reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sil właśnie o tobie myślałam ! Już niedługo będziesz kolejną mamą forumowa ! Teraz to my codziennie będziemy na szpilkach siedzieć i czekać na wieści ! Ale się posypią dzieciaczki w grudniu ! :-D

Dzieciaczki się posypią w styczniu bardziej! (przynajmniej tego życzę) Bo większość z nas ma terminy na styczeń-luty :tak:

Fasolka to podobne badanie jak te genetyczne w 13-15 tygodniu. Pomiary sprawdzenie budowy itp itd. Bardzo ważne badanie.

reklama
Dzień doberek a ja dziś spałam do 10.30 :szok: wstałam, poszłam z pieskiem na dwór i teraz wcinam kanapeczki z sałatą, szyneczką, pomidorkiem i jajeczkiem :-) mały to tak dziś w nocy wyrabiał, że dosłownie mnie obudził kilka razy. Teraz też nie próżnuje... :-p

nie chciała sprzedać, bo powiedział że jestem w ciąży, na co ona stwierdziła ze bez konsultaci z lekarzem nic nie sprzeda

Mój już wie jak to jest z małym dzieckiem, bo przecież już jedno ma, ale np. dzwonił dopiero i pyta a jak to będzie jak będzie w pracy a ja zacznę rodzić, ale mu przetłumaczyłam ze weźmie wolne w pracy wczesniej i będziemy czekać, :tak:

Tylko mnie wkurza z łóżeczkiem bo mowi że jak ja będę w szpitalu to on przygotuje, a ja chcę sama wszystko przygotować, tylko niech on złoży

magenta: faceci lubią dramatyzować, trzeba nimi porządnie wstrząsnąć

Lamia tym naszym facetom to widzę, że włączają się dziwne fazy :-p mój ostatnio nie chciał mi dać spokoju i prosił mnie dosłownie jak małe dziecko, żeby już złożyć łóżeczko... :-p na takie posunięcie jak Twój wie, że nie może sobie pozwolić bo bym go zjadła a poza tym sam by nie wytrzymał czekać do momentu aż będę w szpitalu. Ja zresztą też chce sama wszystko przygotować, tzn. wspólnie ale jego udział to raczej będzie polegał na poskładaniu łóżeczka a później na przyglądaniu się :-p

Lamiav u mnie to teściowie naciskają żebyśmy nic nie kupowali bo "tak się nigdy nie robiło" ale ja mam to w d*pie... ja będe tym operować i ja to będę wybierać...

Eh nosi mnie ze złości...mój ma dzisiaj wolne... to źle... już czuje że bez szczepy sie nie obejdzie... a wczoraj tez była niezła... chyba jeszcze po wczoraj mi nie przeszło :confused2:

Oj Fifka nie ładnie tak się kłócić zaraz po rocznicy :-p my z K to co dziennie o coś się sprzeczamy ale nie są to kłótnie tylko jakaś głośniejsza wymiana zdań, jak skończymy temat to już jest OK i moja teściowa mówi zawsze: "dzień bez kłótni to dzień stracony" :-p

fasolka: no właśnie nie wiem czy nie za wcześnie, zobacze co mi powie, to z tego co czytałam, o to takie bardziej dokładne usg gdzie robia pomiary dokładne dziecka, fifka miała to to moze opowiedziec. U mnie połówkowe kosztuje 250 zł

fifka: a no właśnie u mnie oststnio teściowa jak jej powiedziałm ze po nowym roku około lutego chce łóżeczko kupić to ona do mnie że to za wszesnie a po co ,ja jak urodziłąm to robiłam i tp i td, juz nic nie powiedziałm a swoje pomyślałam i swoje zrobię, zreszta to moi rodzic chcą mi kupić łóżeczko i zrobią to kiedy ja zechcę, bo oni są tak podekscytowania jak ja :-) to ich pierwszy wnuk więc już nie mogą się doczekać, Mama moja to juz ostatnio mówi a " na wakacje to dasz nam dzidziusia a ty sobie pojedziesz gdzieś odpocząć " śmiałam się z tego bo nie wiem czy ja się będę w stanie rozstać z dzieckiem :-)

Milia, a może masz przesuniętą owu i jeszcze nic straconego :)

A co do dziecka 5 letniego, chyba za wcześnie na kasę. Ja bym kupiła jakieś klocki edukacyjne, fajne są takie z literkami, z kształtami... Bo tak to rodzice wezmą i zawsze się jakoś rozejdzie ta kasa.
nie mogla sie przesunac, bo od 18dc biore dupka, wiec nawet jezeli by sie przesunela to niestety nie miala okazji sie pojawic, bo ja zablokowalam:-)
dzieki za zdanie odnosnieprezentu, tez uwazam, ze dla 5 letniego dziecka kasa chyba jeszcze za wczesnie, bo zazwyczaj wezma rodzice i sami na siebie wydadza:-):laugh2: wlasnie myslalam jakiejs grze, popatrze na allegro...
gocha...no to jak ty nie bierzesz wspomagaczy to rzeczywiscie piekny masz ten cykl...az sie nie moge doczekac testowania!!:-)

Witam kochane :)

Nie mam sily nawet zeby was nadrabiac :( Czy ktos w skrocie napisze mi jakie wiesci nowe na forum ?

Ja wczoraj dostalam @...pol nocy nie przespanej i dziasiaj strasznieeeee boli :((((

magdalena: o do nas tez pasuje to powiedzenie ,że dzień stracony , oboje jestesmy cholerycy, tyle że ja uparta jak osioł, a mój wybuchowy ale za to szybko przychodzi skruszony i się przymila, czasami to chcę posiedzieć ze swoją złością chociaż godzinkę w samotności ,ale gdzie tam mój juz za mną łazi i maślane oczka robi :-)no ale za to go kocham , że taki jest a nie inny, chociaż często mówię ze ma się zmienić bo to, bo tamto :-)

Kobiety idę urządzać moją nową witrynę którą mąż mi zamówił, chyba juz się chwaliłam, Wczoraj przyjechałą i mi ją złożyła ale się cieszę, także idę układać, przenosić rzeczy , mam wielką radość z tego powodu :-D

Magdalena u mnie to też bardzie sprzeczki niż kłótnie... tylko ja za bardzo do siebie to teraz biorę... milczę a później wypłakuje się w koncie... ja wiem ze te problemy bardziej są w mojej głowie niż w rzeczywistości ale tyle mam emocji w sobie że wystarczy drobiazg bym wybuchała...

Lamiav u nas to też pierwszy wnuk i z mojej i z M strony! :tak:

No nic... ide robić śniadanie jakieś.

reklama
Do góry