reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witam Kobietki;-)
Ja własnie wróciłam z Jarosławca ;-( JUTRO DO PRACY rano miałam na papierku śluz różowy z domieszka jakby krwi brzuszek nie boli wogle to mój wykres SkarbMamy - atan
soglam NIE WIEM CZY PISALAM ALE JESZCZE RAZ gratuluje I TRZYMAM &&&&&&&&&&&&&&&& ZA BETKE :-)jak myslicie co to moze byc to na plamienie nie wyglada bo tylko 2 razy mialam taki śluz,,, mam dzis 19 dc a owulka jesli byla to 9 lub10dc

Ael współczuję temperaturki ja tez sie grzałam w samochodzie a jak w korku staliśmy to juz wogle,,, goraco a w pokoju mam 28,5 stopni i chodzi wentylator nic prawie nie daje...

Ostatnia edycja:
reklama
O ja też dziś miałam tak jak Atan tylko że jak ja poszłam pierwszy raz do kibelka to miałam dwie kropki krwi w śluzie a jak drugi raz to śluz był taki blaaaado różowy.

witam Kobietki;-)
Ja własnie wróciłam z Jarosławca ;-( JUTRO DO PRACY rano miałam na papierku śluz różowy z domieszka jakby krwi brzuszek nie boli wogle to mój wykres SkarbMamy - atan
soglam NIE WIEM CZY PISALAM ALE JESZCZE RAZ gratuluje I TRZYMAM &&&&&&&&&&&&&&&& ZA BETKE :-)jak myslicie co to moze byc to na plamienie nie wyglada bo tylko 2 razy mialam taki śluz,,, mam dzis 19 dc a owulka jesli byla to 9 lub10dc

Ael współczuję temperaturki ja tez sie grzałam w samochodzie a jak w korku staliśmy to juz wogle,,, goraco a w pokoju mam 28,5 stopni i chodzi wentylator nic prawie nie daje...

Atan cięzko powiedzieć bo masz dziwny cykl, ale może to też być zagnieżdżenie, termin nawet by się zgadzał a moze to jakies sprawy hormonalne, wiem że cierpliwość nie jest mocną stroną zadnej z nas ale trzeba czekać

a ja mam w domku w sam raz, zaleta mieszkania północ-południe :)

ja wogle zgłupiałam bo kalendarze mowily ze mam miec owulke 30.05 wiec przytulanko wczesniejsze bylo takie spontaniczne wogle nie myślałam o dzidzi a tu jak dostałam w koncu 27.5 termometr to zaraz zaczęłam mierzyć i ze testy owu dopiero pozniej uzywac wiec pozniej zaczelam ale kazda z kazdym dniem byla slabsza kreska jedynie w dniu co mialam zaczac byla ciemniejsza ale nie taka sama wiec mysle ze owu mmogla byc wczesniej ,,,a normalnie tak wczesnie nie zaczynam przytulanek a tu maz mial ochote ;-)wiec moze cos z tego wyjdzie bo ogolnie calyczas mowilam nic z tego nie bedzie az do ostatniego snu w czwartek jak mi sie coreczka śnila ze ja karmilam i ze caly czas spala a i miala takie słodkie niebieskie oczy;-) te oczy mnie uspokoiły i od tego dnia zaczelam myslec a moze cos to znaczy bo od tego dnia taka weslola i spokojna bylam;-)choc krotko spalam bo sszykowalam sie na wyjazd a dzisiaj rano ten śluz az mnie zdziwilo i zaczelam liczyc dni i mysle ze to moze byc maz mowi ze napewno a ja nadal sceptycznie i zastanawiam sie w ktorym dniu zatestowac;-)
Klari tylko ja mam 19dc wiec za wczesnie na malpe i do tego wogle mnie nie boli tylko raz poczulam ale nie jajniki tylko tak bardziej na środku bol ale bardzo slaby ,,,

Atan dzieki za gratulacje...a ja w takim razie trzymam kciuki za ciebie:)
zatestuj najlepiej w dniu @ ja testowąłam a i tak jest jasna krecha a czasem nawet i I wychodzi a druga dopiero kilka dni pozniej...nie ma co przed @ testowac bo szkoda nerwów....a jeden raz na 1000 wychodzi tak jak najszej vanili
a jak zatestujesz wczesniej przed @ i bedzie jasna krecha a potem pryjdzie @ to pomyslisz ze mikroporonienie i bedziesz się stresowac....na prawdę uwierz mi że warto czekać i się pomeczyc...zajmij się czyms innym...wiem ze trudno ale się da:):)

dzieki slogam tylko ja niecierpliwa jestem ;-) a jakiej czulosci robilas test??i zastanawiam sie czy nie zrobic np. w sobote ;-)bo dluzej chyba nie wytrzymam choc zobaczymy;-) teraz byl bardziej bezowy śluz ...

Atan wiem :-) Ja mam już jeden dzień lub dwa po terminie @ i ten ból jajników czy takie napięcia brzucha to też takie leciutkie były. Chyba zaraz się położę spać żeby szybciej mi zleciał czas do jutra :-p

klari ja bym juz leciala do apteki 24h nie wytrzymalam bym;-)
Ael ja ostatnio mialam 26lub 25 dniowy cykl a wczesniejszy 29 a jeszcze wczesniejszy28 wiec niewiem... ilu dniowy bedzie a mam 19dc

Ostatnia edycja:
reklama
Atan kurde właśnie się też sobie dziwię, że taka spokojna jestem z tym testowanie tylko nie mogę się jutra doczekać a tak to to spokojna jestem jakoś.
Trzymam kciuki żeby się udało teraz i żeby to było teraz super zagnieżdżenie i później test pokazał II krechy :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry