reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

U mnie samopoczucie dobre :-) zamówiłam termometr.. także w tym cyklu bawię się w mierzenie zwyklym elektornicznym, wspomagać się będę microlife'em :-) i w końcu nauczyłam się badać tą wstrętną szyjkę :-D ale umiem tylko określić czy jest twarda ;-) jakieś sredniotwarde, średniomiękkie jeszcze nie dla mnie ;-)

Mój pojechał do swojego wujka na urodziny, więc ja złośliwiec mały dziś narobiłam mu ochoty i biednego nie zaspokojonego zostawiła, jutro jadę na cały dzień na wystawę psów ( więc czuje się tak jak Wy gdy zobaczycie II kreski na teście ciążowym haha)
więc pewnie zobaczymy się w pon dopiero ;-) coś czuje ,że ten cykl będzie bez przytulasków :-) ale za 2 lata to będę tu szaleć :-D to będzie mój wątek :-D

dlatego z chęcią zamieniłabym się z pok.. dałabym jej moją płodność, może lekko zawichrowaną ale jednak :-D a ona oddałaby mi te ponad 2 lata starań się

pok kocham Cię i liczę teraz na Ciebie i Asiolek, bo wam się należy ;-)

reklama
Ok rozumiem :) Odnośnie kwasu foliowego to może być na receptę. W dawkach 5 i 15 mg więc jak są duże niedobory to lekarz może wypisać. Ale wydaje mi się że póki co będę brać to co jest chociaż badań nie robiłam dokładnych. A @ mam właśnie teraz 4 dzień. Z tym że ja mam problem bo ma troszkę nieregularne cykle, zwykle 32-35 dni a teraz myślałam że jestem może w ciąży bo nie miałam 41 dni aż, ale @ przyszła niestety :(

Czemu za dwa lata? JA sądzę, że chłop pójdzie po rozum do głowy i nie będzie idiotycznie gadał, że zaręczyny wtedy a w wtedy, a niedługo przyleci z bukietem w zębach i pudełeczkiem w kieszeni i błagał będzie, byś uczyniła mu ten zaszczyt ... uwolnienia od mamusi :-D

Adele, jak zawsze masz 32-35 to są regularne, choć długie, a teraz może stres, choroba i się przesunęło.
A takie dawki, to owszem, ale w przypadku problemów, nie wydaje mi się, zeby to był pomysł na przed ciążą

Ostatnio edytowane przez moderatora:
laseczki nie uwierzycie co wlasnie odkrylam: poniewaz wciaz nie mam @ to chcialam poszukac czy sa jakies domowe sposoby typu ziolka itp. zeby w koncu przyszla i wpisalam w wyszukiwarke "wywolywanie miesiaczki" i co sie okazalo - pod tym haslem mozna znalezc ogloszenia i podpowiedzi dziewczyn jak poronic albo oferty zabiegow!!! masakra jakas...
chyba poprzestane na goracej kapieli
a moze wy mi cos podpowiecie? znacie jakies sposoby?

Mineralna miejmy nadzieję, że się w lab po prostu gdzieś pomylili albo skazili próbkę, trzymam kciuki by jednak wyszło wszystko w porządku :-)

Ja właśnie wróciłam ze swoim ze spaceru, ten dorwał aparat i zabawił się w paparazzi, a ja chciałam sobie wodę poobserwować, bo tak fajnie falowała na wietrze :-)
Może wrzucę później jakieś zdjęcie z brzuszkiem, bo jest ogromny!
Wróciliśmy dosyć szybko bo mój pęcherz chyba zmniejszył się o 90% i tak mi się siusiać zachciało strasznie :-)

W każdym razie doszliśmy do tego, że jeśli będzie dziewczynka to będzie Lenka ;-), ale jak stwierdził mój, zobaczymy co tak naprawdę mam w brzuchu i zastanowimy się na poważnie nad imieniem :-D

a moze wy mi cos podpowiecie? znacie jakies sposoby?
Seks zakończony obopólnym orgazmem :-) Serio :-)

Sil uwielbiam Cię normalnie :-) gdybym w ciąży była, zabroniłabym Ci takich rzeczy pisać, bo aż brzuch mnie od śmiania się boli :-p

a no za 2 lata mam zmienić stan cywilny ;-) a brzucha bez slubu byc nie moze:-p chyba, że szybciej się oświadczy..

Mówię Ci, że szybciej się oświadczy, Ael mnie poprze. Widzę oczami jakiś brylant w stylu Kate, księżnej Kate. I takie ogrooooooooooomne bukiet czerwonych kwiatów, tylko nie wiem, jak on je w zębach zmieści :p:p za kokardę, albo wiem, w koszu będą :) i za rączkę.

Okropne z tymi "poradami". Ale seks to naprawdę sposób :)

reklama
Kasiu ale orgazm musisz mieć :-D
Orgazm to są też skurcze macicy i ujścia i mają kierunek idący na zewnątrz, więc wypychający. Facet niech Ci się nawet ręcznie postara :-)

Sil ja Magdzie tłumacze ale ona nic, z resztą przyjęła M. do siebie z powrotem a żeby jej nie stracić zdziwi się jak szybko zobaczy pierścionek i jego klęczącego przed nią.

Do góry