reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o ciążę...

Widzę same szczęściary 😁 1 -2 cykle... u nas rok staraliśmy się o pierwszą ciążę która okazała się pozamaciczna. Za drugim razem już poszło szybciej, bo powiedzmy że od razu jak już mogliśmy się znowu starać.

reklama
Hej mamuśki.
Staramy się właśnie o dziecko i stąd moje ciekawskie pytanie , ile trwaly Wasze starania??? Tylko w dni płodne? :p

Pozdrawiam serdecznie:)
To ja tylko dodam, że zdrowa para ma rok na zajście w ciążę. W tym ok 30% szans w każdym cyklu, tak więc nie bądź rozczarowana kiedy się nie uda 🙂 czego Ci oczywiście nie życzę.

Udało się w drugim cyklu, starania co drugi dzień przez 2 tygodnie około owulacji (nie robiłam testów na owulację, tylko tak jak mi wyliczył kalendarzyk).

Będę wytrwale próbować 😄
Ważne też ile masz lat, po 30 wolniej idzie ;-) o pierwsza ciążę prawie rok (poronienie), potem udało się po 10 miesiącach i to w 7 dniu cyklu ! Także szok (a mam regularne cykle).
Nie celuj tylko w dni płodne, bo różnie to bywa 😁
Powodzenia

Hej mamuśki.
Staramy się właśnie o dziecko i stąd moje ciekawskie pytanie , ile trwaly Wasze starania??? Tylko w dni płodne? :p

No to ja do większości pięknych historii o zajściu pomiędzy 2 a 5 cs dołożę łyżkę dziegciu.

Nam się udało w 30 cyklu, z poronieniem po drodze (chyba się udało w 21 cyklu), ze zdiagnozowaniem Hashimoto równolegle z zajściem w nieudaną ciążę.
Po poronieniu i zielonym świetle od lekarza starania ruszyły pełną parą, udało się w 7 cs. Dokładnie dwie kreski zobaczyłam 3 tygodnie przed wizytą w poradni niepłodności.

Seks co dwa dni przez cały cykl, w czasie owulacji codziennie.

Aaa, jak zaczynaliśmy, to z nastawieniem: „Eee, pewnie szybko się uda.”
Kto by się spodziewał, że zajmie nam to 2,5 roku?

Także nie musi być tak kolorowo, życzę owocnych starań.
Aaa, i jednak bym radziła zrobić na sam początek TSH i progesteron 7-8 dpo.
Jakby po pół roku się nie udało, to polecam jednak zrobić monitoring.

Hej mamuśki.

Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji 😊 seksu dużo
Niestety nie udało się donosić

Druga ciąża w drugim cyklu po poronieniu, również sporo seksu nie tylko w dni płodne 😊

Powodzenia

Nam się udało w 9 cyklu. To był tez pierwszy cykl kiedy użyłam testów owulacyjnych.
Pierwsza ciąża (aktualnie 27tc ) i oboje zaraz po 30

reklama
Do góry