reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

PanaKotka

Nie miałam problemów z dostaniem tabletek, bo lekarz mi od razu powiedział w której aptece je dostanę. No i akurat babeczki tam bez problemu sprzedają na sztuki, a wiem, że w wielu aptekach trzeba kupić od razu całe opakowanie.

Jak jak nie mam owu to też śluzu nie mam. A jak się zbliża to śluz się pojawia, raz więcej, raz mniej. Nie zawsze mam widoczny na bieliźnie. Łykam wiesiołek i teraz go już widzę :D Właśnie jutro idę do lekarza na usg zobaczyć czy pękł pęcherzyk. Jak nie to chce mi doktorek pregnyl podać. Owu mam z prawego jajnika i tak mnie od kilku dni ten jajnik boli, że wytrzymać się nie da ;/ Dzisiaj trochę mniej, ale i tak daje o sobie znać.

Żeby tak teraz u mnie szybko zaskoczyło po tej femarze to by było super, bo już nerwy mnie biorą ;p I ciągle do tego lekarza i się martwić .. Dobrze, że usg u mnie kosztuje 50 zł, ale pójdę cztery razy w miesiącu i już 200 zł. Do tego leki .. :angry:

reklama
Lui, no ja teraz też będę mieć za 50zł. Mam nadzieję, że wstrzelę się tak by od razu można było podać pregnyl i potem skoczę tylko na kontrolę czy jest ciałko żółte :) Marzę, aby się udało! Śluzu w ogóle nie widzę... Tylko ten mętny, kremowy, zdecydowanie niepłodny. Przez cały cykl. Czasem więcej, czasem mniej.
Dzięki, że zaspokoiłaś moją ciekawość odnośnie tej femary. Lubię wszystko wiedzieć o krok do przodu :)

Kotka a bierzesz cos na poprawe sluzu? On jest bardzo wazny :/ Wiem ze juz duzo specyfikow lykasz ale polecam ci wiesiolek, calkowicie ziolowy a dobrze dzialajacy :)

Ja jakiś czas bralam oeparol femina. Ale żeby brać pełną dawkę to wychodziło 5 tabletek dziennie. Moja gin zleciła mi dodawać do czego się da olej lniany bo zawiera dużo omega 3. Tak samo jak płatki owsiane. Ale na poprawę śluzu można też stosować bardzo prosty środek. Po prostu pić dużo wody.

Karola, piję dużo - minimum 2-2,5l/dobę. Czysta woda nie jest dobra, więc idzie zielona, biała, czerwona, czarna herbata, roibosy i inne napitki.

Cassiah, Karola - brałam wiesiołka w maksymalnej dawce, ale na mnie chyba nie działa. Brałam i oeparol femina i zwykły. Teraz znowu będę brać od @. Tak na wszelki wypadek... No i z glutem z siemienia chyba będę szaleć. Może uda mi się to jakoś pić.

Dziewczyny nie mogę się pozbierać popołudniami ostatnio po tej zmianie pogody. przychodzę z pracy i musze się zdrzemnac bo inaczej nie funkcjonuje a 4 kawy nie chce pic. dobrze ze juz weekend za pasem.

Julka, doskonale Cię rozumiem. Też przechodziłam taki etap. Pomogło mi wtedy ograniczenie kawy (przestałam pić) i zmniejszenie ilości cukru na rzecz węglowodanów złożonych typu chleb razowy, kasze do obiadu itp. Może masz jakieś małe niedobory mikroelementów? Witam inni jakieś może trzeba wziąć na wzmocnienie? Ja polecam bodymax plus z żeń-szeniem. Postanowił mnie na nogi kiedyś.

reklama