reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

nadzieja nie kazdy ma szczescie zyc w takiej 'idealnej' rodzinie
Ludzie tego nie rozumieja dopoki samych ich to nie spotka. Nie wiesz co Cie czeka w przyszlosci, czasem pod wplywem innych palma nawet tym idealnym odbija.

Ja mam nauczke na przyszlosc - nie remontowac czegos dopoki to nie jest prawnie przepisane... zrobilam ten blad (poczatki malzenstwa) raz i wiecej nie mam zamiaru.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na podziały majątku inaczej patrzę . Moi rodzice mieli mieszkanie na Śląsku i pytali czy ja chce bo byłam w związku który miałbyc stałym hehe ale sie rozsypalo i powiedziałam ze ja mieszkania nie chce. Moj brat je teraz ma i nikogo spłacać nie musi bo ja i moja siostra tego nie chcemy... Rodzice maja tez dom i jeśli siostra będzie chciała to tez sie zrzekne i niech bierze mieszka. I nie jest tak dlatego ze siedzę w Norwegi tylko to tak samo przychodzi. Znam rodziny które biją sie o spadki i podziały majątków . Niektórzy maja by swój dom a jeszcze im mało, oczekują wielkiej spłaty od rodzeństwa które na to najczęściej nie stać ! Z super rodzeństwa stają sie wrogami - nie pojmuje tego! Dla mnie rodzice i rodzeństwo to moja najprawdziwsza rodzina i w ogień byśmy za sobą skoczyli. No ale każdy ma inne podejście i spojrzenie na dane sprawy! Ja cieszę sie ze nie ma u nas z tym problemu! Rzeczy materialne tak naprawdę maja gowniana wartość ! To właśnie be rodziny stajemy sie nikim ....

czyli według ciebie powinnam olać dom babci tzn. dół, bo dostaliśmy z mężem tzn on dostał od rodziców dom?
nie mówie ze sie kiedys rozejdziemy bo kocham go nad zycie i nie planuje odejscia mam nadzieje ze on też nie, ale gdyby to on ma dom ja zostaje z niczym bez dachu nad głową i pieniedzy.

nadzieja nie kazdy ma szczescie zyc w takiej 'idealnej' rodzinie

Ja mam nauczke na przyszlosc - nie remontowac czegos dopoki to nie jest prawnie przepisane... zrobilam ten blad (poczatki malzenstwa) raz i wiecej nie mam zamiaru.

my już tutaj zrobilismy łazienke na która wydalismy 13 tys. około.
najgorsze jest to ze kot podrapał tapety na korytarzu i lekko w sypialni, i bede musiała to naprawic jesli się wyprowadze...:/
pozwolilismy mu na to bo w planach mielismy to wyremontowac i wynajmowac. a teraz co wyromontuje i mam oddac ojcu?? kty ma mnie kompletnie w tyłku??:/

karla walcz do konca. jesli nie bedziesz miala nawet z tego pożytku to masz finansowe zabezpieczenie dla Was i dzieci.

Ostatnia edycja:
Iwonka chodzi Ci o te balerinki w czarne kropeczki? Jakiś konkretny rozmiar? Wysyłka za granicę nie jest dla mnie żadnym problemem, to tylko zależy od Ciebie, bo Ty pokrywasz koszty wysyłki:)

Karla to normalne, że chcesz mieć jakieś zabezpieczenie finansowe, mimo tego, że macie z M dom:tak: A tych strat co kot narobił to ja bym na Twoim miejscu nie naprawiała, bo niby z jakiej racji? Czemu masz wkładać kolejne pieniądze w coś co nie będzie Twoje?

Tylko wiesz moja babcia kiedy powiedziala w klotni ze jesli zamierzan sie wyprowadzac to mam naprawic to co nasz kot popsul... i moj maz tez powiedzial ze jesli tego nie dostane to on ani grosza tam nie wlozy... a ja sama nie wiem co zrobic:-(

bubbles tak ;) no to warto wiedziec :) dziekuje za informacje :) Powiedz mi tylko jaki czas oczekiwania od zlozenia zamowienia do wysylki.
Jak juz bedzie tak daleko to sie z Toba skontaktuje :)

karla a masz rachunki za remont? I materialy ktore tam wlozylas?
Jesli tatusiek taki madry to niech za remont zaplaci...
Ja bym do tego mieszkania juz ani grosza nie wlozyla.

Pytanie z innej beczki: macie jakies sposoby na kamien nazebny? Mialam sciagany kamien we wrzesniu. Kawy nie pije, nie pale i mi znowu wrocil :( Przeszkadza jak diabli.

I ja znowu panikuje niepotrzebnie ;)
Podobno temperatura moze wzrosnac po owulacji dopiero 4 dni po niej :) Matko stresuje mnie te mierzenie ;)

Domka
udanych zakupow!

Ameliee niezaleznie czy sie cos ma czy nie to sie walczy o swoje. od przybytku glowa nie boli zwlaszcza gdy posiada sie dzieci.

reklama
Do góry