reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
hej laski:)
a ja sie dzis zapisalam na badania hormonkow :) w piatek o 10 ide na pierwszy strzal :p moj 21dc to sobota ale dr kazal przyjsc w piatek zrobic progesteron i mysle czy wynik bedzie miarodajny? ale moze tak skoro tylko 1 dzien wczesniej:)
w ogole jestem lekko zmieszana, bo wiem ze prolaktyna 1-3dc a progesteron 21dc ... a z kolei jak weszlam na porady o badaniach hormonalnych tu na forum to jakas laska pisala ze prolaktyne i progesteron bada sie razem miedzy 20-23 dc i jak sie jej pytaly inne dziewczyny czy aby napewno to powiedziala ze tak, ze taka informacje uzyskala w klinice leczenia nieplodnosci...
hmm... no nic wypytam lekarza w piatek :) i byc moze poprosze go aby oba hormony zbadal mi teraz, i jeszcze raz w 3dc :p

ps. wiem ze czesc z was bierze tez luteine.. czy przypisal wam lekarz czy same bierzecie na wlasna reke?

zamierzam zbadac : FSH, LH, prolaktyne,progesteron,estradiol, testosteron i hormony tarczycy: TSH, T3 i T4... mam nadzieje ze taki pakiet wystarczy zeby wiedziec wszystko:)
a kiedy idziesz na te badania? ja jutro mam 3dc i ide badac LH iFSH...a co do prolaktyny to nalezy ja badac ok 20dc, a Ael wspominala wczesniej, ze 8 dni od owulacji, ale to by mniej wiecej ta wychodzilo przy cyklach 28dniowych...

Słuchajcie a co mam zrobić wykupic ten lek co mi ten gin wczoraj kazał , przypomnę nazwę FEMIBION NATAL 1 ,czy dalej jeść normalnie kwas foliowy >>>>??? a ite badania to iść porobić: mocz, morfologia,wr i poziom glukozy i grupe krwi??
ja biore femibion natal classic, natal 1 jest dla kobiet ktore sa na poczatku ciazy...osobiscie polecam razem z moim doktorem, mimo ze jest drogie. masz tam przeciez procz odpowiedniej dawki kwasu foliowego jeszcze inne magnezy, zelaza etc.

Wiem Fifka i mam teraz żal do siebie, że zrobiłam ten test, ale teraz poczekam do @ jeśli do środy się nie pojawi to zrobię test... ale i tak wiem, że @ się pojawi...

Dlaczego jedne zachodzą w ciąże szybką, a inne mają z tym problem... taka straszna niesprawiedliwość.. :-(
kochana tak to juz jest, ze ktos na gorze albo przeznaczenie kieruje naszym zyciem. ja zaczynam 3 cykl staran i tez poki co efektow nie ma:-( ale mozliwe, ze nie jestem na to jeszcze gotowa, dlatego to sie przedluza...moze dla ciebie to oznacza odpoczynek, odetchniecie i powrot do staranek ze zdwojona sila...
ja pewnie pojde na operacje usuniecia toribeli, wiec tez na jakies 3m-ce bede musiala staranka przerwac, ale wierze, ze pozniej na pewno sie uda. po prostu MY musimy troszke poczekac. nie martw sie nic <tule>

Kurde... zjadłam obiad i czuję że mam skurcze macicy... regularne co 2-3 minuty, a każdy z nich trwa sekundę... wziełam nospe forte i leże... jak nie przejdzie jadę zaraz na pogotowie...
Fifka...co tam sie dzieje? buzi daj maluszkowi od ciotki i niech sie uspokoi! :*:* 3maj sie

Nospa działa i już nic nie boli. Całe szczęście nie krwawię ani nie plamie, ale już dzisiaj resztę dnia spędzę w łóżku. Mały mógłby mnie znowu kopnąć to bym była spokojniejsza ze wszystko w porządku.

Czytałam ze takie lekkie skurcze to normalne w tych tygodniach. Tylko niepokoi mnie ze były takie regularne... :no:

No to kiedy!!!?? Magda o datę pytam :tak:

Mijenko dziękuje za troskę! Na razie tabletka działa, ale jak przestanie a skurcze wrócą to pojadę na pewno na kontrole...

ja też jesten :) czytam Was ale dziś mam lenia i boli mnie głowa, to pewnie przez tę burzową pogodę

Fifka nie denerwuj się na przyszłośc, może to skurcze jelit były? a i nospa działa cuda :-)

a co do witamin to lepiej nie przyjmować ich jak nie trzeba, przedawkowanie witamin też jest bardzo groźne, a przyjmowanie w ciąży przy dobrze bilansowanej diecie może powodować alergie u dzieci i zaburzenia wchłaniania witamin w przyszłości, np. witaminy D
więc ja się bronię pred witmainami i pomimo anemii dostałamtylko preparat żelaza i folic, teraz jest mnóstwo owoców i warzyw i na pewno wystarczy, a poza tym warto się sugerować wynikami morfologii i nie brać nic na własną rękę bez badań

reklama
Fifcia 29.08 :-)

Mila 23 mi stukną :-) w ogóle nie wiem coś mnie gryzie i to straaaaasznie :-D i mam zajefajnie dobry humor i w ogóle :-p

Do góry