reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej dziewczynki, własnie weszłam i co??? nawet się ktos o mnie pytał, jak miło :)
Ja Was czytam, ale zawsze jakoś wieczorem jestem już z laptopem w łózku i nieywgodnie mi pisać.

Gratuluję nowego dzidzisia forumowego, czekamy na zdjęcia.

Aeldo Witkorka to ja już nie mam słów, taki zdolniacha i przystojniak. A żone ma już wybraną? Bo moja Amelka ma tylko na razie kawalera sąsiadów, ale jakiś wybór musi mieć :)

Fifka współczuję przejść z ząbkami. Wszystkie nas to czeka :). A jak jeszcze nie idą to małego nie boli, tylko swędzi :). Dawaj Mu gryzaczki schłodzone w lodówce.

A ja właśnie sobie pomalowałam paznokcie na czerwono, piękne, błyszczące, a Amelka kupe strzeliła i szlag trafił moje paznokcie. Teraz trzeba zmywać i na nowo robić...ale czy mi się chce :)

Atanku a jak postępy Amelci z główką? Nie martw się, moja Amelcia tez nie chciała podnosić, mały leniuszek z teraz trzyma na przedramionach aż czasem mam wrażenie, że pleców dotknie ta zadziera.
W ogóle moja Amelca to leniuszek, ani na boczki nie chce się przewracać, ani z brzuszka na plecki. To umie bo kilka razy Jej się udało, ale nie chce. Cóż, przyjdzie na nią pora. Na szczęście intelektualnie znakomicie się rozwija.

reklama
Necia super ciuszki! Zwłaszcza ten pajac w truskawki!! Noż sama słodycz!!:-D

Atanku super ze z kryzysem lepiej!! :-) oj wiem po sobie jaki to stresujący czas...

Belka skoro masz problemy ciążowe to ja nie polecam basenu... ja jak poszłam w zaawansowanej ciąży popływać to wylądowałam na porodówce... w prawdzie udało sie akcje porodową zatrzymać, ale stresu się najadłam....

Kochana gimnastyka ani basen nie są zakazane dla ciężarnych. Są ćwiczenia dla ciężarnych, możesz sama ćwiczysz ze spokojniejszym zestawem ćwiczeń, możesz nawet biegać. Nawet lekarze namawiają na ćwiczenia bo potem przy porodzie sn się tak człowiek nie zmęczy.
Z basenu można skorzystać ale lepiej poszukać takiego obiektu gdzie prowadzą zajęcia dla ciężarnych.

Kochana uważaj z takimi radami.... bo takie rzeczy jak s=basen czy ćwiczenia SĄ ZAKAZANE jeśli są jakieś problemy ciążowe... ja po basenie wylądowałam w szpitalu bo też nasłuchałam sie jak to można pływać.... co do ćwiczeń i zajeć dla cieżarnych to ta sama sytuacja... ja nawet nie mogłam chodzić do szkoły rodzenia na ćwiczenia... a były to czasy kiedy miałam tylko skróconą szyjkę bez rozwarcia....

Więc uważaj z takimi radami bo niedoświadczona ciężarna się ciebie posłucha i będziesz miała ja na sumieniu....

Donia boli właśnie.... dziąsełka swędziały wcześniej... teraz mały "jedzie" na żelu przeciwbólowym i czopkach bo inaczej jest czarna rozpacz... Daje mu też zimne gryzaczki ale on chwilę pogryzie i zaczyna i tak płakać... strasznie delikatne teraz te dziasełka ma... jak dotykam palcem to czuć już twardego ząbka pod mięciutkim dziąsełkiem, jeszcze chwila i przebije się na świtało dzienne! Pocieszam sie myślą ze podobno jak pierwsze zęby idą ciężko to kolejne będą już mniej traumatycznym przeżyciem....

Mój jest chętny do siadania i wstawania... uwielbia leżeć na brzuszku ale przewracać się nie chce skubany... wiem ze umie bo juz to robił, ale woli mame zawołać... :confused2:

Byłam dzisiaj w kinie... aj to nie dla mnie imprezy... od połowy filmu siedziałam i gorączkowo patrzyłam na zegarek ile to mineło czasu od ostatniego karmienia... w głowie myśli "a moze on płaczę" "pewnie jest głodny..." "tęskni z mamą" NOŻ TRAGEDIA!! Jak film się skończył to jak na skrzydłach poleciałam do domu i nawet siku nie dałam mężowi zrobić :zawstydzona/y: Eh.... w domu nie było źle bo działał jeszcze czopek przeciwbólowy to mały był spokojniejszy... Eh... teraz zaczyna się znowu jazda z zębami... zaraz posmaruję mu te dziąsełka już ostatni raz (można tylko 3 razy dziennie smarować) i spróbuję go ukołysać do snu...

A film taki sobie... niby fajnie się oglądało, ale po trailerze spodziewałam się czegoś lepszego.... a byłan na "królewna śnieżka i łowca". Ogólnie fajny ale bez rewelacji....

Ostatnia edycja:
Fifciu jeśli nie ma przeciwwskazań można i basen i gimnastykę. Belka napisała, że nie może bo wciąż jakieś problemy no to tyle na ten temat.

Ael jeśli nie ma przeciwwskazań to masz rację, ale Belka już post wcześniej napisała ze ma zakazane. Zresztą ja jestem zdania że te 9 miesięcy mozna się wstrzymać od takich sportów... nie mówię zeby leżeć plackiem ale jednak poruszać się troszkę jak emeryt... bo tak na prawdę to nigdy nie wiemy czy i kiedy będą nam takie rzeczy przeciwwskazane... popatrz na dziewczyny na naszym forum... jakieś 80-90 procent z nas miały problemy... część skończył się wczesnymi porodami a część ciężkimi przeżyciami w szpitalach... to jest BARDZO powszechny problem.

Ale wiem kochana ze chciałaś dobrze :*

14376483_1_644x461_przewijak-na-lozeczko-baby-looney-tunes-70-cm-limonka-poznan.jpg
taki tylko nie wida c na zdjeciu limonki taki zielonkawy jest;-)

doniu a moja sie na bokn i brzuszek obraca ale glowki na brzuszku niechce jeszcze zbytnio trzymac ale jak sie ja ma w pionie na odbicie to slicznie trzyma juz niema takiego pijaka jak kiedys ;-) wiec coraz lepiej ;-)

Fifciu pisałam przeto, jeśli nie ma przeciwwskazań, a jak kobieta mądra to posłucha lekarza, prawda?

Tylko napisałam, że można ćwiczyć i odwiedzać basen, a Belka odpisała że nie może, dziękuję zrozumiałam wsio, ok?

Ael nie złość się.... nie chciałam cię urazić, tylko po prostu zwróciłam na to uwagę bo to już nie pierwszy raz kiedy piszesz jak to coś wolno i zeby się nie przejmować kiedy ja jednak mam inne doświadczenia i informację na ten temat.... widzisz ja z kolei pewnie jestem przewrażliwiona bo mi nic nie mozna było i wszystkim co robiłam tylko pogarszałam swój stan, ty z kolei miałaś ciąże bezproblemową (znaczy jeśli chodzi o zagrożenia, ale za to z nudnościami się wymęczyłaś..) i pewnie stąd różne poglądy

Nie obrażaj się na mnie... :-(

Atanku fajny przewijaczek! Kurcze nie wiem kto coś takie wymyślił ale jest geniuszem!! Uwielbiam przewijaki!!!!

A mój syn dzisiaj dał po spaniu.... bo po raz pierwszy chyba spał do 8! - chyba odsypia tamte noce... I zaczynam się wkurzać bo pampersy już 3 razy mi przemogły.... :crazy: kurde niby są do 9kg... jeszcze Konrad nie osiągnął 7kg do przejścia na 4... kurcze muszę to poobserwować, bo moze ja xle zakładam,... ale kurcze jakim cudem jak przez tyle czasu nawet kropelka się nie przelała...

reklama
Fifka doradzałam ale dziewczynom które mnie pytały albo tym którym w ciąży nic nie było. Dobrze wiesz, że te które miały zagrożenia w ciąży prosiłyśmy często o kontakt z lekarzem.
A ja nie miałam bezproblemowej ciąży.
Coś źle zapamiętałaś.

Do góry