Cześć dziewczyny, mam pytanie jak długo staraliscie się o dziecko? Ja z moim partnerem staramy się już 9 miesięcy. Wiem, że to nie długo, ale bardzo chcemy mieć dziecko za każdym razem wyszukuje u siebie jakiś objawów ciąży, szukam w necie objawów ciąży i nagle to wszystko mam, wszystko co wcześniej oznaczało dla mnie objaw zbliżającej się miesiaczki teraz oznacza dla mnie ciążę,a każdy test wykonany pokazuje, że jednak nie tym razem i tak od 9 miesięcy. Najgorzej jest wtedy kiedy WSZYSTKIE, dosłownie wszystkie koleżanki mówią o tym, że są w ciazy lub mają już dzieci i ciągle o dzieciach rozmawiaja i mówia mi jak cudowne jest dziecko i bycie mama lub gdy w rodzinie każdy pyta "a wy kiedy będziecie mieć dziecko? " takie pytania po prostu sprawiają, że odechciewa mi się wszystkiego i wkurzam się, że innym to przychodzi o tak o po pierwszej próbie, a my ciągle nie możemy pomimo tego, że jesteśmy zdrowi, zdrowo się odrzywiamy i niczego w życiu nam nie brakuje. A jeszcze najlepsze jest jak słyszę lub widzę, że para, która pije codziennie, pali fajki, nic nie robi rozmnaża się jak króliki. I właśnie jak to jest każdy mówi, nie stresuj się, jedz zdrowo, badaj się, ćwicz i zajdziesz w ciążę, a ciągle słychać i widać, że najwięcej dzieci jest tam gdzie jest patologia, alkohol, brak ruchu,papierosy i kłótnie. Są momenty gdzie jestem mega zrezygnowana, a świadomość tego, że niektóre pary starały się nawet 8 lat to mnie przeraża. A jak jest u was?