reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka...tak, temp mierze codziennie i wlasciwie mam caly czas 36,4, tylko 10d.c mialam skok 36.6, ale potem od razu spadek.

Donia...myslalam, ze da rade tak zrobic co dwa dni, bo przeciez owu moze wystapic po 24h...chcialam bardziej oszczednie :p moze rzeczywiscie kupie w nastepnym cyklu ACON, albo moze warto isc na monitoring cyklu...

z moim robilismy to co 2 dni, wiec nawet jezeli owu byla, to jednak doszlo do zaplodnienia...o losie, jakie to trudne ;)

reklama
fifka ja oczywiście najpierw przeczytałam całą sagę:-D tak mnie wciągnęła, że nawet nie robiłam przerw między jednym tomem a drugim:-D a film...
pierwsza część na siłę, druga, żeby sprawdzić czy będzie lepsza od poprzedniej (też nie porywająca bo na raty oglądałam:baffled:), zobaczymy, jak będzie z trzecią:-D

Fifka...tak, temp mierze codziennie i wlasciwie mam caly czas 36,4, tylko 10d.c mialam skok 36.6, ale potem od razu spadek.

Donia...myslalam, ze da rade tak zrobic co dwa dni, bo przeciez owu moze wystapic po 24h...chcialam bardziej oszczednie :p moze rzeczywiscie kupie w nastepnym cyklu ACON, albo moze warto isc na monitoring cyklu...

z moim robilismy to co 2 dni, wiec nawet jezeli owu byla, to jednak doszlo do zaplodnienia...o losie, jakie to trudne ;)

miliaa no jak masz możliwości to zrób monitoring, najlepiej 10-12 dc i później 16-18 dc, ale to już gin Ci ustali. Przez monitoring upewnisz się, że pęcherzyk prawidłowo dojrzewa i pęka, więc warto, ale na dłuższą metę to dość drogie, ja płaciłam 150 zl za jedną wizytę.
ja używałam Acon i były zbyt czuła, ale to był zafasolkowany cykl więc więcej nie używałam :-D

Mijenka z tym filmem jest jak z Władcą Pierścienia czy Harrym Potterem. Książki zawierają bardzo dużo szczegółów, opisów, wydarzeń, osób, miejsc etc etc i trudno byłoby chociaż ok 70 % rzeczy z książki upchnąć w 2 godzinny film, bo film wtedy byłby chaotyczny i trudno by się oglądało. Dlatego też tak dużo rzeczy jest pomijanych by film miał ręce i nogi.
Książki mi się podobały, podoba mi się styl z jakim sfilmowano na razie te 3 części więc czekam na tą ostatnią to tam się działo dużo rzeczy i jestem ciekawa jak to będzie wyglądać :-)

hmmm zalezy od nia cyklu, moze stwierdzic płyn w zatoce Douglasa, ktory pojawia sie po peknietym pecherzyku i cialko zolte, ale jak bedziesz sie umawiala to gin pewnie Cie uswiadomi

Fifka co do tego dentysty to z tego co ja słyszałam stomatolog może dać Ci znieczulenie ale tylko to miejscowe... o ile dobrze pamiętam, bo wiem, że leczenie kanałowe w ciąży jest bezpłatne (w placówkach z umową NFZ) a przy takim leczeniu raczej bez znieczulenia albo jakiegoś wcześniejszego zatrucia nerwu się nie obejdzie.

hejka ja tak na chwilkę, bo o 19 mój kochany wraca z pracy a chce mu obiadek podać:))- jestem świeżą przykładna żoną.;-)
Widzę ze o Sadze zmierzch rozprawiacie- ja też czytałam wszystkie części bardzo mnie wciągnęło - filmy jak zwykle nie przebija ksiązki ale nie sa az takie złe, równiez z moim byłam w kinie na 2 i 3 części , jakoś przetrwał. A czytałyście "Intruza" tej samej autorki? jak dla mnie jeszcze lepsza, .
No jeszcze 2 godzinki i pierwszy test na owulację - ju pi , ciekawe co wyjdzie.

Lovka: współczuję pobytu w szpitalu, mnie na sam zapach odrzuca, ale jak mu to mus.
przykra historia, która opisałaś...

Ostatnia edycja:
Witaj LamiaV. Rozgość się ;)

Ja się witam ze szpitalnego oddziału patologii ciąży. Dostaję kroplówkę (nie wiem na co), mąż mi przyniósł obiadek zrobiony przez teściową. Siedzimy i gadamy! Eh nudno tu. W pokoju leżę z młodą dziewczyną - nastolatką, która jest w 41 tygodniu ciąży. Dostała dziś kroplówkę na wywołanie, ale nic. Tak tu siedzi, męczy się. Jest sama. Mówi, że jak zaszła w ciążę to ją chłopak zostawił (mówi, że to nawet nie chłopak) tylko jakiś tam kolega! To ma się urodzić dziewczynka - Ola! :D Rodzice kazali jej się wynieść, więc mieszka u babci, tylko babcia do niej przychodzi do szpitala. Eh smutna historia. I jest jeszcze znajoma mojego męża z klasy, też jest w pierwszej ciąży i też zagrożona.
Ogólnie masakra. A jakie tu jedzenie mają ble...

reklama
Do góry