reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Oglądam! No ja raczej będę używała jak już sporadycznie! bo staram się nie uczyć Bartka nosić przy sobie! bardzo mi się przydała na lato, żeby wyskoczyć gdzieś szybciutko, nie zawsze chce mi się wyciągać wózek.

znalazłam coś takiego CHUSTA TKANA AZIMI bawełna 5m 5 kolorów + PORADNIK (2297023294) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

babka sama testuje te chusty a przede wszystkim robi je sama przez co jak pisze zaoszczędza na wielu kosztach...

no ale ja się nie znam... :zawstydzona/y:

reklama
"Splot płócienny" nie wiem co to dokładnie oznacza ale najlepszy i najbezpieczniejszy jest splot skośno krzyżowy. Po drugie ta chusta co pokazałaś jest cienka.... i ma udźwig do 15kg. A ta skośno-krzyżowa nawet do 700kg... więc jest różnica... w tej co pokazałaś Bartka już nie ponosisz za długo...

Tu jest fajna strona o chustach:
Chustolandia - wszystko o chustach i noszeniu dzieci - Chusty tkane

Ostatnia edycja:
Kurcze powiem Ci, że się napaliłam!! Podoba mi się ta w kolorze AMAZONIA z tego linku, który wysłałaś :-) muszę to jutro mężowi pokazać!! mam nadzieję, że dam radę opanować sztukę wiązania tego cuda :-)

Tak jak Sil napisała, raz dwa zawiążesz z instrukcją i załapiesz jak to się robi. :tak: Mi już wiązanie zajmuję kilka sekund (tyle że według mnie elastyczną się łatwej wiąże bo się sama dociąga, ale jak tą opanowałam bez problemu to i z tkaną dam radę) :-)

Teraz idzie lato, więc chusta to będzie idealny środek transportu :tak: a zwłaszcza ze nasze dzieciaczki już są coraz bardziej sztywne i będzie można wiązać je na różne fajne sposoby - np. na plecaczek. :-)

Atan ta co pokazałaś jest fajna! przeczytałam całą masę arytułów i rozmawiałam z mamami które noszą swoje pociechy i niemal każda potwierdza ze ten splot skośno krzyżowy to bardzo ważna sprawa w chuście :tak:

Ostatnia edycja:
teraz pytanie czy dlugosc 4,5m starczy ? czy ta wieksza 5,4m? mam rozmiar ciuszkow 42/44 ja nosze...

No to dla ciebie rozmiar L bo to jest powyżej 42. Ja kupuje M bo ta jest do 42.

Czyli tobie ta dłuższą :tak:

Magdalena co do kolorów ja się wacham między Dakar a Baham... no i jeszcze Tokyo mi się podoba

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobietki :)

ja się witam z rańca po wydojeniu ;) i zaraz się zabieram za mycie mebli i łóżeczka. remont właściwie skończony zostało sprzątanie i zawieszenie karnisza :-D wczoraj małż złożył łóżeczko nawet bo rozważamy jeszcze zamianę żeby z drugiej ściany komodę przerzucić w miejsce jednej szafki a szafkę na miejsce komody i chcieliśmy mieć pogląd ile nam miejsca obok łóżeczka zostanie.

magdalena pojawiło jej się to dwa dni temu ale to nie tyle co krwiaczek a ma naczynka takie czerwone jak popękane czy coś, pewnie dlatego że jej anemia wyszła z badań zobaczymy czy zniknie teraz wczoraj mieli jej krew dać i dają leki. a rośnie rośnie jeszcze becik za duży bo w nóżkach jeszcze ogrom miejsca ale z każdym dniem waży coraz więcej.

atanek śliczna ta twoja kobieta

aga już nie śpisz? :)

ja chętnie bym chustę kupiła ale nie wiem jak to z tym u wcześniaków i poczekam aż będziemy z małą u lekarza.

Ostatnia edycja:
Do góry