reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Gocha masz ode mnie w głowę za jazdę na rowerze. Ty nie możesz jeździć na rowerze!!!

Sleepy, cholestaza a zatrucie ciążowe/gestoza to dwa zupełne inne pojęcia. Cholestaza objawia się świądem nóg nie opuchlizną.
Zatrucie ciążowe/gestoza to właśnie opuchlizna całego ciała, najbardziej nóg i buzi, tzw księżycowa buzia, wysokie ciśnienie, mroczki/omamy.

reklama
Gocha ja mało w szpitalu nie wylądowałam przez jazdę na rowerze bo też zaczęłam krwawić... NIGDY WIĘCEJ ROWERU!!! NIE WOLNO!! :no: Też wtedy nie wiedziałam ze to aż tak może zaszkodzić...

Sleepy dawałam zdjęcie Konrada dwa dni temu bo mały skończył 3 miesiące.

Atan nie wiem ile u was jest stopni ale Konrad już 3 dzień wychodzi na dwór w samych bodach z krótkim rekawkiem... :-D nawet czapy mu nie zakładam jak jest w wózku :-) czapeczkę bawełnianą nakładam tylko jak jest w chuście bo wtedy troszkę wiaterek wieje mu w uszka.

ja bym zadzwoniła jednak, żebyś nie miała sobie nic do zarzucenia.. Chociaż jakieś nitki to pewnie nic .. tak mi się wydaje..

Ael: Ciśnienie miałam w normie w piątek, miałam wyniki krwi i moczu z wtorku też ok, plus opuchlizna schodzi po nocy(przynajmniej spora część) więc zakładam że to nie to..

fifka: wiedziałam, że to musi być jakieś niedopatrzenie. Już szukam zdjęć..;)

Ostatnia edycja:
Gocha ta krew, to żywa czy taka brunatna stara?
Uważaj, poczekaj do jutra, jeśli krew będzie dalej się pojawiać jedź na IP, jeśli nie, przyspiesz po prostu wizytę u gin.

Sleepy, gdyby opuchlizna po nocy nie schodziła to byłby znak gestozy.
Najprawdopodobniej nabierasz już wody a to oznaka po prostu porodu :-)

Cześć!!! :) Ja dziś cały dzień w domku. Przed chwilą zjadłam kisiel <mniam> Taka jestem senna, że masakra :/ @ się skończyła, trwała zaledwie 3 dni. I to mnie dziwi, bo zazwyczaj jest 5 dni. I te krwawienie też nie było jakieś tam duże. I cycuszki mnie coś bolą :/

Hejko;)
Lamia ból sie szybko zapomina:) Wiem po sobie:tak: Ja cierpiałam 18 h ale było warto:) Wietrz krocze jak najczęściej bo wtedy szybciej się goi:****

Sleep tez miałam nogi jak balony przy końcu więc współczuję . Jeszcze troszke kochana :*
Dziękuję w imieniu synusia za komplementy:)* Co do zakupów to troszkę tego jest bo miałam deficyt bluzkowy więc poszalałam. Najbardziej podobają mi się jednak rzeczy kupione Igusiowi:) Pierwsza w życiu koszula w kratke i spodenki do tego:) Oraz z okazji euro kupiłam mu body z napisem kibicuję razem z tata i komplet tez z napisem i orzełkiem na nogawce :-)

Fifciu my też ubieramy w bodziaczka i sprawdzam kark. Przykrywam małego pieluszką tylko przed słonkiem. Zrobiliśmy dzisiaj 5 km spacerku i mały nie spał tylko sie rozglądał :)

Neciu Jaką masz dzielną córcię :) Chce szybciutko wyjśc do domku :tak: Trzymam za to kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Iwasek: GDZIE TY TO BODY WYRWAŁAŚ?! Mam takie upatrzona na allegro już od paru miesięcy, ale są same duże rozmiary i nie ma sensu kupować, a baardzo bym chciała dla tego mojego piłkarza przez p przeolbrzymie;)

Laluś: Jesteś pierwszą kobietą która słyszę żeby narzekała z takich powodów:) Jesteś po jakiś lekach? Może one zadziałały?

Ael: Uff..:)

A co do porodu,to zaczynam byś lekko przerażona:p Ale tak bym chciała wyściskać już tego mojego szkraba. Jak się do niego dossam to będzie cały czerwony od buziaków:D

reklama
hahaha Sleep wcale Ci się nie dziwię:) Ja nie mogę się czasem oderwać od synusia:) Zwariowałam jak nic:-D
Co do bodziaków to szalałam na Marywilskiej w sklepie kibica i mają mase fajnych ciuszków i malusich też

Życzę CI kochana SZYBKIEGO PORODU

Do góry