zafasolkujęodzaraz
Fanka BB :)
Ja nigdy nie mierzyłam u siebie temperatury, myślicie, ze jak jestem w 3 dniu cyklu to mogę zacząć od jutra i coś tam zdołam wykreślić?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Matko i córko, ale mam lenia nic mi się nie chce. Orientuje się Któraś z Was, czy jak się w ciąży idzie na zwolnienie bo coś tam, coś tam to czy można pracować na zlecenie? Czy też nie wolno? Może powiem o co kaman :-) Ja oprócz normalnego etatu, mam jakieś tam swoje zlecenie, które wykonuje z domu. I teraz zastanawiam się czy jak bym pszła na zwolnienie bo będzie jakieś tam ryzyko, to czy te zlecenia też muszę zawiesić? Ja mam malutką macice :-( i lekarz mnie uprzedzał, ze może być konieczność leżakowania, więc uprzedzając fakty muszę kilka spraw wyjaśnić.
Ja nigdy nie mierzyłam u siebie temperatury, myślicie, ze jak jestem w 3 dniu cyklu to mogę zacząć od jutra i coś tam zdołam wykreślić?
Ael- nooo na pewno 5, na opakowaniu jest napisane, że 1 tabletka zawiera: kwas foliowy 5 mg (i inne substancje pomocnicze), dopiero później czytałam w necie, że zwykle bierze się mniej… choć niektóre dziewczyny biorą 0,4 mg, 4x dziennie… na opakowaniu jest napisane, że na łuszczycę pomaga, może dlatego taki mi zapisała… muszę doczytać o tym w necie i najwyżej będę podnosić alarm
Z tym edytorem u mnie bywa różnie (nie wiem czym to jest spowodowane) ale czasem włącza się zaawansowana odpowiedź, a czasem szybka :-)
Ja początkowo po odstawieniu tabsów anty dostałam folik na receptę ale to było 0,5 mg a po wykończeniu tego czyli po 30 dniach brałam już ten bez recepty 0,4 mgNo wiesz kochana mimo tego te co biorą 4 razy w ciągu dnia 0,4 to i tak to jest dawka na dzień 1,6 mg dużo niższa od 5 mg. A jeśli tamte brały na łuszczycę to tamta dawka wystarczała.
Ten folik kupiłaś normalnie czy to był lek jakiś na receptę, bo pierwsze słyszę o takiej wysokiej dawce w jednej tabletce.
Poczytałam trochę o tym foliku i teraz się zastanawiam czy te 0,4 mg które przyjmuję to nie jest za mało.Truskawka na Twoim miejscu ja bym zadzwoniła do ginki i się zapytała czy to jest poprawna dawka. Bo po co masz wpędzać organizm w nadmiar kwasu foliowego.
A takie leki dostaniesz bez recepty tylko drożej, taka opcja istnieje ale nie na wszystkich lekach na receptę.
Poczytałam trochę o tym foliku i teraz się zastanawiam czy te 0,4 mg które przyjmuję to nie jest za mało.