reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Aż się boję dziękować, ale co mi tam, na ten moment jestem w ciąży a później będzie co ma być.. Także dziękuję!! :)

Lisica, zależy od tego kiedy Cię bolą.. Jeśli przez cały cykl - i w 1 połowie i 2 to prawdopodobnie prolaktyna. A jeśli tylko po owulacji to wskazuje na progesteron. Warto zbadać i jedno i drugie jeśli cokolwiek Cię niepokoi.

Hej

Grubson, obszerna relacja, gratuluję! :)

Aschlee, objawy bardzo wymowne, ale jasne, że lepiej potwierdzić testem. Tak więc czekamy na wyniki.

Kasia, to w takim razie trzymam kciuki za następny cykl.

Lisica, ja miałam podwyższoną prolaktynę, ale nic mnie nie bolało, tak więc nie wiem. A co do mojego urlopu, to zapowiada się dopiero w październiku, ale nie jest to wielki problem. I tak jestem tak zaabsorbowana nową pracą, że aż tak bardzo teraz nie potrzebuję.

Ja sobie wczoraj poczytałam trochę artykułów o tym jak trudno jest z zajściem w ciążę po trzydziestce i się zestresowałam, że już może jest za późno dla mnie. I teraz od nowa muszę pracować nad tym, żeby się nie przejmować, ech.

Pozdrawiam

Grubson zaczęły boleć dziś. Nigdy (poza ciąża) nie miałam takich boli więc jest to dla mnie dziwne. Nie wiem tylko czy na progesteron nie jest za wcześnie? Nie wiem czy w ogóle była owu, raczej nie. Chyba zrobię estradiol jutro a z progesteronem poczekam jeszcze kilka dni i będę obserwować temp.

Oda najgorsze jest takie czytanie, ale sama często popełniam ten błąd i później łapię dołki. Przypomnisz mi proszę kiedy wracasz do starań?

Oda, a no, obszerna, bo nikomu nie mówimy i nie powiemy przez najbliższe kilka tygodni także muszę się chociaż tu wywnętrzniać :p:p

Lisca, no jak przed owu to progesteron bez sensu. Robiłaś kiedykolwiek prolaktynę? Jesli nie to naprawdę warto zrobić.. Można ją robić niezależnie od dnia cyklu.

Czesc dziewczyny.
Wpadlam pogratulowac Grubsonkowi. Piekne kreseczki!!! Trzymam kciuki !!

Lisica prolaktyna zdecydowanie wplywa na bol piersi. Ja mialam za wysoka i jak tylko dostalam leki na zbicie to skonczyl sie bol piersi. Zbadaj nie zaszkodzi ;-) tylko stosuj sie do zasad pezed badaniem.

Przesylam fluidki i zycze wielu pozytywnych testow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Grubson, to bardzo dobrze, że obszerna, masz tu wdzięcznych "czytaczy", bo każdy zainteresowany tematem bardzo i liczy, że wkrótce sam się będzie mógł pochwalić :)

Lisica, ja wracam do starań od następnego cyklu. Przy mojej historii nie liczę na szybkie efekty, ale w końcu może się kiedyś uda.
Z tą prolaktyną, to zbadać na pewno nie zaszkodzi jak sugerują dziewczyny, podobno hiperprolaktynemia często się zdarza a i przeszkadza w staraniach (blokuje owulację). Ja miałam tylko trochę podwyższoną, więc może dlatego nie czułam specjalnych objawów.

Aschlee, jak się dziś czujesz?

Asia, a jak u Ciebie, wszystko w porządku?

Ale dziewczyny PRL badałam niecały miesiąc temu i jest w porządku także to nie to.

Może to jednorazowy wybryk ;)

Oda dlaczego zakładasz że się szybko nie uda? Wiesz że my tu czary odprawiamy ;) musisz wykrzesać z siebie trochę optymizmu Kochana!

Ostatnia edycja:
reklama
:) no zobaczymy, mimo krótkiej przerwy trochę się czuję tak, jakbym zupełnie od nowa miała zaczynać, może ten reset pomoże

Do góry