reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

ja własnie jestem po okresie tak że jutro pobiegne skontrolować prolatynę, i też stosuje pól tabletki na noc. a dlaczego bierzesz teraz 2 tabletki?? ja jakieś 5 lat temu miałam stwierdzone pcos ale teraz inny lekarz mnie badal i stwierdził że jest wszystko ok, ale to moze dlatego ze przez jakiś czas brałam tabletki antykoncepcyjna.

Tabletki anty na pewno chronią przed pcos.
Biorę 2 tabletki bo mialam dużo wyższą prolaktynę od ciebie i to jest normalna dawka. Pół brałam, żeby organizm przyzwyczaić do Bro. Jak mi lekarz przepisał po raz pierwszy kazał mi zapodać sobie jedną całą na noc i zadzwonić na drugi dzień jak się czuję.
Po tej tabletce myślalam, że się przekręcę. W chałupie 20 stopni a ja w 2 bluzach polarowych, pod dwoma kołdrami, pod kocem zamarzałam. Było mi tak niedobrze, że ciążowe mdłości będą relaksem. Dlatego kazał mi zmienić dawki aż dojdę do 2 dziennie (trwało to 3 tygodnie). Skutki uboczne odeszły dopiero po 3 miesiącach - ale za to schudłam bo nic nie mogłam jeść.

Po Clo zaczełam mieć owu. Dziewczyny nabijają się ze mnie, że nie dziwota że nie mogę zaciążyć nawet przy 3 pęcherzach bo przez tyle czasu nie mialam owu że teraz strzelałam starymi jajami. Teraz mi się uda bo napewno się pozbyłam starych jaj i same dorodne i młode będą. Jasne.

reklama
Cześć dziewczyny wpadłam dziś się tylko przywitać i zaraz zmykam. Widziałam się dziś z moimi przyjaciółkami pierwszy raz od dawna. Pracujemy w różnych miejscach i trudno nam się zgrać czasowo dlatego tym bardziej się cieszę, że nareszcie się udało.
Oczywiście pomodlę się za Kroptusię i jej maleństwo. Na pewno będzie dobrze.

Tabletki anty na pewno chronią przed pcos.
Biorę 2 tabletki bo mialam dużo wyższą prolaktynę od ciebie i to jest normalna dawka. Pół brałam, żeby organizm przyzwyczaić do Bro. Jak mi lekarz przepisał po raz pierwszy kazał mi zapodać sobie jedną całą na noc i zadzwonić na drugi dzień jak się czuję.
Po tej tabletce myślalam, że się przekręcę. W chałupie 20 stopni a ja w 2 bluzach polarowych, pod dwoma kołdrami, pod kocem zamarzałam. Było mi tak niedobrze, że ciążowe mdłości będą relaksem. Dlatego kazał mi zmienić dawki aż dojdę do 2 dziennie (trwało to 3 tygodnie). Skutki uboczne odeszły dopiero po 3 miesiącach - ale za to schudłam bo nic nie mogłam jeść.

Po Clo zaczełam mieć owu. Dziewczyny nabijają się ze mnie, że nie dziwota że nie mogę zaciążyć nawet przy 3 pęcherzach bo przez tyle czasu nie mialam owu że teraz strzelałam starymi jajami. Teraz mi się uda bo napewno się pozbyłam starych jaj i same dorodne i młode będą. Jasne.

a może twoje koleżanki mają rację życze ci tego z całego serca:-).
Ja nie miałam na szczęście żadnych skutków ubocznych po bromku.

Napiszę tylko, że nie jest ciekawie u naszej Kroptusi.

Zaczęłam nadrabiać dzisiaj i pamiętam, że wczoraj jeszcze się udzielała i nic nie pisała. Ale skoro coś się dzieje i masz z nią kontakt to prześlij jej przytulanki i buziaki i powiedz, że trzymamy kciuki żeby wszystko się skończyło dobrze. Żeby było szczęście.

a może twoje koleżanki mają rację życze ci tego z całego serca:-).
Ja nie miałam na szczęście żadnych skutków ubocznych po bromku.

Ja należę do tych osób, które idą przez pustynię i spada im cegłówka na głowę. I tu nie przesadzam. Zawsze mam pecha. Dlatego sceptycznie do tego wszystkiego podchodzę.
Ale nie ukrywam, że chciałabym aby mi się udało tym razem:-)

reklama
Do góry