@moniaa265A co u autorki wątku? @monia265 zaglądasz tu jeszcze? Udało się?
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Ale to można kochać się z partnerem nie na luzie ? Uważam że myśl o dziecku zawsze będzie z tyłu głowy ale raczej kochając się z moim "nie mężem" nie zastanawiam się jaka drogę obierają plemniki i czy już są blizej celu czy jeszcze nie poza tym co oznacza nie przejmować się? Nie da się wyłączyć całkowicie myślenia... ok, można spróbować nie wpaść w obsesję ale nie da się powiedzieć samej sobie ze od jutra się nie przejmujeMi się wydaje, że ludzie się mnożą wtedy, gdy się nie przejmują. Jak się nastawiasz, że "musisz zajść", to problem. A jak kochasz się z z partnerem na ludzie, to wychodzi dziecko
Ja odstawiłam tabletki z przekonaniem, że muszę poczekać aż dostanę okres o wszystko się ureguluje, więc na ciążę się nie nastawiałam. Aż okresu nie było i nie było, to zrobiłam test : pozytywny. Wielkie zaskoczenie dla mnie i męża. Drugie dziecko podobnie : przecież nie można zajść w ciążę, jak się karmi piersią nawet ginekolog mi powiedział, że szanse są mniejsze. Więc dalej: nie będzie to nie będzie, może później. I po pierwszej miesiączce po porodzie drugiej już nie dostałam.
Łatwo powiedzieć, żeby się nie spinać, skoro już 9 miesięcy się staracie, ale spróbuj kochać się z mężem bez "o, może teraz będzie ciąża ". A jak się nie uda, to po roku stanowczo wysłać jego i siebie na badania.
Gratulacje dla Ciebie że się tak udało, ale wybacz, uważam że to nie była kwestia przejmowania się czy nie
Zawiedziona starająca
Początkująca w BB
A jak tu się nie przejmować jak zegar tykaAle to można kochać się z partnerem nie na luzie ? Uważam że myśl o dziecku zawsze będzie z tyłu głowy ale raczej kochając się z moim "nie mężem" nie zastanawiam się jaka drogę obierają plemniki i czy już są blizej celu czy jeszcze nie poza tym co oznacza nie przejmować się? Nie da się wyłączyć całkowicie myślenia... ok, można spróbować nie wpaść w obsesję ale nie da się powiedzieć samej sobie ze od jutra się nie przejmuje
Gratulacje dla Ciebie że się tak udało, ale wybacz, uważam że to nie była kwestia przejmowania się czy nie
Bibi89
Ile masz lat jeśli można spytać?A jak tu się nie przejmować jak zegar tyka
ZielonaMamma
Kiedyś czytałam, że podczas seksu z kochankiem kobiety łatwiej zachodzą w ciążę (stosunek liczby zbliżeń do poczętych dzieci) niż z partnerem życiowym. Nie pamiętam dokładnych danych, ale hipoteza była taka, że z kochaniem kobiety są bardziej rozluźnione.Ale to można kochać się z partnerem nie na luzie ? Uważam że myśl o dziecku zawsze będzie z tyłu głowy ale raczej kochając się z moim "nie mężem" nie zastanawiam się jaka drogę obierają plemniki i czy już są blizej celu czy jeszcze nie poza tym co oznacza nie przejmować się? Nie da się wyłączyć całkowicie myślenia... ok, można spróbować nie wpaść w obsesję ale nie da się powiedzieć samej sobie ze od jutra się nie przejmuje
Więc tak, uważam, że nastawienie ma ogromne znaczenie.
I oczywiście, że można się kochać w celu spłodzenia potomka, a można dla przyjemności. Cudownie, jeśli te dwie sprawy są ze sobą związane, ale jeśli jest to seks "bo może będzie dziecko", to jest to czysto zadaniowe podejście. Podczas orgazmu też plemniki się łatwiej przemieszczają, więc to też ma znaczenie przy zapłodnieniu.
Zawiedziona starająca
Początkująca w BB
Kochanka nie szukam, będę próbować dalej, a badania nie wchodzą w gręKiedyś czytałam, że podczas seksu z kochankiem kobiety łatwiej zachodzą w ciążę (stosunek liczby zbliżeń do poczętych dzieci) niż z partnerem życiowym. Nie pamiętam dokładnych danych, ale hipoteza była taka, że z kochaniem kobiety są bardziej rozluźnione.
I oczywiście, że można się kochać w celu spłodzenia potomka, a można dla przyjemności. Cudownie, jeśli te dwie sprawy są ze sobą związane, ale jeśli jest to seks "bo może będzie dziecko", to jest to czysto zadaniowe podejście. Podczas orgazmu też plemniki się łatwiej przemieszczają, więc to też ma znaczenie przy zapłodnieniu.
Zawiedziona starająca
Początkująca w BB
34 skończyłam początkiem grudniaIle masz lat jeśli można spytać?
Bibi89
Ja nie mowie ze nie ma żadnego znaczenia ale samą głową dziecka się nie spłodzi, tak samo jak nie wystarczy uprawiać sex zeby być w ciąży na to składa się wiele czynnikówKiedyś czytałam, że podczas seksu z kochankiem kobiety łatwiej zachodzą w ciążę (stosunek liczby zbliżeń do poczętych dzieci) niż z partnerem życiowym. Nie pamiętam dokładnych danych, ale hipoteza była taka, że z kochaniem kobiety są bardziej rozluźnione.
Co nie zmienia faktu że czysto zadaniowe podejście o którym wspomniałaś nie jest zdrowym podejściem napenwo
Bibi89
No to teoretycznie jeszcze czas jest, ale rozumiem, ja mam 32 i czuje bardzo presje ze względu na wiek34 skończyłam początkiem grudnia
reklama
Podziel się: