reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka gdzies zytalam ze wynosic ma w 2012 500zl ale gdzie to juz nie pamietam... a dodatek rodzinny 68zl na dziecko dodatkowo

a co do lapka to 2 lata minely mu w maju

teraz czytalam ze jednak to nie przeszlo i nie zmienili i zostalo nadal 400zl

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wertuje ten internet i wertuję i nigdzie nic nie jest napisane.... znalazłam tylko ze na utopie wychowawczym idzie ci 60% składek emerytalno-renownych co mnie bardzo pociesza... :tak:

Ja nie wiem czy jak dostanę płatny wychowawcy to się załapię jeszcze na zasiłek rodzinny... ale zobaczymy. Muszę się do swojej szefowej przejść i złożyć wniosek... :sorry:

halo halo!

Czy ktoś tęsknił za ciocią sleepy?:-D Pewnie cieszyłyście się beze mnei błogim spokojem i ciszą ..ale trudno, bo ja za wami stęskniłam się okrutnie i już szybko wracam pisać te moje durnoty;)

Pewnie ktoś coś do mnie, to ja już odpisuję.. na wszelkie pytania: otóż oczywiście że mogłabym powiedzieć tak, gdybym nie musiała powiedzieć że owszem ale niestety nie. A jeżeli ktoś o mnie wspominał, to: :*
Część formalną mamy za sobą więc:

iwasek: Ja się póki co jeszcze całkiem grzecznie pytam- gdzie zdjęcia mojego zięcia?! No gdzie?!

lam: a mojej synowej zdjęcia to przepraszam bardzo same się zrobią i opublikują? Przemyśl to młoda damo...

fifka: zdjęcia się zmieniły w suwaczku.. fajna czapa! Fajny chłopka, fajna mama to i fajna czapa, a jak...

nat: jak sobie radzicie? Na facebooku widziałam michasia.. jaki kurcze prezes! Śliczny;) (powiem ci w tajemnicy,że jak go zobaczyłam, to mi serducho trochę zadrżało- tylko nie mów tego iwaskowi bo tam sytuacja niepewna i nie mogę takich wyznań.. sama rozumiesz...:/)
necia: co tam żono mojej niedoszłej kochanki? Jak się żabka chowa? Te jej oczka to na prawdę.. :rolleyes2:

lilly: julcie też bym sobie zobaczyła

wg tak mnie naszło że wszystkie dzieciaczki bym sobie pooglądała:-D także tego... wstawiać drogie Panie, wstawiać! Bo zrobię listę obecności i będziemy odhaczać...

fifciu: może te upały też was wykańczają? wiadomo że teraz wszyscy ludzie rozdrażnieni są. A jak jeszcze do tego dochodzi rozdrażnienie małego i jego marudzenie to można się faktycznie zachowywać nietypowo..

A więc ja się chwalę co u mnie.. Otóż.. po pierwsze i najważniejsze.. dostałam zasiłek!! JEEEEEEEEEE!! Po prostu bajka, bo to częściowo chociaż rozwiązuje duużo moich problemów!
dalej.. wczoraj.. zostałam blondynką!! Hehe.. pierwszy raz w życiu:) zawsze byłam ciemna i w środku i na wierzchu łba:-p (nie, nei pokaże zdjęć;P)
I teraz najlepsze... Uwaga... Pot leje się za mnie ciurkiem! Haha! czy to nie piękne?! dobrze rozumiecie.. nad morzem zaczęło się lato!:D Oczywiście bałtyk niezwłocznie zareagował sinicą i jest zakaz kąpieli prawie na każdej plaży, ale jest ciepło i to najważniejsze;)

No i wisienka na torcie.. schudłam kilogram! W końcu przekroczyłam magiczne 63! Już myślałam, że to niemożliwe.. samoocena +20 do góry:) Wiedząc jak moim szczypiorkom zależy na stracie zbędnych kg szybciutko donoszę receptę na sukces: Jemy mało, ale tłusto. najlepiej pizze. duuuużo pizzy. koniecznie po 23! popijamy hektolitrami coli, względnie piwa.słodkie musowo i broń was p. Boże ruszyć dupsko sprzed tv.. Ruch zakazany. Voila! Nie musicie dziękować, jakieś małe owacje i tyle..

Na dziś to tyle,
dziękuję za uwagę i polecam się na przyszłość,
sleepyhead9996

Amelka już tak ładnie główkę podnosi?! wprawdzie opijałam ten zasiłek, ale żeby taka luka.. myślałam że mnie na forum z 3 dni nie było tylko, idę w kalendarz spojrzeć..
śliczna oczywiście:) Taka podobna do taty że szok! Nie wyprze się córci..ha!

1 dzien przed ukonczeniem 4 miesiaca atrzela trzymac glowke a wczoraj tak na mnie ladnie podniosla a dzis o 7 rano tak na lozku na brzuszku trzymala ;-)no jestem dumna z niej ze umie w koncu glowke trzymac;-) coraz mocniej ;-)

nie no elegancko!
mój też tak ładnie podnosi! Co prawda wyłącznie jak już jest NA PRAWDĘ wkurzony i to efekt mega złości ale podnosi..:cool2:
Tak serio to lekarka kazała mi go kłaść na brzuszek jak najczęściej bo mu się jakaś przepuklinka zaczyna i trzeba wzmocnić mięśnie brzuszka. A on na brzuszku nie lubi leżeć.. wyjątkowo...

uu to nie dobrze ze mu sie cos dzieje... a moja tez nie lubi jedynie jak jej sie samej uda przewrocic to tak i to w tym sensie ze maraczki pod soba by sie podniesc bo inaczej krzyki niemilosierne.. i jak widac na zdjeciu na mnie ja pollerzaco jestem i ona namnie ;-)a gdzie to zdjecie ?
a ja jakas padnieta dzisiaj ten uupal mnie wykonczy.. chyba ide spac... wiec dobranoc ;-)

witam się ja tak na chwilkę, Adrianka już wyświęcona, wszystko się udało, makijaż mi spłyną, na fotkach wyglądam jak bambaryłka :-D pochwale się pewnie jutro w moim albumie, i prosze mnie nie pocieszać bo oczy moje widzą jakie mam tłuste dupsko i bary jak u walecznego chlopa, ale ale był pyszny deser szarklotka na ciepło lodami ale takiej dobrej i tak słodkiej to jeszcze nie jadłam warta byla zjedzenia.
Ada grzeczna była w kościele na nieszczęście nie płakała, a tak chciałm żeby zakwiliła bo ksiadz mówił żeby sobie wyjść z kościoła jak zacznie płakać, i przez to musiałm siedzieć całą mszę :-pwiem grzesznica ze mnie .
Dobra padam na oczy miałam coś napisać ale już nie wiem co bo mi się mózg topi z tego upału, papapap

reklama
Do góry