reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a ja wlasnie dostalam propozycje pracy od pazdziernika...uf...kurde...a tu staramy sie o dzidziusia. glupio przyjac prace a potem nagle zrezygnowac. dodatkowo bede jeszcze konczyc studia, wiec juz w ogole kosmos. nie wiem co robic? :(

reklama
Wszystko o urlopie wychowawczym | Mamy prawa Mamy tu pisze zupełnie co innego, niż ja wiem, ale o płatnym wychowawczym nie słysząłam i nie wydaje mi się to możliwe. I tak macierzyński bardzo wydłużyli.
Ale w praktyce liczą tylko męża, bo skoro poszłaś na urlop to tracisz dochód. Jakoś tak, jak się mylę, niech mnie któraś poprawi

Milia, a jaka praca? Na umowę, czy zlecenie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A to nie jest tak, że macierzyński jest płatny a wychowawczy bezpłatny?
Kurcze nie wiem, nie znam się ale przy Was się nauczę.

milia co głupio, co głupio. Głupio to jest kraść i ...coś jeszcze. Bierz kochana pracę i się ciesz, że ją masz a potem się będziesz zastanawiała jakby co.

Macie linka, tu coś na ten temat jest,
https://www.babyboom.pl/forum/porady-prawnika-f344/platny-urlop-wychowawczy-47993/

Ostatnia edycja:
Ja już sama nie wiem... mój teraz chce zmienić prace bo chyba będzie miał możliwość. Więcej zarobi ale i umowę będzie miał wyzszą, więc wtedy nie wiem jak to będzie... Ja z szefową jak przedłużałyśmy umowę o tym rozmawiałyśmy. Wychowawczy jest płatny malutko bo tylko coś ponad 400zł ale to zawsze lepiej niż nic...

Fifka z tego co tam pisze ekspert to nie ma czegoś takiego jak płatny urlop wychowawczy, jest jedynie tzw. dodatek do urlopu wychowawczego tj.
zasiłek z tytułu przebywania na urlopie (400 zł/m-c). Pod warunkiem, że nie przekraczasz 504 netto/miesiąc/ os

Silmiriel...to jest praca z interwencyjnych, bo ja nie mam jeszcze skonczonych studiow i na wlasciwe stanowisko moga mnie przyjac dopiero za rok:) ale teraz musze odbyc staz i jak bede sie sprawdzac to zaproponuja mi prace. tym bardziej, ze ja tam mialam rok temu i teraz mam praktyki, sa ze mnie zadowoleni i sami chca, zebym z nimi pracowala :)

dziura...wlasnie! trzeba lapac chyba byka za rogi...ale i tak cicho licze, ze do pazdziernika to juz bede wiedziala co zrobic :p

milia może to i byk ale wiele osób dało by się pokroić, żeby im prace zaproponowano. Czyli to teraz ma być staż a potem ewentualnie praca na umowę bezpośrednio z pracodawcą?

Miliaa to ja ci po cichutku pracy gratuluje! Dziura dobrze mówi, trzeba chociaż spróbować! Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Dziura
właśnie tam wyczytałam. Ja już nie wiem jak to jest... zobaczymy... najwyżej pójdę na wychowawczy i jak nie dostane zasiłku to będę pilnować swojego i będę nianią na dla jeszcze jednego jak będzie kasy brakować :-D

Fifka zobaczysz, nie ma co za bardzo planować bo wiesz jak to jest z tymi naszymi planami.....
A w ogóle to chciałam Ci pogratulować talentu. KUrde, jak Ty ślicznie rysujesz/szkicujesz? No aż miło popatrzeć.

reklama
dziura...jezeli teraz mam staz z interwencyjnych to placa mi ok 900zl na miesiac. jak dobrze pojdzie w maju 2012 sie obronie i wtedy bedzie to praca na umowe bezposrednio z instytucja :) (bo to psychiatryk jest :))

Fifka...nie dziekuje, bo nie chce zapeszyc :)
P.S. Fifka ja tez chce zobaczyc twoje szkice !!

Do góry