reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Witam w ten piękny pochmurny piątek :) i zaraz weekend się zbliża :)

Sat
jeśli mogę spytać czym latasz? wizz/ryanair czy klasyczne linie lotnicze?

Dobry!

Vinverde, jasne ze mozesz - WizzAir. "Klasyczne" do Gda nie lataja, poza tym, to za krotki lot, zeby wydawac tyle kasy. Ryanaira nie lubie i nie korzystam w ogole, nie wiem dlaczego jestem uprzedzona, no ale jestem. Jak juz musze cos innego, gdzies indziej, to EasyJet, aczkolwiek nie lubie tych linii.

Mi temperatura znormalniala, jak widac - a szkoda, bo sie napalilam, ze mooooze... No nic, byle do nowego cyklu.

Jak ja kocham piatki, to nie macie pojecia :))

Sat
no ja się właśnie obrażę chyba na wizz (chociaz do tej pory też wolałam od ryanair)
bo nie wiem, czy zauważyłaś, że zmniejszyli wymiary bagażu podręcznego do 42x32x25 (dla biletów kupionych po 4.X)
za normalny (czyli ten co był do tej pory) podręczny trzeba dopłacać 10€ w jedną stronę...
więc albo kupię sobię nową walizkę, a raczej plecak, bo takie wymiary ma tylko plecak... albo będę dopłacać do większego podręcznego.

Magda
na przyszłość zaopatrz się przed imprezą w 2KC :) łatwiej sie znosi następny dzień :))

Ano widzialam, ale ja na weekendy latam tylko z torebka wypchana gaciami - u mojej przyjaciolki (ktora znam od kiedy pamietam) mam wszystko :) Wizira lubie najbardziej, bo te samoloty jakies takie lepsiejsze, nowsze znaczy, no i widac to - nigdy nie mialam z nimi zadnych opoznien, zadnych awarii, nic. Dwa razy zaliczylam opoznienie spowodowane przez pogode, no ale to nie wina linii.

Vinverde, to gdzie Ty rezydujesz, jesli moge zapytac?

Vin ja nigdy nie mam kaca, tak jest i tym razem :) Ale spaaać mi się chce! Co do wizza to masakra z tymi opłatami, ostatnio mojej koleżance bilet wyszedł drożej niż Lufthansą :/

wiesz z tym wizz to jest tak, że trzeba się go nauczyć, żeby tanio latać :)
ja przyznam, rzado przekraczam bilet za 100 zł w dwie strony, a na grudzień, ale to już Ryanair mam nawet za 2zł bilet w tą i spowrotem.
tak naprawdę jest kilka podstaowych zasad, zeby latać tanio:
-bilet kupuje się 2-3 miesiące przed lotem
- jeśli lata się często warto mieć wizz disscount club (10€ taniej na każdym locie)
- karta kredytowa w citibanku (citi wizz), która zwalnia z opłat za wystawienie biletu i dodatkowo za zakupy zbierasz punkty na loty wizz

Jeśli kupuje się bilet na 'przyszły' tydzień, chce zabrać bagaż rejestrowany itd, to niestety w wizz to boli :(
Ale jak dla mnie największy ból to to, że się przenieśli do Modlina :(

Sat napisałam Ci na priv.

reklama
Zgodze sie, no i najlepiej rezerwowac w srodku tygodnia - ceny pod koniec i na poczatku bywaja wyzsze. Ja akurat teraz zaplacilam sporo, jak sadze (£110 bez bagazu), no ale rezerwowalam 4 tyg przed lotem, bo nie wiedzialam, kiedy w sumie bede smigac. Kolega z pracy mnie rozwalil, bo jedzie do Polski samochodem "bo taniej mu ogolnie wychodzi". No nie wiem, nie wiem...

Do góry