reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

U mnie szyjka macicy się skróciła i powstał efekt lejka (zaczęła się rozwierać na 1,5cm od strony macicy) :no:

Ja dzisiaj znowu czuje sie beznadziejnie.. chyba prześpię znowu cały dzień.... :-(

reklama
U mnie nie jest tak źle... po prostu na ostatniej wizycie, tj. 06.12 lekarz stwierdził, że skróciła się już szyjka macicy, która jeszcze nie powinna no i przepisał mi leki na podtrzymanie a wczoraj jak byłam to powiedział, że główka już jest bardzo nisko i mimo terminu na 20.01 kazał mi przyjść już spakowana 05.01 na porodówkę! Prawdopodobnie 05.01 albo 06.01 będę już rodzić. no ale to w sumie 2 tyg przed terminem to już donoszony maluch będzie :-)

ja ostatnio jak byłam to mi powiedział ze moje dzidzi waży około 540 g, także i tak więcej niz wszedzie podają na ten czas ciązy :-) moze będzie miała po mamie grube koscie hihihi

wiecie co dzwoniła do mnie teściowa, bo ostatnio stwierdziła ze juz ciasno wyglądam w płaszczyku i tak chce mi kupić, i dzisiaj gdzieś jakiś widział i mówi zebym poszła sobie zobaczyć ,ale mi tak głupio ze nie wiem i juz sobie pożyczyłam od znajomej kurtkę żeby tylko ona mi nie kupowała. Ja wiem ze to miłe i w ogóle ze wysunęła taka propozycje, ale jakos źle sie z tym czuje zeby obca kobieta mi kupowała ciuchy, co innego na prezent a co innego tak. Czy ja głupia czy dobrze mysle, bo juz sama nie wiem, zeby jej nie urazić

Lamiav: jak chce niech kupuje.. Takie moje zdanie..

Dziewczęta: To nie wiadomo co na to wpłynęło? w tym wywiadzie była kobieta która urodziła dziewczynkę w 28 tygodniu. I wszystko ok.. Ale przestraszyłam się trochę..

Lamia ja mam takie zdanie jak Sleepy... jak sama wysunęła się z taką propozycją to powiedz jej, ze nie trzeba i w ogóle ale jeśli dalej będzie się upierać to idź sobie obejrzyj! ;-) na pewno Ci się przyda :-)

Sleepy no u mnie prawdopodobnie przeforsowanie... ale tak na 100% to nie wiadomo...

Kurcze teraz tak myślę, że od urodzin Naszego małego przystojniaka Wiktorka to już więcej chłopców nie byłoo... dobrze myślę...?

Ostatnia edycja:
U mnie to jest niewydolność ciśnieniowo szyjkowa macicy... nie miałam żadnych zabiegów, ani operacji... więc to zapewne u mnie przyczyna wrodzona... w następnej ciąży na pewno będą zakładać mi krążek albo podszywać szyjkę.

DAGNE: Gratuluje dziewczynki :)

Wczoraj wieczorem na grudniówkach pisała że małej sie nie spieszy i takie tam a za kilka godiznek kalinka juz z nimi była :)

fifka: a ty wiedziałaś wcześniej że masz coś takiego?

Magda: Dokładnie, twój Oli będzie kolejnym kawalerem:D A że ja mam słabość do chłopców, to już się nie moge doczekać:D

Mineralna: A ty to nie przesadzasz troszkę?:-) Też już grubo po terminie, nic tylko wyczekiwać z walizką w ręku:-D

reklama
Do góry