reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam :-)

Miło mi dołączyć do grona starających się o dzidzie

Ja dopiero zaczynam więc z góry przepraszam za zadawanie "banalnych" pytań , w miare możliwości czytałam wcześniejsze wpisy , żeby się nie powtarzać :-p Nie trafiłam jednak na pytanie dotyczące tego czy po zapłodnieniu może występować beżowe plamienie ?

reklama
Witaj Ooollcciiaaa Też jestem tu nowa :)) Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale podobno mogą być różne wydzieliny z pochwy po zapłodnieniu, które trzeba konsultować z lekarzem, jeśli jest coś co Cię niepokoi. Ja mam wizyte u ginekologa w piątek popołudniu ;D

Aelreda to dopiero 2 cykl. Czyli przesadzam? Ale z każdym dniem coraz bardziej się denerwuję. To jest silniejsze ode mnie ;)

Witaj Olcia. Który masz dc i ile minęło od zapłodnienia? Może te plamienia to implantacja? :happy2:

Ostatnia edycja:
Witaj Olcia na forum i naprawdę nie krępuj się banalnymi pytaniami, bo po to jest forum i dziewczyny na nim by Ci pomogły :-)
Olciu przy zapłodnieniu kilka dni po owulce może wystąpić plamienie. Ale to dobry znak :-) na ciążę oczywiście.
Jeśli byś się nie starała to tylko tzw plamienie około-owulacyjne, również normalna rzecz.

Lovka rozumiem, że to silniejsze jest, ale kobito, cierpliwości. Tutaj piszą dziewczyny co starają się po rok, 2 lata nawet 3 i są przepiekielnie cierpliwe. Wyluzuj kochana, co ma się stać to się stanie. Nie naciskajcie z facetem na starania, bo zepniecie się oboje i będzie po zabawie.
Tak szczerze powiedziawszy, cieszcie się na razie swoją dwójką i tą "wolnością" oraz faktem, że możecie ze sobą się poganiać nago i się pobzykać. Potem przy dziecku świat wam się zmieni o 180 stopni :-)
Głowa do góry! Idź gwałć faceta i będzie git!
Ja jestem na forum od początku roku, w styczniu zaszłam, poroniłam wczesną ciążę, bo to była tzw biochemiczna nie rozwijająca się. Załamałam się trochę nie powiem, ale to trwało dosłownie dzień może dwa. Potem się spięłam i mój facet miał przez bity miesiąc raj na ziemi, bo co dzień dopadałam go w łóżku i naprawdę nie patrzyła czy płodne czy nie, czy taki śluz czy nie, tylko z ciekawości tempkę mierzyłam. Za drugim razem się udało a dzidzia jest naprawdę silna, bo przetrwała ponad 2 miesiące moje mdłości, krwiaka w macicy i okres dosłownego nie jedzenia.
Naprawdę kochane staraczki (z małym stażem) nie niecierpliwcie się tak bo to działa naprawdę na waszą niekorzyść. A emocje mają duży wpływ na kondycję waszego organizmu.
Nęćcie facetów ale cieszcie się z waszej dwójki ile możecie :-)

witam niepowiem ale mezulek mnie zaskoczyl calkowicie z tym przytulankiem mialo byc ale nie myslalam ze az takie :-D a teraz za to caly dzien zaspana w pracy po przytulanku ;-) ale mi sie niechce ... znacie sposob by wytrzymac w pracy do 21?? bo mam dosyc wiem narzekam ale nienadaje sie do pracy na caly dzien... niech ona w koncu wyzdrowieje... bo nie wytrzymam tu,,,

Witamy nowa staraczke ;-) nieprzejmuj sie napewno sie wam uda ;-)

EE mam pytanko jak mam zgadnac ilu dniowy bede miec cykl zawsze 28 a ostatnio 26 ?? a owulka byla 6.05. maja a miesiaczka 18.05 to kiedy teraz bedzie bo sie pogubilam jak na to patrzec a termometru jeszcze niema ... ma byc dopiero za tydzien...:-( w nocy bylo przytulanko ale wogle nie myslalam o dzidzi tylko o przyjemnosci :-) bo i tak uznalam ze zawczesnie :-) jak na razie sluz ciagnacy ale bialy a nie przezroczysty a przedwczoraj lekko brunatny.

Simirel śliczna ta twoja dzidzia to raczka czy nozka ??

Ostatnia edycja:
Witaj Olcia na forum i naprawdę nie krępuj się banalnymi pytaniami, bo po to jest forum i dziewczyny na nim by Ci pomogły :-)
Olciu przy zapłodnieniu kilka dni po owulce może wystąpić plamienie. Ale to dobry znak :-) na ciążę oczywiście.
Jeśli byś się nie starała to tylko tzw plamienie około-owulacyjne, również normalna rzecz.

Lovka rozumiem, że to silniejsze jest, ale kobito, cierpliwości. Tutaj piszą dziewczyny co starają się po rok, 2 lata nawet 3 i są przepiekielnie cierpliwe. Wyluzuj kochana, co ma się stać to się stanie. Nie naciskajcie z facetem na starania, bo zepniecie się oboje i będzie po zabawie.
Tak szczerze powiedziawszy, cieszcie się na razie swoją dwójką i tą "wolnością" oraz faktem, że możecie ze sobą się poganiać nago i się pobzykać. Potem przy dziecku świat wam się zmieni o 180 stopni :-)
Głowa do góry! Idź gwałć faceta i będzie git!
Ja jestem na forum od początku roku, w styczniu zaszłam, poroniłam wczesną ciążę, bo to była tzw biochemiczna nie rozwijająca się. Załamałam się trochę nie powiem, ale to trwało dosłownie dzień może dwa. Potem się spięłam i mój facet miał przez bity miesiąc raj na ziemi, bo co dzień dopadałam go w łóżku i naprawdę nie patrzyła czy płodne czy nie, czy taki śluz czy nie, tylko z ciekawości tempkę mierzyłam. Za drugim razem się udało a dzidzia jest naprawdę silna, bo przetrwała ponad 2 miesiące moje mdłości, krwiaka w macicy i okres dosłownego nie jedzenia.
Naprawdę kochane staraczki (z małym stażem) nie niecierpliwcie się tak bo to działa naprawdę na waszą niekorzyść. A emocje mają duży wpływ na kondycję waszego organizmu.
Nęćcie facetów ale cieszcie się z waszej dwójki ile możecie :-)

Aelreda Z mężem kochamy się codziennie. Nawet po kilka razy, nie patrzę na owulację czy płodne, niepłodne etc. Po prostu się kochamy, ale za każdym razem mam nadzieje, że w końcu nie dostanę miesiączki i będę w ciąży ;) Dzięki Ci, trochę się uspokoiłam. A to co Ty przeżyłaś to straszne :( Ale dobrze, że dałaś sobie radę kochana...

Atan, To noga :) przy głowie taki dziubek to rączka :)

faza lutealna jest stała. Jeżeli wiesz, kiedy masz owulację, to za stałą liczbę dni dostaniesz @. Ja się nigdy nie pomyliłam więcej niż pół dnia w ten sposób

Lovka, parę razy na dzień przy staraniach to nie za dobrze, bo plemników coraz mniej. Zaleca się co drugi dzień, lub codziennie.

reklama
Atan, To noga :) przy głowie taki dziubek to rączka :)

faza lutealna jest stała. Jeżeli wiesz, kiedy masz owulację, to za stałą liczbę dni dostaniesz @. Ja się nigdy nie pomyliłam więcej niż pół dnia w ten sposób

Lovka, parę razy na dzień przy staraniach to nie za dobrze, bo plemników coraz mniej. Zaleca się co drugi dzień, lub codziennie.

Silmiriel powiem szczerze, że tak często mi się chce. Chociaż masz rację, bo mój mężuś już czasami nie ma siły;D Myślisz, że to co dwa dni może nam pomóc? :D Eh dziewczyny... moja mama mówi, że jak chcemy mieć dzidzię, to mamy kota wywalić na podwórko, bo może mieć toxoplazmozę, a to jest niebezpieczne dla ciężarnej :/ Czy któraś z Was ma kota w domu/mieszkaniu? :D :blink:

Do góry