reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze dziecko

Robiłam dzisiaj test sikany i negatywny , więc się nie nakręcam. Ale jak owulacja miałam tak późno to pewnie cały cykl się wydłuży żeby było te 14 dni od owulacji ?Sama już nie wiem jak to jest
Witaj.. A ile dni minęło od owu? Jeśli owu się przesuneła do przodu to cykl też się wydłuża [emoji6]

reklama
A tak mnie naszło dziewczyny na refleksje że w sumie lekarze zwykle każą czekać około rok czasu a po roku nasienie i dalsze badania a ja tak myślę że skoro przez kilka miesięcy się nie udaje to bez sensu tracić czas rok . :( kurczę,to takie niesprawiedliwe wszystko :(

A tak mnie naszło dziewczyny na refleksje że w sumie lekarze zwykle każą czekać około rok czasu a po roku nasienie i dalsze badania a ja tak myślę że skoro przez kilka miesięcy się nie udaje to bez sensu tracić czas rok . :( kurczę,to takie niesprawiedliwe wszystko :(
Moim zdaniem rok to za długo. Jeżeli lekarz Cię nie zna to powiedz, że starasz się już 14 miesiąc :p Lepiej szybko działać i szukać problemu. Który to wasz miesiąc starań?

Właśnie te 14 dni to takie podręcznikowe, a każda z nas jest inna i nie u każdej wygląda to tak samo.. Może powtórz test ok. środy jeśli @ nie przyjdzie lub idź na bete będziesz pewna.. A masz jakieś objawy na @ ?

To prawda lekarze każą czekać rok , ale na szczęście wiele badań możesz zrobić prywatnie sama i pokazać lekarzowi.. Mój lekarz też nie chce mnie wysyłać na inne badania, bo nie staramy się w tym momencie.. Narazie skupił się na zbiciu testosteronu i uregulowaniu cyklów

Moim zdaniem rok to za długo. Jeżeli lekarz Cię nie zna to powiedz, że starasz się już 14 miesiąc :p Lepiej szybko działać i szukać problemu. Który to wasz miesiąc starań?
Nasz niby dopiero 4 ale jednak tak się boję że jakby było dobrze to by się już udało:( właśnie chyba skonsultuje się z innym lekarzem miałam ostatnio fajna panią doktor ale ona tak właśnie przeciaga zeby czekac i czekac

Właśnie te 14 dni to takie podręcznikowe, a każda z nas jest inna i nie u każdej wygląda to tak samo.. Może powtórz test ok. środy jeśli @ nie przyjdzie lub idź na bete będziesz pewna.. A masz jakieś objawy na @ ?

To prawda lekarze każą czekać rok , ale na szczęście wiele badań możesz zrobić prywatnie sama i pokazać lekarzowi.. Mój lekarz też nie chce mnie wysyłać na inne badania, bo nie staramy się w tym momencie.. Narazie skupił się na zbiciu testosteronu i uregulowaniu cyklów
Kurcze ja wlasnie chodze tylko prywatnie od jakiegos czasu i tez babka mi kazala soe wstrzymac jeszcze z testami nasienia i nawet powiedziała żebym sobie testy owulacyjne robiła w domu bo na monitoring szkoda płacić jak i tak to nic nie daje póki co

Nasz niby dopiero 4 ale jednak tak się boję że jakby było dobrze to by się już udało:( właśnie chyba skonsultuje się z innym lekarzem miałam ostatnio fajna panią doktor ale ona tak właśnie przeciaga zeby czekac i czekac
Wiele w staraniach daje psychika.. Im bardziej chcesz i na to się nastawiasz tym trudniej.. Tylko jak tu się nie przejmować

reklama

Co do objawów zwykle woda mi się zbierała i chodziłam taka wypchana i piersi takie pełniejsze i pobolewal brzuch a teraz nic , trochę jakieś mini skurcze się pojawiają ale bardziej tak w pachwinach

Do góry