Co w takim razie suplementowac? DHA? Magnez? Dodam, że biorę Euthyrox 25Tak, ten. Nie bierz już femibionu.
reklama
jasani
Fanka BB :)
Na razie wystarczy tylko kwas foliowy.Co w takim razie suplementowac? DHA? Magnez? Dodam, że biorę Euthyrox 25
Avy
Tak.Czy któreś z tych badań mogą na to wskazywać?
Ja też mam mutacje mthfr i pai. Brałam acard I heparynę.
Najlepiej przy takich problemach pokieruje Cię lekarz z kliniki.
Angiee
Różni lekarze różnie to interpretują, ale ja przy takich wynikach i 2 poronieniach brałam przed staraniami acard, w ciąży też. Po pozytywnym teście, gdy tylko lekarz uwidocznił pęcherzyk w macicy (pilnowałam bety i poszłam od razu, gdy była w okolicy 1000) dostałam zastrzyki z heparyny. Z trzeciej ciąży mam zdrowego synkaCzy któreś z tych badań mogą na to wskazywać?
A u Was jest też problem z zajściem? Pomiędzy stratami staraliście się cały czas czy były jakieś przerwy?
Przerwę w staraniach mieliśmy dwa miesiące od zabiegu. W grudniu straciłam a w marcu zaczęliśmy się starać na nowo. Będę szła na kontrolę do ginekologa i zapytam o acard i heparynę. Jak przebiegały u Ciebie te poronienia?Różni lekarze różnie to interpretują, ale ja przy takich wynikach i 2 poronieniach brałam przed staraniami acard, w ciąży też. Po pozytywnym teście, gdy tylko lekarz uwidocznił pęcherzyk w macicy (pilnowałam bety i poszłam od razu, gdy była w okolicy 1000) dostałam zastrzyki z heparyny. Z trzeciej ciąży mam zdrowego synka
A u Was jest też problem z zajściem? Pomiędzy stratami staraliście się cały czas czy były jakieś przerwy?
Na najbliższej kontroli zapytam o to lekarza. Brałaś to w trakcie starań czy zaraz po zajściu?Tak.
Ja też mam mutacje mthfr i pai. Brałam acard I heparynę.
Najlepiej przy takich problemach pokieruje Cię lekarz z kliniki.
W jakim dniu cyklu najlepiej ją zbadać?Firma Solgar. Twoje wyniki są identyczne jak moje. Zbadaj jeszcze homocysteine.
Avy
Acard brałam w trakcie starań. Heparynę dziewczyny biorą od owulacji. Ja miałam to jakoś inaczej poustawiane ze względu na in vitro.Na najbliższej kontroli zapytam o to lekarza. Brałaś to w trakcie starań czy zaraz po zajściu?
Zajrzyj sobie na wątek comiesięczny. Naprawdę jest to ogromna skarbnica wiedzy.
jasani
To jest akurat bez znaczenia. Ja przy takich wynikach jak Ty nie miałam nic zlecone. Jedynie wizytę u hematologa ale musiałam jeszcze rozszerzyć badania.W jakim dniu cyklu najlepiej ją zbadać?
reklama
Angiee
Pierwsze to była bardzo dziwna historia, bo najprawdopodobniej ciąża pozamaciczna, ale lekarze rozkładali ręce, bo nic nie było widać na usg. Prawie 2 msc chodziłam w ciąży, która się nie rozwijała... Ale od samego początku beta nie rosła, pierwsza w dzień spodziewanej miesiączki wynosiła 33, 2 dni później tylko 35. Więc od razu było widać, że coś jest nie tak Po tym mieliśmy wymagane 6 msc przerwy i zaszłam w ciążę ponownie w pierwszym cyklu starań. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Na usg był pęcherzyk w macicy, ale beta była już spadkowa i rozkręciło się krwawienie. Mimo to miałam zabieg, bo podobno nie oczyściłam się dokładnie. W ciążę, z której mam synka, zaszłam 3 msc po tym poronieniu.Przerwę w staraniach mieliśmy dwa miesiące od zabiegu. W grudniu straciłam a w marcu zaczęliśmy się starać na nowo. Będę szła na kontrolę do ginekologa i zapytam o acard i heparynę. Jak przebiegały u Ciebie te poronienia?
Podziel się: