyjką jest wszystko dobrze. Kinia jest na swoim miejscu serduszko 145 uderzeń.
Usg połówkowe mamy 28 maja :-D:-D:-D:-D

Do góry