reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

haha Panakotka oby bylo tak,jak napisalas:D Aczkolwiek zapytam gina o ten progesteron, bo moze warto go sprawdzic ale przeraza mnie mysl o kluciu igla, brrrrrr, nienawidze tego:/
Plamienie sie uspokoilo, wlasnie sprawdzalam, ale nadal cos ta siedzi tylko nie wyplywa na zewnatrz no co za *%^<#*!

reklama
Ooo cudownie, o femare tez zapytam lekarza, haha:) Juz widze jego mine, chyba mnie pogoni jak mu wyjade z tym wszystkim haahha:)

Jak brałam clo to miałam ładne pęcherzyki, ale endo ledwo 5 mm było. Tylko ta femara jest droga, bo ja za 10 tabletek place 80 zł. Biorę ja od 3 do 7 dnia cyklu dwa razy dziennie.

Migduch Ty to w ogóle nie powinnaś się martwić. W tamtą ciążę szybko zaszłas to i teraz Ci się szybko pewnie uda. Jak nie teraz to myślę, że u Ciebie to będzie kwestia dwóch lub trzech miesięcy :-)

Lui wlasnie kurde poczytalam oczywiscie fora internetowe i jest duzo dziewczyn, ktore w 1 ciaze szybko zaszly a po poronieniu mialy z tym problem...wiec nie wiadomo, chociaz chcialabym,zebys miala racje:)

U mnie za pierwszym razem to wszystko tak długo trwało, bo dopiero po roku starań poszliśmy z moim do lekarza. I się zaczęło milion badań, potem diagnoza, leczenie, przywrócenie owu. Miałam 3 cykle owulacyjne i za trzecim razem się udało. :-)

Lecę spać. Dobranoc :-)

Ja mam clostilbegyt na stymulację. I płaciłam jakieś śmieszne pieniądze.
Lui,ostatnie 2 cykle były 32 dniowe (obstawiam stres, bo było go duuuuuuużo), wcześniej 30dniowe. Owu nigdy nie miałam, więc nie wiem kiedy bym miała. Licząc średnio 2mm/dobę to we środę powinny mieć te 18mm.

Super:) Ja myslalam, ze badania mam juz wszystkie zrobione....ale jak widac wszystkich sie nie dalo- brakuje progesteronu, ktory jak widac moze sie okazac kluczowy w mojej kwestii, bo nigdy wczesniej nie plamilam przed @, wtedy jak zaszlam to pojawila sie delikatna plamka i koniec, okazalo ze sie ciaza. Ale co z tego jak poronienie, moze to wlasnie ten progesteron:/

Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z dlugoscia fazy lutealnej? Ja wiem , kiedy mam owulacje chociaz nie mierze tempki ani nic. Czy faza lutealna zawsze ma tyle samo dni czy moze sie zmieniac w kazdym cyklu?

Dobranoc, Lui, kolorowych snow:)

reklama
Faza lutealna trwa 14 dni (+/- 2 dni) :)

U mnie 4 dni do @ i juz schizuje :p Zawsze mnie to dopada przed sama @... Juz nawet mi sie dzis snilo ze przyszly te cholerne plamienia i tak plakalam :( Ehh dlaczego musimy przez takie cos przechodzic :)

Milego nowego tygodnia staraczki :*