reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ael Ja też teraz przed @ miałam takie kłujcie w jajnikach a o cyckach nie wspomnę jak mnie bolały, szczególnie jeden i ten jeden nadal boli ale już mniej, a @ przyszła wczoraj.... Uważam że nie ma pewnych ciąży objawów tego typu, pewne jest tylko USG. Chociaż z tym USG też różnie bywa. Znajoma miała być w 6 miesiącu ciąży, lekarze stwierdzali nawet ciążę bliźniaczą, poszłą do szpitala a tam ciąży nie ma! Nie poroniła, nie miała krawawienia, prawdopodobnie nigdy nie była w ciąży. TRAGEDIA! Załąmałą się. W wypisie miała zaburzenia miesiączkowania wpisane. Teraz ciąga tych lekarzy posądach.... Oby nikogo z nas to nie spotkało. Ja osobiście byłam w szoku jak to usłyszałam.

Ewika gratuluję, ja też mam wizytę 29 marca

Rasta czyli z tego co tam mówili wynika,że lepiej sobie odpuścić te testy i mierzenie tempki i iść na żywioł, a najlepiej sobie wrzucić na luz (łatwo im mówić). Może i racja. Sama się zastanawiam, miałam kupić termometr i teraz nie wiem co robić, chyba sobie odpuszczę, i tak jestem przeziębiona co kawałek. Kupię tylko wiesiołka. Zobaczę co mi ginio powie. A co to był za program? Może w necie to będzie gdzieś

Ostatnia edycja:
Asioł a jak u Ciebie z @ bo widziałam u Lilly na liscie ze jzu powinans dostac @ ale mam nadzieje ze nie przyszła. ja równiez myslalam o własnym interesie. w czerwcu sie bronie i jesli nie bedzie bobasa to najpierw szukam pracy u kogos a jesli nie znajde to zakłądam cos swojego. ja studiuje pedagogike ale skonczyłam tez szkole kosmetyczna wiec mam dwie furtki mozliwości. chciałabym pracowac w zawodzie a tym bardziej ze teraz tyle przedszkolisie trorze, ale ja moglabym pracowac tylko w prywatnym, ale z drugiej strony strasznie mnie kreci kosmetyka. uwielbiam kosmetyki, nowinki, skłądniki idt. od wresnia chce tez isc na wizaz i w przyszłosci chciałabym wykonywac makijaze.

@nie przyszłą nadal, ale ja mam nieregularne cykle więc się nie nakręcam, czuję, że przyjdzie niestety :-( Mam wszelkie objawy: powychodziły mi jak zwykle jakieś niefajności na twarzy, jestem lekko poddenerwowana, mam przedmałpową fazę na sprzątanie, więc raczej nie ma co mieć nadziei na II krechy, tym bardziej, że nie bolą mnie piersi i żadnych innych ciążowych objawów raczej nie mam :-( Ja też studiowałam pedagogikę i zaczęłam się niedawno zastanawiać nad otworzeniem prywatnego przedszkola za dofinansowanie z UE - firmę już mam więc będzie prościej ;-)

Magenta dziękuję za ciepłe przyjęcie:))

Mam pytanko,czy któraś z Was robiła badania na płodność?

Zależy jakie badania masz na myśli. Ja z racji tego, że staramy się już ponad 2 lata zrobiłam praktycznie wszystkie badania i mój narzeczony też - wszystkie hormony, badanie nasienia, badania na chlamydię, test Friberga i wszystko chyba co możliwe. Została mi tylko drożność jajowodów i chyba się wybiorę w kwietniu bo skoro wszystkie wyniki mamy ok, a nadal nie możemy zajść to tylko to mi już zostało do wykluczenia :dry:

Asiol no właśnie bo już ci termin miną a tu nic nie słychać.? :-)

No właśnie nie słychać bo na razie nic nie przyszło.

maaaaadziarka... jednoznacznie nie moge powiedziec ze sa zle i ze nie warto... jesli ktos sie stara to wydaje mi sie ze warto. a tym bardziej tak jak piszesz jestes co chwile przeziebiona wiec temp. nie do konca jest miarodajna. w moim przypadku temp tez nie jest miarodajna wiec nie stawiam na ta metodę, testy tez nie daja 100% pewnosci. najlepszy jest monitoring. ale oczywiscie jest to bardzo kosztowne i czasochłonne. ale co poradzic.

haha zawiesilam sie i nie zwrocilam uwagi:zawstydzona/y::-D i jak ty to znosisz kochana?? ja juz chyba bym sie zalamala

Raz znosze raz nie znosze. A co mam zrobic?

Pok co zalamala! W koncu sie doczekasz kochana o tak! Bylas sprawdzic u lekarza to? ROzumiem ze tak.

pewnie, ze bylam :) juz 11 m-ce po nieudanych staraniach bylam. Wszystkie badania (hormony, hsg, nasienie, usg) ok. Dopiero w poprzednim cyklu gin odkryl cykl bezowulacyjny i teraz sprawdzamy jak czesto sie zdarza i czy w tym problem nie lezy. Ale jest tez mozliwe, ze byl to jednorazowy przypadek.

Ael Ja też teraz przed @ miałam takie kłujcie w jajnikach a o cyckach nie wspomnę jak mnie bolały, szczególnie jeden i ten jeden nadal boli ale już mniej, a @ przyszła wczoraj.... Uważam że nie ma pewnych ciąży objawów tego typu, pewne jest tylko USG. Chociaż z tym USG też różnie bywa. Znajoma miała być w 6 miesiącu ciąży, lekarze stwierdzali nawet ciążę bliźniaczą, poszłą do szpitala a tam ciąży nie ma! Nie poroniła, nie miała krawawienia, prawdopodobnie nigdy nie była w ciąży. TRAGEDIA! Załąmałą się. W wypisie miała zaburzenia miesiączkowania wpisane. Teraz ciąga tych lekarzy posądach.... Oby nikogo z nas to nie spotkało. Ja osobiście byłam w szoku jak to usłyszałam.

Ewika gratuluję, ja też mam wizytę 29 marca

Rasta czyli z tego co tam mówili wynika,że lepiej sobie odpuścić te testy i mierzenie tempki i iść na żywioł, a najlepiej sobie wrzucić na luz (łatwo im mówić). Może i racja. Sama się zastanawiam, miałam kupić termometr i teraz nie wiem co robić, chyba sobie odpuszczę, i tak jestem przeziębiona co kawałek. Kupię tylko wiesiołka. Zobaczę co mi ginio powie. A co to był za program? Może w necie to będzie gdzieś

WOW! niezla historia z ta nieistniejaca ciaza! Jak mozna mowic o 6 miesiecznej ciazy na usg, ktorej nie ma. Matko.

Co to testow i termometrow to nie tak. Najpierw pewnie, ze na zywiol ale pozniej jesli nie wychodzi juz rok to testy i temp pomoga. Niektore dziewczyny jak zaczynaja sie starac nawet nie wiedza, ze sa plodne kilka dni w miesiacu. Poza tym masa kobiet nie ma zadnych objawow owulacji (np. ja - prawie nigdy) i jakos musza ja namierzyc. Ja sie zabezpieczamw ten sposob, ze robie wszystko na raz- temp, testy, szyjka, sluz.
Co sie mojemu ginowi bardzo przydalo ostatnio - testy byly negatywne, ale temp skoczyla i szyjka byla owulacyjna. Byl strasznie szczesliwy, ze mam te wszystkie obserwacje, bo to mu dalo wskazowke co moze byc nie tak.
Pewnie, ze warto robic testy i mierzyc temp! Chodzi o to, zeby nie polegac wylacznie na tym.

A do mnie przyszła @... Poszłam zadowolona z siebie do pracy bez żadnych zabezpieczeń... a jak w pracy mi chlusnęło to aż się przestraszyłam... Tak więc nici z fasolki.... W tym cyklu idę sprawdzić czy pęcherzyki mi pękają i jeśli tak, nic więcej robić nie będę. Niech się dzieje co chce... chyba ze nie pękają wtedy wypadałoby się poleczyć.

Fifka , szkoda .... :-(
Musze się Wam przyznać - jestem okropna
Dziś się dowiedziałam że moja koleżanka zaciążyła, ot tak po prostu, bez zbędnego wnikania, zadecydowali i pach!
Z zazdrości aż mnie skręca, tym bardziej że w ostatnich dwóch tygodniach dwie inne koleżanki też zafasolkowały i każda bez żadnego problemu. Czuję że nikt mnie nie rozumie i nie wie co przezywam.
A ja tak bardzo na to czekam od osmiu cykli i niccccccc
Zaczynam świrować :shocked2: heeeelp

No i po wizycie

Usg - endometrium 6mm, potem prawy jajnik (poprzednio pecherzyk mialam w lewym) - w prawym nie ma dominujacego to se mysle juz po ptakach,
ale w lewym jajniczku byl :D drugi cykl pod rzad ten sam jajnik pracuje, pecherzyk na 1,5 cm = 15mm,
mam pojsc w niedziele popoludniu jak wroce na usg skontrolowac czy pekl jesli nie to mam miec podany pregnyl 2 ampulki (przepisal mi juz recepte). Pod koniec przyszlego tygodnia skontrolowac na usg czy pekl po zastrzyku.
No i starac sie powiedzialam jaka sytuacje mam (jestesmy w rozjazdach), a on pow ze pon-wt staranka powinny wtsraczyc, wiec zadzwonilam do R zeby jeszcze jeden dzien wolnego wyblagal zeby wracal dopiero we wtorek, no ale czy sie uda to zobaczymy

doczytam was jutro w pracy bo teraz juz nie dam rady

reklama
isabelle ja właśnie zaczynam 8 cykl więc doskonale cie rozumiem. Wspólczuje dziewyczynon które starają się kilka lat... bo ja już czuje że wysiadam jesli chodzi o starania... i mam kompletnie tego dość...

Do góry