reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka albo jak te wszystkie fryzjerki starej daty, co mają firanki i zdjęcia na parapecie w salonie...
Ty mówisz, że chcesz tak i tak a ona "ale nie, lepiej nie... tak będzie lepiej...":eek:

ja też zmykam do spania, jutro wielki dzień:happy:

Ael nie wiem:-p może dlatego, że wywiało Was wszystkie na południe? ;-)

reklama
fifka współczuje ja dzkis tez zle sie czuje film sie skonczyl wiec ide spac,,, nie mam sily na nic a brzuszek kluje lekko i niedobrze mi... wiec znikam dobranoc:-*

p.s dziurka glosowalam w nivea :-)

powiedzcie mi jak najlepiej samemu umalować sobie włosy bo zawsze ktoś mi malował, prosiłam się a teraz chce sama spróbować ciężko jest samemu sobie umalować ??

Witaj Pyscek!
Na wstępie udzielam się na topicu mamuski po 30 ale tu też wskoczyłam bo jak my wszystkie staram się mocno i też pierwszy raz.
Ale piszę w sprawie farbowania włosów. Nie jest trudno samemu sobie ufarbować, jak się dobrze przygotujesz. Potrzebna jest miseczka i gruby pendzelek fryzjerski. Przy wyborze farby odradzam ci Palette ponieważ gdy będziesz chciała zmienić kolor włosów to żaden fryzjer nie będzie chciał się wziąć za odbarwiane i farbę Syoss bo po nałożeniu włosy robią się gumowe i strasznie się niszczą. Lepiej zainwestować w dobrą farbę bo przecież przy farbowaniu samej zaoszczędziś na fryzjerze.
Najważniejsze na początku nasmaruj sobie skórę wokół włosów na czole i skroniach tłustym kremem - nivea jest ok, w ten sposób nie zafarbujesz sobie czoła jak wyjedziesz z farbą.
Nawet jak na ulotce jest napisane aby nakładać na suche włosy to i tak lepiej je zmocz bo nie dasz sobie rady z rozprowadzeniem farby na suchych. Po zmoczeniu osusz ręcznikiem i dokładnie rozczesz. Zacznij nakładać od skóry głowy i staraj się przekładać pasma z jednej strony na drugą aż pokryjesz całość przy skórze głowy. Potem możesz resztę nałożyć na pozostałe włosy i dokładnie wmasować. Na końcu przeczesz wszystko dokładnie grzebieniem o drubych zębach i upnij do góry jeśli masz długie włosy. Do upięcia nie używaj gumki bo pozostanie na włosach jasne pasmo (mnie tak kiedyś wychodziło). Potem wg ulotki po czasie trzymania na głowie dobrze spłucz i umyj włosy.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Farbowałam sobie włosy w warunkach domowych przez 15 lat. Teraz zmieniłam drastycznie kolor z czarnego na jasny bląd więc robię to u fryzjera.

Pozdrawiam i życzę super efektu!

powiedzcie mi jak najlepiej samemu umalować sobie włosy bo zawsze ktoś mi malował, prosiłam się a teraz chce sama spróbować ciężko jest samemu sobie umalować ??

Zależy jakiej długości masz swoje włoski, moim zdaniem krótki łatwo daje się farbować, gorzej jeśli masz długie i chcesz na całej długości pojechać by kolor odświeżyć, to ja się naprawdę za każdym razem męczę, gdy kładę farbę na całej długości, bo tak normalnie to odrosty to pikuś. Ale i tak zawsze proszę kogoś by pomalował mi tył głowy bo na czuja to nie wychodzi dobrze :p
Na szczęście jak w końcu mi się remont skończy poproszę córkę sąsiadki o pomoc, bo i tak muszę nałożyć farbę na całych włosach a odrosty to już 2miesięczne się zrobiły.

Mijenka kochana jako, że już Cię nie ma to ja jutro się zwrócę do Ciebie o małą pomoc w sprawie włosów.

Witam wszystkie wesolutko :-)
Lovka Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.!!!!! :-)
Też dziś pół dnia przespałam a jutro planuję na kanie iść poszukać bo dziś zjadłam jedną i sobie smaka tylko narobiłam :-p.
Co do nałogów to ja też nie mam ale Ł zaczął znowu palić :( no i popija piwko czasem ale mi to nie przeszkadza :-).
A co do fryzjerek to też byłam kiedyś u jednej żeby mnie na studniówkę do Ł uczesała a miałam krótkie włosy tak do połowy szyi może trochę dłuższe i zrobiła ze mnie owcę takie loki mi porobiła.. :/ a nie było już czasy, żeby latać szukać innej. Ale teraz mama znalazła fajną która mnie obcina tak jak chcę.

Lovciu najlepszego z okazji waszej rocznicy. Życzę wam by z każdym rokiem wasza miłość do siebie nie słabła, a wasze więzy się umacniały. Życzę wam jak najmniej kłótni, niech zdarzają się tylko takie, które was nie krzywdzą a oczyszczają atmosferę. Życzę wam byście każdego dnia przyciągali się równie mocno jak podczas dnia ślubu.
I na koniec życzę wam by w codzienności nigdy nie brakowało tych ważnych słów dla drugiej połówki "kocham Cię".
Całuję :*

No i życzę wam takiej uroczej dwójeczki dzieciaczków

Zobacz załącznik 377393

reklama
Ael domyślam się że dzidzia będzie dyktowała na co ma ochotę :) ale ja np. uwielbiam słodycze nie mogę się bez nich obejść , zobaczymy czy dziecko samo zaprostestuje bo jeśli nie to sama będę musiała ograniczyć :p
Ja na fryzjera nie narzekam :) Odkąd pamiętam chodzę do sąsiada ;) Zawsze mam nam głowie to co chce:p, Co prawda dostałam ochrzan że sama w domu robiłam dwa razy , no ale efekt był taki że nie mogłam wrócić do swojego koloru bo farba miała za dużo zielonego barwnika(chyba zielonego).
Mijenka trzymam kciuki :*

Do góry