reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
No kto jak nie my :) a jak maluszek będzie w brzusiu bezpieczny marzy mi się miejsce dla matki z dzieckiem z prawdziwego zdarzenia. Jakas kawiarnia z kącikiem dla troszkę starszych dzieci, naturalne przekąski dla mam karmiących piersia, kobiet w ciazy, menu dla dzieci zgodnie z metodą blw, regionalne produkty, zioła,normalne miejsce do karmienia bez wstydu i zasłaniają się od całego świata, łazienka z udogodnieniami do przewijania. Może nawet jakieś spotkania ze specjalistami. Brakuje czegoś takie w Lublinie. Ponosi fantazja :)

Megi, ależ masz pomysły :) jasne, że coś takiego by się przydało, pisz projekt na pieniądze z Unii, może by się udało ;-)
A co do mężów przy porodzie, to mój był anty, nawet jak jeszcze o dziecku nie pomyśleliśmy, więc chyba też nie mam na co liczyć:sorry:

Na pewno będę próbować Ewelinka :) mój to ogolnie bardziej zakręcony na temat ciąży i dziecka niż ja :D wiec i nie wyobraża sobie ze miałby nas zostawić same (tak juz nawet wybrał sobie ze będzie corcia) z tymi konowalami :D

Megi, otwórzmy razem takie miejsce. Ja bardzo chętnie zajęłabym się np od strony kosmetycznej. Mama z dzieckiem u kosmetyczki. Same naturalne preparaty. Można by robic np manicure, pedicure, wosk i inne proste zabiegi.

Nie wiem z kim bym poszła rodzić. Na pewno z nikim z rodziny. Działają mi na nerwy. Nie chciałabym być sama. Więc pewnie zapłacę obcej osobie np douli.

Niech ta dzidzia najpierw będzie, jak się nasłucha od znajomego, który tak jak i Twoj Megi jest taki chętny do udziału w porodzie, to może mu się rzeczywiście odmieni :) chociaż on panicznie boi się nawet pobierania krwi :-p

PanaKotka, a ja słyszałam że teraz proponują coś takiego jak wynajęcie położnej. I jeśli ja miałabym się decydować, to na pewno wybrałabym położną zamiast duli, bo ona jest przy Tobie od 36 tygodnia, wykonuje w czasie porodu wszystko to co położne mogą wykonywać, a dula to tylko taka pomocna dusza, ona zdziałać w czasie porodu to niewiele może :)

reklama
A no o położnej tez slyszalam tylko za bardzo nie wiem jak to działa w praktyce.. Chyba można wybrać położna tylko ze szpitala w którym się rodzi czy tak jeździ za Tobą? :) wiesz coś na ten temat więcej?