reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziękuje fifeczko :-) no to jak jednak przyjdzie @ to w sobotę pójdę na badanie krwi, bo muszę zrobić jeszcze AMH (i tego się strasznie boję) następnie w październiku idę na HSG a w listopadzie IUI...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie lubię takich sytuacji... kiedy się spóźnia @ ... bo człowiek jest w takim zawieszeniu i nie wie co ma myśleć... tak jestem skupiona na IUI, że aż mnie teraz wkurza, że nadal jej nie ma, bo już robiłabym badania z krwi... i byłabym przygotowana na kolejny monitoring ... wiem, dziwnie to wszystko brzmi, bo przecież każde spóźnienie @ może świadczyć o fasolce...

Fifka może nie zdążysz zrobić badań :-)

Fifka...ja wlasnie zapisalam sie na studia podyplomowe, stwierdzilam, ze nie ma co siedziec w domu i zastanawiac sie nad swoim losem:tak: zaczne cos robi, przestane myslec i bedzie ok...
czekam na ta wizyte w klinice z wiara, ze jednak mi pozwola podejsc, no ale jak nie to wlasnie mam inne wyjscie z tej beznadziejnej sytuacji, zaczne robic cos dla siebie!
widze, ze u ciebie skoczek byl...cudownie, dzialajcie z mezulkiem!! &&

Celyna...kochana oczywiscie zaciskam kciuki && mysle, ze pomysl z CLO chyba bedzie dobry, bo przez ten lek pecherzyki ci beda dorastac...no ale ostroznie, poniewaz przy PCOS masz ten problem, ze masz nadprodukcje jajeczek, wiec to na pewno trzeba kontrolowac, ale monitoring zrobisz u kazdego innego gina:tak:

witaj Anulka...powiedz jaki mialas poziom TSH?

karla...zalezy jaki kwas foliowy bierzesz, jezeli taki zwykly folik to pora nie jest istotna, jezeli juz bierzesz np femibion natal, albo cos w tym rodzaju to zawze bierz lepiej po obiedze, wtedy lepiej sie bedzie wchlanial...:tak:

Sun...&&&& prolaktyne najlepiej badac w II fazie cyklu, czyli jezeli masz cykle ok 28dni to najlepiej kol 23-24dc:tak: a na kiedy ty masz termin @?

zona...kochana! ja sie nie gniewam, ale nie odebralam, bo bylismy u znajomych tych co maja dziecko, wiec chcialam sobie z maluszkiem posiedziec i poprzytulac...:-) :*:* dla Amelci

ja dzis dzwonie do gin w Novum zapytac sie co z moim posiewem, moze jeszcze jakies antybiotyki dostane:confused2: o ile w ogole podejde do crio:confused2:

Ostatnia edycja:
Miliaa mi się wydaje, że prolaktynę się bada tak jak Fifka napisała... zaraz na początku cyklu... 2-5 dc - kurczę już sama nie wiem... :cool: miałam już raz badaną ale nie pamiętam w jakich dniach cyklu :szok:

Sun...oczywiscie zrobisz jak uwazasz, ale ja przeszlam juz wszystkie mozliwe badania i wiem, ze prolaktyne powinno sie robic w II fazie cyklu po przespanej spokojnie nocy na czczo...

Fifka..no ja tez to czytalam...no ale ja i Novum i u prof w wwie musialam badac w II fazie cyklu...oczywiscie nie narzucam swojego zdania, bo lekarzem nie jestem...
wlasnie Sun moze lepiej zadzwon do swojego gin i zapytaj:tak:

Milia nie no ja też nie narzucam bo tylko czytałam na necie... sama nigdy nie robiłam tych badań... :no: dobrze ze mówisz to przed ich zrobieniem zadzwonie do gina i się od niego dowiem :tak: Musze jeszcze progesteron zrobić ale on to wiem ze w II fazie cyklu na pewno.

Mam nadzieję ze w posiewie nic złego nie wyjdzie :* i dzięki za kciuki !

reklama
Do góry