reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja robię takie z czosnkiem i w soku z cytryny (teraz leżakują w zalewie) a później maczam w takim cieście przygotowanym na piwie i smażę :tak: Pycha!! :-D

reklama
Sosu raczej nie wyrwe tutaj w sklepie bo tutaj jest jedne może dwa sklepy nakrzyz z 300% marża :)

Kurde taka ładna pogoda była rano bezchmurne niebo nie mal błekitne słoneczko a teraz ponuro ;/

no ja już po radzie i zakichanym opłatku, miały być ogólne życzenia, a sie przewodniczący wyrwał do całowania, fuj

mineralna: muszę do konca roku pracować, a poza tym już czuję się dobrze, jeszcze w poniedziałek to badanie szyjki i jak powie ze wszystko syper to nie mam powodu do zwolnienia chociaż bym chciał już nie pracowac

fifka: a co to za ciasto do krewetek, bo ja tylko tak jak magdalena robie z cytryną w czosnku i jeszcze pietruszke dodaje i smażę na maśle, a bym chętnie zjadłą w innej postaci ??

Kobiey poratujcie mam jutro gości z dziećmi - szalona bliźniaki Filip i Amelka 6 lat, jakie mam robić ciastko bo nie mam pomysłu ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????///

Bardzo dobre jest z taką masą kubusiową! tzn kiedyś tu dziewczyny pisały o kubusiowym cieście ale ja chyba znam troszkę inaczej przepis... no i dzieci zaintryguje bo masa jest kolorowa (w zależności jakiego kubusia weźmiemy)

niestety nie mam tego przepisu ale znalazłam coś takiego http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/11/Ciasto-Kubusiowe.html też fajnie brzmi. Z tym, ze ja używam do masy kubusia z tej serii bez marchewki (jest zielony, czerwony i jakiś tam jeszcze) wtedy wygląda ciekawiej. No i na górę robiłam galaretkę w kolorze kubusia :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dla dzieci robię coś takiego. Do okrągłej formy (tortownicy) na dno herbatniki, na te polowe porcji sernika na zimno, a później masy kubusiowe zielona i jakaś inna pomarańczowa lub bardziej w czerwień, a na wierzch daje galaretkę. Nie mam w rodzinie amatora, który by się nie skusił.

A jak nie chce Ci się grzebać to zrób sam sernik na zimno, a pod galaretkę daj owoce, lub jakieś płatki czekoladowe

Do góry