reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Suzi, ja tak mam za każdym razem mimo że obiecuję sobie ze tym razem już nie będę o tym myśleć. I tak w rezultacie kończy się to płaczem wraz z przyjściem @:-/

reklama
Falka, a co to znaczy, że bardzo słabo pracuje? Nie pojawiają się pęcherzyki wcale? Czy pojawiają, ale nie pękają, albo są wielopęcherzykowe? Bo napisałaś, że był z niego tylko jeden pęcherzyk, ale to akurat chyba dobrze? Powinno być kilka małych tzw atralnych i jeden większy, przewodni. Dobrze, że drugi ok.
Mój jeden jajnik jest podejrzewany o pco, bo jest powiększony i bolesny. Drugi jest ok.
Mnie nick spodobał się od razu. My mamy powiedzonka, minki i nawet własny język hehe :) ale to tylko nasze takie. Mamy swoje mega rytuały. I niedotrzymanie ich jest dla nas okropne. Np to, że wieczory są tylko dla nas tzn że jak gdzieś wyjeżdżamy to po 21-22max uciekamy od wszystkich i zamykamy się w pokoju. Tak samo jak ktoś przyjeżdża do nas, to nagle o 22 idziemy spać hehe. Choćby świat się walił, to musimy miec czas tylko dla siebie.

My dla dziewczynki też mamy imiona wybrane. Dla chłopca gorzej.

Suzi, Karola... Ja nie płaczę, ale to tak, jak bym coś na prawdę straciła. Dusza cierpi tak, jakby ktoś mi wbił nóż w serce... Tak, jak krwawi moje ciało, tak samo krwawi dusza. Ale traktuję to, jako hartujące doświadczenie, jako kształtowanie charakteru, wypracowywanie cierpliwości i trening silnej woli. Trochę dziwnie to brzmi, ale nie ma tego złego, co by dobrem nie zaprocentowało. Każde trudne doświadczenie uczy nas czegoś, co pozwoli nam sobie poradzić z sytuacjami jeszcze trudniejszymi.

a ja znowu spedze samotna noc smutno mi ale jutro jedziemy popoludniu na zakupy wiec jakbym nie pisala to sie nie martwcie doczytam was wieczorem dzis wzielam na rece 4 miesieczna coreczke szwagra chyba mnie polubila bo jak mnie widzi to rece wyciaga i sie usmiecha serce mi rozmieklo jak tylko uda mi sie zajsc w ciaze to bede najszczesliwsza kobieta na swiecie a teraz lece lulu bo padnieta jestem do jutra babeczki milej nocy

Hej dziewczyny:-)

Brak mi dziś humoru. Jest mi jakoś tak smutno i chyba załapałam dołka. Jeszcze do tego brzuch mnie boli jak na @ od dwóch dni. Chyba znowu to nie to.

mam 21.. wyciętą większość jajnika i podejrzenie endometriozy ..w dodatku przez ostatnie pół roku gdy miałam guza niezłośliwego nie miałam możliwości zajścia w ciąże gdyż wszystkie moje komórki jajowe wpadały do niego (tak powiedział mi lekarz) .. po operacji jestem dopiero ponad miesiąc.. czekam na decyzję lekarza odnośnie tego kiedy będziemy mogli się o nie starać..do tej pory nie próbowaliśmy starać się o dziecko. Nikomu nie polecam przechodzenia przez coś takiego :(

reklama