reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Proszę bardzo schab a'la Dziurka :)

Porcja zalewy na 2 kg mięsa

Schab lub piers z indyka (2kg)
2l wody
1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek
jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka miesa
np łopatka to mozna dac więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaska łyżeczka pieperzu naturalnego
1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
4 ząbki czosnku
2 łyzki majonezu
inne przyprawy: liśc laurowy, ziele angielskie, kolendra oraz inne wedle
własnego uznania

Wykonanie:

WIECZOREM wodę wymieszac ze wszystkimi przyprawami i majonezem (ja mieszam
trzepaczka, wtedy majonez rozbija sie na takie małe kuleczki). Całość
zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić
do wrzenia i pogotowac 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku
przykrytym pokrywką na cała noc. RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy
5 minut. Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie
wyjmujemy mieso i...gotowe. Oczywiście możemy mieso w czasie "lezakowania" w
zalewie obracać, ale to nie jest konieczne, bo i tak wychodzi super dobre.


Nam tak smakuje że prawie zjedzony :)
 
Moja rozmowa z siostrą. Często mówimy ,myślimy lub piszemy dosłownie to samo...mały przykład z dzisiaj;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Siska :D
11:31:04
Możesz mi wysłać jakieś śmieszne meile.
Ponoć można do mnie przysłać ale ją nie mogę odesłać

Ja
11:38:23
uuu to lyyypa

Ja
11:38:32
ale ja nie mam nic smiesznego
smutny2.gif


Ja
11:38:39
mogę CI wysłac swoje zdjęcie!

Ja
11:38:46
a może lepiej nie...niedawno jadłaś

Siska :D
11:38:57
To dawaj swoje zdjęcie....


Siska :D
11:39:04
I ha ha




 
Ostatnia edycja:
Neciuszka normalnie nie mogę się przestawić po tych zmianach. Wizualnie przyzwyczaiłam sie do Waszych awatarków i suwaczków :-)

Fasolko my jesteśmy mega zakręcone. :-D:-D:-D:-D

Kwiatuszku cieszę się że wiesz co i jak:-) Męzusiowi kup preparat Maca (czyta się Maka) do tego witaminy i będzie git.Na słabą armię mojemu pomogło. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam szyjkę wygietą do tyłu i w lewo tak dla ścisłości:-D
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry