reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

No właśnie igM nie robiłam teraz mam zrobić i powtórzyć igG
A różyczki nie przechodziłam ostatnio na pewno nie przez ostatnie 12 lat
Więc skąd się wzięło prawie 5000 igG ??? :-( Przecież chyba nie możliwe jest żebym nie zauważyła ze choruje ... Badania są z zeszłego roku ale dopiero teraz pokazałam wyniki lekarzowi ,skierował mnie na powtórkę ale nic nie powiedział a pytała 3 razy ehhhh.
Moja koleżanka w tym miesiącu miała operacje piersi i miała bardzo podobną sytuację z badaniami na żółtaczkę.Przed operacją musiała sie zaszczepić i też kazano jej powtórzyć badania ponieważ miała bardzo dużo tych przeciwciał że szczepionka nie była konieczna i się nie zaszczepiła w końcu.

reklama
Wiecie trochę racji maja wasi M. Ja w pierwszą ciążę zaszłam po 10 miesiącach starań. Bez mierzenia temperatury i testów owu, bo nawet nie wiedziałam,że takie są. Problemem było też to, że miałam częste zapalenia i ciągle się leczyłam. No i odstawiłam tabletki antykoncepcyjne a po nich też mogą być problemy z szybkim zajściem w ciążę. Tak więc nie zajęło mi to dużo czasu jak na brak wspomagaczy. Jedyny warunek, który spełniałam to sex co 2 dni:-D:-D:-D

Wiesz.... gdybym mogla chociaz ŚNIĆ o przytulankach co 2 dni, to bym nie narzekala :baffled: Ja mam raz na 1-2 tygodnie, np. w zeszlym cyklu byly tylko 3 razy...

Opowiedz cos wiecej o tych ziolkach! Moj M jest sceptyczny i pewnie mi ich nie kupi :no: Ale moze... moze... potrzebuje wiecej informacji :tak:

Witam wieczorowo. :tak:
Jestem po wielkiej porcji lodow i calkiem przyjemnym filmie ( Sliding doors)
Postanowilam zrobic sobie jutro wolne.Nalezy mi sie. Nie musze ciagle pracowac jak wol- 6 dni w tygodniu. Stwierdzilam, ze jesli @ przyjdzie,to nie bede miala ochoty na prace. Jesli nie przyjdzie to myslami bede i tak gdzie indziej.. a wieczorem idziemy na imprezke... jesli ciotka klotka przyjedzie to zalaje sie w trupa....:tak:
Zastanawiam sie kiedy ja wlasciwie powinnam zrobic ten test.... :blink:Mhm.... zmierze jutro rano temperature i jesli spadnie troche to poczekam do niedzieli.
Ja jakos dziwnie czuje, ze nie spadnie...nie wiem skad u mnie to przekonanie ze tym razem moglo sie udac.:confused::confused::confused: Nie mam zadnych objawow, nawet piersi mnie nie bola... a jakos czuje sie inaczej:szok:

Opowiedz cos wiecej o tych ziolkach! Moj M jest sceptyczny i pewnie mi ich nie kupi :no: Ale moze... moze... potrzebuje wiecej informacji :tak:[/COLOR]
nie masz swojego konta na allegro???....nie musisz mu nic mowic....a jak cos ze to np.na odchudzanie......
wiesz...ja ze wzgledu juz na wiek i co z tym idzie wykorzystanie juz pewnej ilosci jajeczek,...(bo niewiem czy wiecie ale kobieta juz rodzi sie z pewna iloscia jajeczek i to niestety w penym momencie sie wyczerpie)....czeste cykle bezowulacyjne......mialam brac clo,ale po pogaduchach z ginem stwierdzilismy ze skoro i tak to beda stracone cykle(praca mojej gadziny) to moze sprobujemy tych ziółek i sie zobaczy.....efekt taki ze oba jajniki pracuja na pełnych obrotach....z obu jajnikach sa jajeczka ....i drugi cykl z obu jajnikow pekły.......wiec na mnie podziałaly............co ci szkodzi sprobowac...nie są drogie...a moze pomogą

Wiesz.... gdybym mogla chociaz ŚNIĆ o przytulankach co 2 dni, to bym nie narzekala :baffled: Ja mam raz na 1-2 tygodnie, np. w zeszlym cyklu byly tylko 3 razy...

Hmmm....nie wiedziałam że inni faceci nie potrzebuja tak często!:-):-):-) Mój mógłby nawet kilka razy dziennie, nie wiem z czego to wynika. Natomiast ja niekoniecznie chcę tak często! W sumie jak przytulanki są 3 razy na cały cykl, to faktycznie bez testów owu trudno byłoby trafić na dobry moment. Ale chyba macie jakieś magiczne chwyty żeby zaciągnąć M do łóżka?:-):-):-) Jak sam nie chce, to ja pilnowałabym u siebie dni płodnych i wtedy go molestowała. Tydzień wcześniej daj mój spokój, niech nabierze ochoty!:tak::tak::tak: Przy takiej częstotliwości żołnierzyki powinien mieć silne:-D:-D

Opowiedz cos wiecej o tych ziolkach! Moj M jest sceptyczny i pewnie mi ich nie kupi :no: Ale moze... moze... potrzebuje wiecej informacji :tak:
A sama nie możesz sobie kupić? Jak nie chcesz żeby o nich nie wiedział to przełóz do jakiegos pudełka i wymyśl jakiś bajer o zdrowych herbatkach czy coś w tym stylu. Z tego co ja widzę to wasi M ( niektórzy) to wam utrudniają te staranka! To ja miałam wypas. Jakbym mojemu o takich ziółkach powiedziała to by mi je podawał 3 razy dziennie i jeszcze sam by wypijał. On szybciej ode mnie chciał dzidzię:tak:

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowo. :tak:
Jestem po wielkiej porcji lodow i calkiem przyjemnym filmie ( Sliding doors)
Postanowilam zrobic sobie jutro wolne.Nalezy mi sie. Nie musze ciagle pracowac jak wol- 6 dni w tygodniu. Stwierdzilam, ze jesli @ przyjdzie,to nie bede miala ochoty na prace. Jesli nie przyjdzie to myslami bede i tak gdzie indziej.. a wieczorem idziemy na imprezke... jesli ciotka klotka przyjedzie to zalaje sie w trupa....:tak:
Zastanawiam sie kiedy ja wlasciwie powinnam zrobic ten test.... :blink:Mhm.... zmierze jutro rano temperature i jesli spadnie troche to poczekam do niedzieli.
Ja jakos dziwnie czuje, ze nie spadnie...nie wiem skad u mnie to przekonanie ze tym razem moglo sie udac.:confused::confused::confused: Nie mam zadnych objawow, nawet piersi mnie nie bola... a jakos czuje sie inaczej:szok:

Podobno niektóre kobiety tak mają- wiedzą, że są w ciąży i nie wiedzą jak to wytłumaczyć. Ja takie przeczucie miałam co do płci. Od razu wiedziałam, że będzie dziewczynka, nawet usg nie potrzebowałam:-)

nie masz swojego konta na allegro???....nie musisz mu nic mowic....a jak cos ze to np.na odchudzanie......
wiesz...ja ze wzgledu juz na wiek i co z tym idzie wykorzystanie juz pewnej ilosci jajeczek,...(bo niewiem czy wiecie ale kobieta juz rodzi sie z pewna iloscia jajeczek i to niestety w penym momencie sie wyczerpie)....czeste cykle bezowulacyjne......mialam brac clo,ale po pogaduchach z ginem stwierdzilismy ze skoro i tak to beda stracone cykle(praca mojej gadziny) to moze sprobujemy tych ziółek i sie zobaczy.....efekt taki ze oba jajniki pracuja na pełnych obrotach....z obu jajnikach sa jajeczka ....i drugi cykl z obu jajnikow pekły.......wiec na mnie podziałaly............co ci szkodzi sprobowac...nie są drogie...a moze pomogą

Dzeni czytasz w moich myślach!!!Ja też uważam,że jak M ma mieć jakieś fochy, to lepiej żeby nie wiedział o tych ziółkach. Tylko, że bajer z odchudzaniem może nie przejść, bo staranka i odchudzanie nie powinny chyba iść w parze? Ale zawsze można coś wymyslić, żeby nie wiedział, Ja to jestem jakaś inna- ja nie mam tajemnic przed M. Kazałabym mu kupić i tyle! Nawet jakby mu się to picie ziółek nie podobało to i tak bym je piła.

Witajcie z wieczora

:tak:;-) no ładnie!!!! a testa robilas rano?? spokojna glowa ;-) za kilka dni sie wyjasni :-) ale fajnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

no wlasnie robilam w ciagu dnia..i mocz byl jakis metny i dlatego wyszedl negatywny:-(
moze jutro rano zrobie...jeszcze raz:baffled:

Oj babo, babo! To nie wiesz kiedy sie test robi? I teraz się będziesz stresować do rana. :angry:

reklama
oj dziewczyny, przecież była mowa, że po pierwsze testów nie robimy przed terminem @, a po drugie robimy je zawsze rano!!! Po co łamać te zasady i tylko się niepotrzebnie stresować??!!! Nie ładnie...
Ale i tak kciuki trzymam

Do góry