reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a mój mąż wymyslił ze znajdziemy każde z nas po 2 swoje imiona i wylosujemy jedno :-):-) Tylko ze ja nie mam jeszcze nawet jednego pewnego hehhe, a co dopiero 2.

slep: ja juz po mału zamawiam ciuszki, skoro potwierdzone ze dziewczynka i to lakarz z wielka pewnością mówił i pokazywał vo tam ma między nóżkami to już kupuje,

reklama
Wita dziewczynki po świętach :) Szkoda, ze wypadły w weekend i nawet nie było ich czuć....kurczę gdzie ten śnieg?!

Gratuluję II kresek :) Idealny prezent na Boże narodzenie :)

Witam dziewczyny, widzę, że Wy w pracy, a ja w łóżku. Jakoś marnie się czuję. Grypsko jakieś czy cuś :no:
Odwieźliśmy rano moją mamę na lotnisko i teraz mi strasznie smutno.

a wczoraj byliśmy na IP obadać szpital w Belgii, ten w którym chcę rodzić, 3h samych badań
shocked.gif

USG w porząsiu, mała fika, tylko ja jej nie czuję, tzn. czuję ale słabo
posiew moczu mi zrobili, mam zadzwonić do pani doktor w środę po wyniki
KTG - godzinne, w porząsiu, żadnych skurczy i mała się rusza
morfologię i inne dodatkowe badania, których nie miałam w Polsce (HIV, powtórzone CMV i jeszcze jakieś ale muszę sprawdzić w karcie), generalnie baaaaardzo pozytywnie, nie spodziewałam się
biggrin.gif

i co chwilę pytania, czy wszystko jasne, czy nie mam pytań i sto wyjaśnień na minutę co robią i po co fiu fiu

a i doczytałam, na ospę wietrzną robią mi badania, tzn na przeciwciała, ale pierwszy raz słyszę o tym badaniu w ciąży
shocked.gif
biggrin.gif

Ja dzisiaj od rana czuję się jakoś fatalnie... a im później tym gorzej... brzuch boli mnie jk na okres, leje się ze mnie śluz i do tego doszły mdłości... :no: mały sie mało rusza (ale w nocy fikał więc pewnie odpoczywa) czekam tylko na męża i jedziemy na badania...

donia: no to cudnie że wszystkie badania wyszły dobrze, teraz to się pozostaje tylko cieszyć ciążą bez zmartwień:tak:

Kobiety które zamawiały silikonowe osłonki na suteczki, jakie to wybrać bo widze ze niektóre sa bardzo tanie ainne bardzo drogie i rozmiar, nigdzie nie wyjaśnione jaki to rozmiar - o co chodzi ?

Donia to dobrze, że miło się zaskoczyłaś! :-) porządna opieka to pół sukcesu przy porodzie :-) co do ospy też nie słyszałam ale ja przechodziłam na początku tego roku, zaraziłam się od szwagra - przyniósł z przedszkola :-p

Fifka ja już wręcz marzę, żeby mały wylazł z początkiem stycznia! Ostatnio czuje się cały czas zmęczona! Nie dawno po raz drugi dzisiaj się obudziłam! Dosłownie wstaję z łóżka i jestem zmęczona, po południu się prześpię i dalej jestem zmęczona! Katastrofa! Do tego doszła jeszcze opuchlizna nóg na wieczór i okropny ból kręgosłup promieniujący przez lewą nogę... :eek:
Jestem ciekawa co mi dziś powie ginekolog...

Lamia ja postanowiłam, ze tego póki co nie kupuję! Moja bratowa też wysłała brata po to jak leżała jeszcze w porodówce bo tak ją bolało a później okazało się, że mała przez to w ogóle nie potrafi jeść... albo bratowa ma na taki bajer za mało mleka albo mała za słabo ciągnie bo biedna się męczy i męczy a mało co leci więc niestety się zmusza i karmi bez tego...

Ostatnia edycja:
Lamiav ja kupiłam te lepsze w rozmiarze L... i są dobre zapłaciłam 30zł. To zależy od tego jak bardzo masz wypukłe sutki, ja zamawiałam na pałe... podobno fajna sprawa a zwłasza jak ktoś ma młe sutki / albo wklęsłe, bo wtedy te nakładki je "modelują". Ja według położnej sutki mam super do karmienia, ale podobno te nakładki ratują życie jak np. boli a musisz dziecko nakarmić...

Madziu ja też mam dosć... wszytko mnie boli... mam takie parcie "w dole" że biegam co raz jak nie na siku to na to drugie (załatwiam sie czasem i 3-4 razy w ciągu dnia :szok: dla mnie to kpsmos bo ja zawsze robiłam raz na parę dni...) Brzuch boli... ciężko sie ruszać... Dopóki macica była wyzej było okej... ale po tym jak opadła w szpitalu jest coraz gorzej i ciężej...

Ostatnia edycja:
mała fika, tylko ja jej nie czuję, tzn. czuję ale słabo

mam nadzieję, ze moja malutka też fika, tylko matkę ma bez czuciową :-)

Fifeczka, już niedługo i będziesz miała maleństwo przy sobie. A powiedz mi jak urodzisz np z poczatkiem stycznia to Konrad bedzie traktowany jako wcześniak i polezycie troche w szpitalu? Czy jak to bedzie wyglądało?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry