reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Atan chyba jaki ze mnie grubas...:p hahaha Jaś to przystojniak mojej przyjaciółki:)
ael ja cem... daj mi spróbowac:D strasznie bym chciała spróbowac:D

reklama
ja moge bo mam katar bo zapomnialam zyrtec łyknac a z łozka mi sie wstac niechce wiec nic nie poczuje ;-) tylko mu na sekunde pokazalam malego a on powiedzial ze cycus.. no i zabralam mu laptopa wiecej nie widzial ;-) choc myslalam ze jak moje dzis w sukience sylwestrowej zobaczy to moze cos z tego bedzie nawet mi sukienke rozpinal i nic.. ahh taki zmeczony ze o 22 spi .. nawet moje psikanie kaszlenie i zyganie nie budzi go.. a co do twojej ochoty na sex nic mi nie mow nikt mi nie zabrobnil a maz ma to gdzies...

ee kochanego ciala nigdy nie zamalo a jakie sliczne niebieskie oczka i czarne wlosy ;-) i dlugie ja zaczelam teraz zapuszczac od pazdziernika nie scinam ;-)

hehe:D ja co prawda nie licze dni plodnych ale powinny jakos teraz byc a moj malz taki zmeczony po pracy ze pada jak male dziecko:( ale jutro nie dam mu sie wywinac... wezme go na spiocha...po chwili sam sie obudzi:Dhaha

atan mam zielone oczy, ale czasem wygladaja jak niebieskie:D na zdjeciach:D
nie no chce schudnac 4 lata temu wazyłam niecałe 20 kg mniej:D hahah gdybys widziała jaka laska byłam majac 17 lat hahaha:D
siedzenie w domu i nic nie robienie i obzeranie sie zamienilo mnie w kluche:D

no to na jutro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~;-)kurcze ja z dobre 2 tygodnie jakos niewiem maz raz na 2 lub 3 tygodnie da sie namowic na sexx ja sie buntuje ja mam chcice caly czas ja rozumiem ze pracuje calymi dniami ale ja posprzatalam dzis pokoj i zrobilam zakupy i padlam jak deska nie ta kondycja..kochana a nie widzialas mnie w wieku 16 latjutro na plytach mam gdzies stare zdjecia to znajde ;-) jedynie chyba mam z 18 stki swojej tu na kompie juz sprawdzam

Zobacz załącznik 420742Zobacz załącznik 420741

zaraz dodam z 19 i 20 i 21 i 22 i 23 i 24 ;-) ale sie zmienialam :szok:

Ostatnia edycja:
nie bawie sie na vwrzucalam zdjec a wy gdzie poszly ;-P

ael co do kupek ostatnio cos nam polozna w szkole rodzenia mowila ze dzieci maja taki okres ze zaczynaja wiecej i to przechodzi ale musze pomyslec dokladnie jak ona to mowila kiedy i na jak dlugo.. ahh bylo trzeba robic notatki..

z notatek nie dokonca o tym ale tak czesciowo moze sie przydac ;-)
Stolce przejściowe.Przewód pokarmowy dziecka jest gotowy do trawienia już w trakcie porodu, natomiast musi się przystosować do przyjmowania pokarmu w innej niż dotychczas postaci. Jelita rozpoczynają swoją czynność wydaleniem smółki czyli pierwszego stolca. Ma on kolor ciemnozielony, w skład którego wchodzą: wody płodowe, złuszczone nabłonki dróg pokarmowych, zrogowaciały naskórek, maź płodowa, meszek, enzymy trawienne, bilirubina i biliwerdyna, które nadają właśnie taki kolor. W kolejnych dniach dziecko wydala właśnie tak zwane stolce przejściowe w ilości 3-7 na dobę, są one zielonkawożółte, bardzo luźne, częste. Po tym czasie stolce się stabilizują, są żółte, papkowate. Częstość ich oddawania jest zbliżona do ilości karmień, średnio 6-12 razy na dobę, w późniejszym okresie 2-3 razy na dobę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry