reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun taka sama w ciaży jak i przed @... długa, twarda i zamknięta... ja nie zauważyłam różnicy... Jedyne co wiem to to ze w ciaży często jest ogromny potok śluzu w terminie @. Ale to też nie jest reguła bo niektóre dziewczyny mają sucho a niektóre maja potoki przed @...

reklama
moja kolezanka niedługo rodzi i juz sie ja nie moge tego tak doczekać ze koniec, jak głupia:)
hehe chyba bardziej sie ciesze niż ona sama:)
ale wiecie co... ona do niedawna nie wiedziała kompletnie nic o porodzie itp...
a wiec jak ostatnio u mnie była to wyciagnełam wszystkie gazety typu m jak mama itp, i ksiazki i kazałam jej czytać bo ona ma 22 lata i nie spoedziewa sie nawet co ja czeka nie wie kompletnie nic.
Badań prenatalnych nie zrobiła, pomimo ze jej radziłam.
szczerze to ja musiałam jej liczyć w którym jest tygodniu ciązy bo ona najzwyczajniej w swiecie nie wiedziala..
ja gdybym była w ciazy to chyba wszystko co sie da bym czytała:)

Karla bardzo przepraszam, ale strasznie nieodpowiedzialna jest ta Twoja koleżanka... nie napisałaś, czy zaliczyła wpadkę czy chciała dziecka, ale badania prenatalne powinna zrobić... a ona chodzi do lekarza ginekologa????

Fifka jeszcze jedno pytanie do Ciebie... dn. wczorajszego troszkę spadła tempka...no dzisiaj znów wzrosła...ale czy jeśli byłabym w ciąży to ona nie powinna cały czas rosnąć???? pytam tylko z ciekawości, nie nakręcam się...

Boli mnie główka :-(

Ostatnia edycja:
No właśnie chodzi do ginekologa i dziwi mnie to ze on jej tego nie zaproponował.
na 6 października ma termin a w sumie jeszcze nic nie maja kupione, ani łózeczka ani wózka, tylko troche ciuszków. własnie dzisiaj chce jej zrobić liste co powinna mieć ze sobą w szpitalu dla siebie i małego.
bo wydaje mi sie ze sama sobie nie poradzi. ehhh...
oboje sa zdania ze to bylo planowane.
ale jej facet jest taki ze wiecznie go nie ma cały czas z kumplami, i kumplami po osiedlu lata . On ma juz ok 28 lat a cały czas jak dzieciak.
i ona z nim teraz tak jezdzi po tych kumplach bo on zawsze zdradzał swoje laski i ona pewnie sie boi, zal mi jej bo jakos nie wyobrazam sobie jego siedzacego w domu i jej pomagajacego, boje sie ze bedzie mogła tylko liczyc na pomoc moja i mojego meza i swoich rodziców.
ehhhh...

Sun nie.... nie myślę że powinna rosnąć... powinna utrzymywać się w fazie wyższych temperatur i tyle..

Karla nie odpowiedzialna dziewczyna...

mały wstał... bede później!

Celyna witaj na forum! Czemu nie chcesz brać CLO? Wielu dziewczynom udaje się po nim zaciążyć!
yes2.gif

Kurcze sama nie wiem :/ Chyba za dużo się już naczytałam w necie wszystkiego i mam teraz mętlik w głowie co mam robić a co nie... Dzisiaj powinnam wziąć pierwsza tabletkę i tak się waham cały czas :/
Poza tym trochę martwią mnie te skutki uboczne, a szczególnie zaburzenia wzroku bo jestem kosmetyczką :p

Czesc Kochane :-)
Witam nowe staraczki :)
Marzenko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, oby sie udalo;-)
Celyno noo cos za cos, chcesz dzieciaczka, musisz sie stosowac do zalecen lekarza i jak zapisal CLO to go bierz...
Moniś co u Ciebie?? Jak samopoczucie?
Fifeczko a u Cb co slychac? Jak Konradek??;-)
Karla dziwie sie ze gin, nie zlecil badan prenatalnych tej Twojej kolezance.. Z tego co piszesz, to nic dobrego chyba z tego nie wyniknie(oby bylo dobrze) ale koles ma wszystko gdzies, wiec cos by go musialo porzadnie walnac zeby sie zmienil:no:

reklama
Karla dziwie sie ze gin, nie zlecil badan prenatalnych tej Twojej kolezance.. Z tego co piszesz, to nic dobrego chyba z tego nie wyniknie(oby bylo dobrze) ale koles ma wszystko gdzies, wiec cos by go musialo porzadnie walnac zeby sie zmienil:no:
no ja też się właśnie dziwię ze nie zapisał jej tych badań, poprosu brak słów na tego lekarza a ja jej mówiłam juz od jej 4 miesiaca ciązy zeby się o to upomniała:/
wogóle to on dopiero teraz u mnie w ksiazce przed wczoraj przeczytała jak po koleji poród wygląda, mówiłam jej zeby poszli do szkoły rodzenia, a oni maja isc maja isc... no a za miesiac poród... ehhhh
sama juz nie wiem...

no ja wzielam dzisiaj folik w południe:)skoro mozna obojetnie kiedy:)

Do góry