reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun, może właśnie jak odpuścisz to się uda, ja nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pyscek &&&&&&&&&&&&&&

Necia, a może rodzice przyjadą w sobotę już? :)

Dziś wybywam bez Małej do koleżanki, ale się cieszę :)

reklama
dziewczyny na naszym forum znalazłam coś takiego:
Tu o słynnych emolientach:
Zapiski Podwojonej: Analiza - Kremy "Emolienty"

Tu o kremach z cynkiem (na końcu podsumowanie jak wypadają wszystkie kremy):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - kremy z cynkiem czyli Dupna Sprawa

Kosmetyki do kąpieli (na końcu ranking):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Jest też coś dla mamuś :)
Kremy na biust i brodawki:
Zapiski Podwojonej: Analiza III - biustowo, brodawkowo

Kremy na rozstępy cz.I i II:
Zapiski Podwojonej: Analiza
Zapiski Podwojonej: Analiza II co jeszcze znalazłam na brzucha :)
Całkiem przydatne informacje, a najbardziej mnie zdziwiła taka pozytywna ocena kosmetyków Rossmann: Babydream, co Wy o nich myślicie?

sil no jedyne żeby sobie przyjechali dzień wcześniej posiedzieli z nami potem w niedzielę chrzest obiad i do domu. fiu fiu to że tak powiem "odchamisz" się ;-) też by mi się przydało cosik takiego ale ja mam inny sprytny plan na po chrzcinach o ile zainteresowana osoba wyrazi zgodę (czytaj ty:p )

miq ja używam z ziaji maści pośladkowej i jestem zadowolona no i cena też fajna, a chyba Ael ma przetestowane kosmetyki z Rossmana

Pyscek Sun a ja za was mocno trzymam kciuki i tak, nie ważne czy się poddajecie czy nie :* Jeśli któraś potrzebuję rozmowy czy wsparcia zapraszam na priv :*

Miq każde dziecko jest inne... na jedne to działa na inne co innego... ja nie używam żadnego z tych rzeczy które pokazałaś - no sudocremu czasami... i mały ma śliczną gładką skórkę, bez wyprysków, bez łuszczących się naskórków... bez odparzeń i żadnych innych problemów... a używam totalnego minimum - płyn 3w1 J&J... i krem bambino. Niczego więcej nam nie potrzeba... na pupkę czasem termentiol jak jest czerwona i tyle... mały zdrowy a w kieszeni dużo zaoszczędzonych pieniędzy...

Ja dzisiaj mam takiego doła ze mm ochotę sama sobie w łeb dać... mam takie wyrzuty sumienia w związku ze wczorajszym dniem ze szok... :zawstydzona/y: Bede Konrada przepraszam przez całe życie chyba... :-( Wczoraj jak mi dał po południu czadu a ja dodatkowo byłam rozdrażniona i osłabiona okresem normalnie traciłam do niego cierpliwość.... próbowałam wziąć go na ręce i utulić, ale jak słyszałam te grymaszenie to mnie po prostu nosiło... wiec go kładłam - ten w wisk a ja zostawiłam go i wychodziłam do kuchni żeby się uspokoić... wracałam próbowałam utulić i znowu musiałam wyjść.... jest mi tak wstyd... :zawstydzona/y: dzisiaj on się do mnie uśmiecha,przytula a mi serce krwawi ze ze mnie taka wyrodna matka...

Meldunek :-)

Pyscek cóż za wiadomości z rana :-) :* pięknie wszystko się zapowiada, pięknie! No to ja przesyłam moc fluidów od mojego Panicza ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ no i ja oczywiście mocno trzymam &&&&&&&&&&&&& i czekam na wieści :*

Netka nie ma sensu się denerwować <tuli> .. a w ogóle, mięliście robić chrzciny we wrześniu :> .. u mnie parafia dopiero jest zakręcona, jakbym mogła to bym zmieniła :sorry2: u nas do chrzcin trzeba robić 3 nauki (cały miesiąc to trwa), daj spokój.. a my już zrobiliśmy nauki w innej parafii :-) w ogóle mamy już termin, restaurację i nauki zrobione :-D ale przynajmniej jest z głowy..

Fifka mnie na chwilę obecną też nie stać na tą maskotkę :-( ten mechanizm można wyciągać i jest zwykła maskotka dla dziecka. podobno uwielbiana przez dzieci! Co to Konrad taki marudny? :-( znowu ma jakiś skok rozwojowy? Ty oddychaj.. musisz mieć dużo cierpliwości :*

Sil szalejesz.. miłego wypadu do koleżanki w takim razie :tak:

Sleepy jasne, ze pamiętam o Tobie :* jakoś tak mi wyleciało z głowy :dry: a jak widzisz, mało jestem bo jakoś nie mam sił.. tak końcówka ciąży do najlepszych nie należy :-p jak tam Fifi? Widzę że daje Ci jeszcze popalić.. Boszzz aż się boję tego mojego bąbla :-D u nas dobrze, odliczamy sobie dni do skończonego 37t, idziemy do lekarza i wstajemy z łóżka :-) czasami mam jakieś akcje ale jak na razie nic nie wychodzi.

Sun nie wiem co Ci napisać.. dla mnie takie rzeczy są niesprawiedliwe i tylko się wkurzam na taką kolej rzeczy :wściekła/y: może powinnaś odstawić leczenie i przestać tym ciągle żyć.. a nóż się uda w nieoczekiwanym momencie.. Z całego serca Ci tego życzę :*:*

Widziałam, że pisałyście o siusiakach :szok: ja nigdy z małymi chłopaczkami nie miałam do czynienia, wszędzie rodziły się dziewczynki i swego czasu byłam załamana jeżeli chodzi o pielęgnację małego chłopca :-D czytałam, że jeżeli chodzi o siusiaka to absolutnie się nie odciąga (podobno do 2 lat jest przyklejony) a Wy mi tu piszecie, że się odciąga.. olaaa bogaaa :sorry2: to jak to jest?

* u mnie ok.. noc była troszkę ciążka bo budziłam się non stop przez ból pleców i miednicy ale jakoś dotrwaliśmy, żadnych akcji nie było :-)

O rany, Necia, chyba wyrażę zgodę :p a co :) wstępnie

Natkusia, nas na szkole rodzenia uczyli własnie tak, jak piszesz :)

Pieluch z Babydream używam i chusteczek i jestem zachwycona. Poza tym mam płyn Bambi Baby albo nivea, oba 2w1, oliwka czasem na pupę, czasem sudocrem i bambino do buzi na wyjście i tyle używam :)

natka miały być we wrześniu ale muszą być w sierpniu bo inaczej mojego taty nie będzie stąd zmiana, co do siusiaków ja mam brata dużo młodszego i jak był mały mama mu nie odciągała to potem musiał mieć zabieg jakiś bo mu się zarosło czy coś takiego tak czy siak odciąganie wskazane jest. my mamy misia w tym stylu ale mechanizm gra kołysanki jest nieco tańszy od tego co pokazałaś, nam się udało bo dostała od takiego jednego wujka szalonego w prezencie.

Fifcia nie jesteś wyrodną matką są gorsze i lepsze dni, chyba lepiej że wychodziłaś się uspokoić niż przy nim miałabyś stracić cierpliwość. Ja wczoraj miałam podobny dzień więc wiem co czujesz:*
kwiatuszek cieszę się że znalazłaś odpowiedniego lekarza

Małgonia odpukać śpi jakiś czas udało mi się pozmywać, obiad zrobić i pranie powiesić sukces ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nakusia jest stara i nowa szkoła... stara mówi ze trzeba odciągać... Całe zycie lekarze apelowali żeby od początku odciągać od urodzenia. A teraz nagle lekarze doszli do wniosku żeby jednak tego nie robić... :no: Ja odciągam przy kąpieli nawet z czystej higieny... przecież pod tą skórką gromadzą sie bakterie z potu.... :sorry2:

Poza tym ja mam młodszego brata i pamiętam co się działo jak jemu ta skórka zarosła... i musiał mieć nacinana...

Ostatnia edycja:
Do góry