reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Ewa ale mi nie chidzilo ze blad jakis tam zrobilas nawet nie zwrocilam na to uwagi tylko ja zrozumialam ze pijesz jakies rozpuszczalne w wodzie tabletki i to wypijasz;) i pytalam jak to pic tabletki, rozumiesz?:)

reklama
Październik
nadzieja! - termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:
anias2 - termin @ 1.11.2013
Kwiatuszek. - termin @ 01.11.2013
inis - termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA - termin @ 04.11.2013
Fimka - termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Ada213 - termin @ 08.11.2013
Lisica - termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
kobietka22 - termin @ 23.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013
Amaliee - 25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???
Kaziemira - ???

Lista zafasolkowanych:

paulinka88 II
karolq8 II
Mar-chew II
anastazi II - termin porodu 1 lipiec 2014
blueberrry II
- termin porodu 4-6 lipiec 2014

mariaa, Mizzah, Kazimiera - proszę o daty kolejnych @ ;)

no jestem ,miałam gości ,a gości , kuzynka z ciocią i małym Kamilkiem , potem Kamilek został ,a one pojechały po wuja do szpitala bo dziś wychodził , trochę to trwało pobawiłam się z Kamilkiem , obejrzeliśmy shreka forever , zjedliśmy obiadek i go zabrali do domku ,a mi się zrobiło smutno i pusto , lubię jak są u nas dzieciaki tylko potem jak pojadą to tak dziwnie ;/

no to co ja chciałam napisać ..... aha pisałam o tych aplikacjach na telefon , no one wyliczają cykl i to przydatne podpory przy staraniach jeśli nie czujemy owulacji np to można przypuszczać kiedy owulacja, pamiętajmy jednak ,że to dotyczy regularnych cykli bo wystarczy ,że cykl się nam rozjedzie i już owulacja jest kiedy indziej , ja takie mam ostatnio niestety ;/ gdzieś wyczytałam ,że to zdaje egzamin jeżeli 12 poprzedzających cykli było jednakowych to znaczy o tej samej długości to wtedy jasne jest ,że owulacja była gdzieś w połowie, ale każdy organizm jest inny np kobieta która ma regularny cykl może mieć jednocześnie krótszą drugą fazę w cyklu i owulacja może być zamiast w 14dc np w 16 dc ,ale to tylko dwa dni różnicy więc myślę ,że plemniki wytrzymają jakby co;)

ookatkaoo1993- kochana spokojnie, jeżeli doszło do zapłodnienia ,a tego Ci życzę to jest za wcześnie na objawy bo organizm jeszcze nie wie ,że jest w ciąży , wiem jak to jest czekać czy @ przyjdzie czy nie , czas się dłuży ,ale jedno jest pewne jeżeli kobieta jest w ciąży to prędzej czy później się dowie;)

no i co ja jeszcze chciałam , aha

Anulka - no też chyba Cię skądś kojarzyłam ;) może miałyśmy przyjemność.

więcej postów nie pamiętam i za to serdecznie żałuję ,ale moja głowa już ma problem z zapamiętaniem

aha! Beata - polecam endokrynologa-ginekologa jednak , czasem mam wrażenie ,że niektórzy lekarze spali na studiach ,albo zdawali za łapówki bo innego wyjścia nie ma, to ja lekarzem nie jestem ,a wiem ,że ten wynik jest nieprawidłowy jak na zajście w ciążę ,a on nie wie?! debil.

Ktoś pytał o testy owulacyjne jak cykl ma 32 o ile dobrze doczytałam , to połowa przypada na 16dc podejrzewam ,że wtedy może być owulacja więc dobrze by było robić od 12dc mi wyszedł test chyba do 2 dni przed owulacją to znaczy przed bólem owulacyjnym , o ile tę owulację miałam bo nie wiem , ale jakoś tak było potem spojrzę na tamten wykres to napiszę jak to było dokładnie.

dobra idę siku bo zaraz się zleję chyba usiadłam i obiecałam sobie ,że nadrobię;) ja też się od Was uzależniłam już dzień bez Was jest dniem straconym i cieszę się ,że Was poznałam i założyłam ten wątek;)

Ps.Na tvn są rozmowy w toku , o teściowych i synowych ;)

Kobietka no to widzisz obie cos podejrzewalysmy hehe
Ja nie ogladne bo maly bajki chce...a wstal i tempke ma 38,3 jutro jade do lekarza...12 h bylo spokoju...
Zjadlam obiad nawet galke zimniakow maly zjadl a mi stoi wszystko w buzi:/
A tesciowa juz dwa razy nawiedzila mnie telefonem haha wielce ze przyjedzie po nas i do nich nas zabierze ale jakos mi sie nie chce...wystarczy mi wczoraj...:)

A jeszcze kobietko pamietasz wisienke??

reklama
Kojarzę wisienkę chyba bo ja kojarzę wisienkę ,ale ona była na wątku staraczek2013 tym starym , bo ten obecny to jest nowy ,a jeszcze był stary dużo wcześniej i nie wiem czy o tę samą wisienkę nam chodzi????

Do góry