reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Atanku i jak glonojad? Jak mąż wróci z pracy to pokażę mu jeszcze zdjęcie jego sprzed zjaśnienia bo każdy gatunek troszkę inaczej się zachowuję... ale toze aż tak zjaśniał to nie jest dobry znak....

A fotki Amelki super! :-D

Pyscek współczuję tego tyrania w pracy..... mam nadzieję ze uda i się znaleźć coś lżejszego... takie dźwiganie tez nie wpłynie dobrze na starania...

Aaaaa to była tragiczna noc..... Mały co prawda wstał o 21 i zasnął dopiero o 23 (chyba pierwszy raz mu to się zdarzyło już od baaaardzo dawna...) a później spał już do 7.... Ale o 3 mąż mnie obudził wychodząc do pracy.... około 4 ja się zerwałam bo słyszałam że mały się obudzi i poleciałam robić mleko (a on sobie smacznie zasnął i nie chciał jeść) i już pomijam że całą noc czuwałam jak głupia... mały wyspany właśnie sobie coś ględzi na macie a ja jestem ledwo ciepła...

Z innych rzeczy przeczytałam wczoraj na opakowaniu Hippa że mały powinien jeść 3 razy na dobe mleko... a on je 5!! Zdarza się ze i o 6 porcję prosi... :szok: kurcze muszę z nim nad tym popracować...

Witam z rana
Wracam do normalnego trybu,mąż w pracy,ja w domu= forum he he
Coś ostatnio źle sypiam,myślę,o tym,że to już tuż tuż,chciałabym jeszcze parę rzeczy zrobić a zupełnie nie mogę się zorganizować,jak nie ja,i pewnie przez to nie sypiam bo za dużo myślę
Fifka ale to chyba dobrze,że mały ma apetyt a przede wszystkim lubi mleko,lekarka coś mowiła że.za.dużo waży czy coś?

Ostatnia edycja:
Miq wręcz przeciwnie... mały jest na dole siatek centylowych... Moze nie jest chudy ale na pewno nie ma nadwagi...

Ja dopiero od 3 dni przeszłam całkowicie na MM i dla mnie z tymi porcjami to czarna magia..... :no:

Jak będzie jadł w takich porcjach jak chce to żołądka sobie nie rozepcha,jak mu zwiększzysz to może zwracać,może skontaktuj się z lekarką co zrobić
Jak ja widzę ile mój chrześniak potrafi zjeść to mi gały wyłażą

Hej kochane babiczki :-)

Miq jak się czujesz? Przecież no niedawno to byłaś w pierwszym trymestrze, gdzie ten czas tak popiernicza :-D

Fifka dajesz tyle mm ile mały chce, na 6 miesięcy dziecka mleko jest jeszcze najważniejszym posiłkiem.

SPAAAAĆ!

Ja do tej pory karmiłam piersią na żądanie i widocznie mały cały czas ma w główce to zakodowane... No nic, za tydzień idziemy na szczepienie więc wtedy zapytam...

Ael
wiem ze powinno być najważniejsze ale w takim razie po co piszą takie rzeczy na opakowaniu? Kurcze... nie ma szans zebym małemu dała mleko tylko 3 razy :szok: bo on w nocy jeszcze je... na Kolację je kasze manne i na obiad obiadek - i tylko te dwa posiłki zastępują mleko... rano je to co ja ale i tak później chce mleko...

Więc dawał mu mleko tak jak do tej pory cyca, takie ma mały zapotrzebowanie po co to zmieniać. Później powoli będziesz zamieniać mleko na posiłki stałe i ilość karmień mlekiem się zmniejszy.

reklama
Teraz tak rozpisałam jak on je i jednak wcale on tak dużo tego MM nie je :eek:

6-7 MM

9-10 śniadanko + MM

13 - obiadek (czasem ma bunt na obiadek i dojada MM)

16 - MM

19 - Kasza manna lub kaszka ryżowa

3 w nocy MM

Jak się przestawi i śniadania i obiady będzie jadł już ZAWSZE stałe to w sumie wyjdą nam te 3 posiłki MM...

Do góry