reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witaj starająca. Za mało podalas danych żeby można było cokolwiek stwierdzić- długość cyklu, kiedy masz owulacje i co znaczy pare razy po okresie? kiedy po? w ktorym dniu cyklu? Jednak z tego co piszesz to raczej mało prawdopodobne.

reklama
witajcie
przesyłam świeże fliudki, póki działają:)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
karola &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pęcherzyk, niech ładnie rośnie
starająca, na początek starając się o dziecko powinnaś chyba troszkę poczytać o cyklu menstruacyjnym:tak:
Podałaś zdecydowanie za mało informacji, przede wszystkim ważna jest długość cyklu, jeżeli masz "idealne" cykle 28 dniowe, to owulacja przypada na ok 14 dzień, licząc od pierwszego dnia okresu, kochanie się kilka dni przed okresem i kilka dnia po nim nic nie daje. Plemnik w sprzyjających warunkach może przeżyć ok 3 dni a komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia o 24 h, więc najlepiej starać się 3 dni przed owulacją i na wszelki wypadek dzień po, jeżeli nie potrafi się dokładnie przewidzieć momentu owulacji można te starania wydłużyć.
jeżeli okres miałaś 09.09 a cykle masz idealne to owulację powinnaś mieć ok 22.09 więc w okolicy tego dnia powinnaś się starać o dziecko, jeżeli w tym czasie nie podjęliście starań to nie będziesz w ciąży, zresztą jest zdecydowanie za szybko aby to ocenić...

Starająca zgadzam się z Karolą... za mało wiadomości zeby to stwierdzić... ale nawet jak podasz więcej to my nie mamy rentgenu w oczach... czekaj na @ i w jej terminie wykonaj test albo idź na badanie Beta HCG do laboratorium. Wtedy wszytko będzie jasne!

Karola to pęcherzyk bardzo ładnie rośnie jak na 10dc! Powodzenia!

U mnie też jest zimno i ponuro... aż z łożka nie chce się wychodzić...

Jestem tak pozytywnie nakręcona na ten cykl że aż mnie nosi! Zamówię chyba Testy owulacyjne i będziemy działać! A co! :-D

Fifka, pewnie! Do dzieła! Jakoś udziela mi się to podekscytowamie:) dzięki za &&:)
A co do częstotliwości przytulania. Powiedzie mi proszę bo nie wiem jak ta kwestie rozwiązać. Skoro w wczoraj bylo przytulanie 11dc, ( sobota 10dc,15,5mm), to kiedy powinno być NASTĘPNE??? Dziś ( tak na wszelki wypadek) czy raczej jutro? Aha jutro idę na podgladanie. Doradzcie mi prosze!!!

Tez mi się tak wydawało, ale wolałam się spytać bardziej doświadczonych:)
Miq, a jak było w twoim przypadku, w tym owocnym cyklu? Ps. Miło się patrzy na twój ciazowy suwaczek:)

ojj mi się na niego juz cięęęężko patrzy;-)
u Nas w owocnym cyklu stosowaliśmy metodę męża "codziennie do skutku", czasami nawet 2 razy dziennie i jak widać zadziałało;)

Witam dziewczyny po weekendzie.
Ale musiałam nadrobić postów! Miło mi się czytało.
Strasznie dzisiaj zimno u mnie w pracy.. brrr założyłam dwa swetry i dalej mi zimno!
Mam nadzieje ze sezon grzewczy ruszy za tydzień :)

starająca witaj! Zgadzam się z dziewczynami. Musisz się trochę poedukować w temacie :) Wszystko zależy od tego jakie miewasz cykle. Z resztą miq pięknie wytłumaczyła podstawy :)

miq dzięki za fluidki :D

Magda 88 kiedy braliście ślub ?:) bo po suwaczku widzę, że chyba w podobnym czasie co my? :)

Jeśli chodzi o mnie to za ok 4-5 dni mam mieć @. Później badanie TSH w laboratorium. Trzymajcie kciuki bo jak spadnie to może dostaniemy zielone światło na starania w październikowym cyklu??? Może się lepiej nie powinnam nakręcać. Zobaczymy co powie endokrynolog. W każdym razie może będę mogła w w październiku wraz z Fifką się nakręcać na fasolkę :D 14.10 mam 30-te urodziny i się nastawiam na prezent z niebios :D

reklama
powiem tak mam bardzo chaotyczne miesiączki , bardzo nieregularne. potrawia mi sie spoznic kilka dni do nawet połowy miesiąca wiec u mnie trudno to wyliczyć

Do góry