reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja jestem niemal na 100% pewna ze poroniłam i te podwyższone HCG jest jeszcze po tej ciąży. Kreseczka jest taka, jakby jej tam w cale nie było a okres to był istny wodospad,przeciekało mi wszytko łącznie z wersalką na której siedziałam. Dla wszystkiego powtórzę test koło poniedziałku, jeśli bedzie to samo pójdę do lekarza. Choć myślę że jestem mamą aniołka :-(

To już moje drugie poronienie...

Fifka, przykro mi :(
a robiłaś jakieś badania po tym pierwszym poronieniu ????? może jest jakaś przyczyna, o której nie wiesz ???

Podczas tamtej ciąży dostałam lekkiego plamienia i od razu następnego dnia pobiegłam do gina. Zrobił mi USG wewnętrzne a tam pusto :o nie ma pęcherzyka... po poprzednim badaniu (zdjęciu robionym u innej lekarz) stwierdził, ze bo była CHYBA pusta ciąża, bo nie widać zarodka i ten pęcherzyk wygląda nieco inaczej niż powinien. Zbadał mi jajniki, zmierzył macice i powiedział ze nic niepokojącego nie widzi. Innych badań nie robił.Dzień później dostałam @. Innych badań nie miałam. Powiedział, żeby starać się dalej, brać fiolik i tyle.

Gdybym nie zrobiła tego testu po prostu bym o niczym nie wiedziała. W poniedziałek powtórzę test, jeśli znowu wyjdzie pozytywny pójdę do gina.

Fifka, ja miałam tak samo, tylko że nie miałam USG, byłam wczoraj u gina po 2 tyg @, powiedział że wszystko się oczyściło, mamy odczekać 2mc ze staraniami i że następnym razem powinno się udać, taaa, jak widać wcale niekoniecznie, ehhhh

ja robiłam badania na przeciwciała różne, ale lekarz mi powiedział, że zazwyczaj w takich poronieniach przyczyną są wady genetyczne zarodka i wszystkie badania wychodzą u pacjentek w normie, ale jak u Ciebie się to powtórzyło, to nie wiem, może popytaj gina, niech Ci da skierowanie na przeciwciała, wymaz na chlamydię, gronkowce, paciorkowce???

Nic nie brałam... od tak sie staraliśmy... w ogóle to mnie brzuch boli i jajniki klują po tym okresie... musze się chyba do lekarza przejść.

Ale czemu nic nie bralas skoro juz raz poronilas??? Idz do lekarza niech ci cos przepisze w razie kolejnej ciazy, to znak ze mozesz zajsc w ciaze tylko moze za niski progesteron masz, niech ci da duphaston i bedzie dobrze

lekarze nic nie dają po jednorazowym poronieniu, mi też nic nie dał, powiedział że na 100% ciąż (o tych które dziewczyny wiedzą i nie) około połowa kończy się poronieniem

reklama
Aaaaa, nie wiedzialam, to teraz juz jej powinien cos dac, skoro to byl drugi raz!!! Ale ty julka dostalas dupka przeciez, czy sie myle??

Do góry