reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o ciążę, a rzeczywistość

Kittycat02

Zaciekawiona BB
Hej! Starania o dziecko jest fajne o ile jedno z małżonków jest w domu i wszystko że sobą współgra, natomiast gorzej jest, gdy w grę wchodzi praca zmianowa, a w dodatku posiadanie juz dziecka, które nie zawsze idzie spać kiedy powinno, daje w kość a później nie ma już sily. Jak radzicie sobie w takiej sytuacji? Niektóre z was w tym okresie współżyje codziennie i fajnie ale co jeśli dookoła po za pracą dodatkowo jest duży ogród do ogarnięcia, malutkie dziecko a wieczorem nie ma już ani sił ani chęci? Przy pracy na zmianę też ciężko gdy partnerzy się mijają, jak udaje wam się olto pogodzić?

Serdecznie pozdrawiam ❤️

reklama
Dlatego my bardzo długo czekalismy maja świadomość, ze roznica wieku duza, ale kiedy uda sie, ze maluszek pojawi sie, corka starsza da sobie z wieloma rzeczami rade. Jestem zdania, ze jesli juz byłoby ciezko potem lzej by nie bylo.

Nie nie 😂 Fakt czasami nie potrafimy zsynchronizować zegarków z mężem żeby zacząć starania ale mi chodziło raczej o wasze sposoby, jeśli wiecie, ze w tym dniu będziecie miały owu czy specjalnie bierzecie wolne, czy dziecko podrzucacie babciom, czy czekacie np wieczorem na partnera itp. luźny temat

reklama
Nie nie 😂 Fakt czasami nie potrafimy zsynchronizować zegarków z mężem żeby zacząć starania ale mi chodziło raczej o wasze sposoby, jeśli wiecie, ze w tym dniu będziecie miały owu czy specjalnie bierzecie wolne, czy dziecko podrzucacie babciom, czy czekacie np wieczorem na partnera itp. luźny temat
No ja podeszlam najpierw na spinie, a to bylo bez sensu. My mamy wgrane od lat, kochanie sie codziennie w sumie, potrafimy znalezc dla siebie duzo czasu mimo napiętych grafików. Zadnych testow owu nie bylo w udanym cyklu, na luzie i sie udalo, tyle ze pol roku szybciej braliśmy kwas foliowy, ja mma dha a moj suplement na nasienie. I to tyle. Teraz musze sie uspokoic od poronienia i znoeu chce tak podejsc na luzie. Moj ma tylko 1 zmiany, a ja pracuje w domu dobierając sama godziny pracy, a corka ma 11 kat wiec mamy powiem szczerze komfort. Wam radze podejsc na luzie, wiecej milosci dla siebie, seksu a bedzie ok. A jesli wy juz macie malo czasu xla siebie to po 2 dziecku tylko bedzie gorzej

Do góry