Ja jutro poprosze gina o progesteron, chce brac od dnia owulacji.Mam jeszcze pytanie czy bierzecie coś wspomagająco? Ja tylko folian oraz witaminę D, czytałam że przy problemach z zagnieżdżeniem i utrzymaniem pomaga Acard (polepsza ukrwienie)
reklama
Lu ja mam 30 i tez sie nega stresuje, od miesiaca to jak wariatka tylko o tym mysle a tu ciagle nie wychodzi, biochem byl w 1 cyklu staran, kolejne 2 bezowocne i teraz kolejny tez czuje ze nici z tego.. Do tego ostatbio u mnie w pracy 3 osoby zaszly w ciaze i wszystkie sie chwalily ze w 1 cyklu sie udalo co mnie jeszcze dobilo.
Z tabletek na razie biore tylko kwas foliowy i jakies dopochwowe tabletki invag. Ale zamierzam zrobic badanie progesteronu bo obawiam sie ze jest za niski, nie wiadomo czy mam owulacje bo niby testy owu wychodza pozytywne a ani nie widze sluzu plodnego ani libido nie jest podwyzszone ani nie czuje zeby teperatura wzrastala... Wiec moze jeszcze dodatkowo bede potrzebowala Clo.
Z tabletek na razie biore tylko kwas foliowy i jakies dopochwowe tabletki invag. Ale zamierzam zrobic badanie progesteronu bo obawiam sie ze jest za niski, nie wiadomo czy mam owulacje bo niby testy owu wychodza pozytywne a ani nie widze sluzu plodnego ani libido nie jest podwyzszone ani nie czuje zeby teperatura wzrastala... Wiec moze jeszcze dodatkowo bede potrzebowala Clo.
LU36
Fanka BB :)
Linka1290, to dopiero 4 cykle więc nie martw się na zapas, jak w pierwszym cyklu miałaś biochemiczna, tzn ze owulacja była, bo do zapłodnienia jednak doszło. Robisz testy owulacyjne? Mierzysz regularnie temperaturę? (codziennie rano o tej samej porze?) to pomaga w określeniu czy owulacja była czy nie. Ja po tych dwóch latach jestem w stanie dokładnie określić czy w danym cyklu była owulacja czy nie i w którym dniu cyklu dokładnie. I tez dzięki temu po tym jak w końcu zbiłam tsh, na 6 ostatnich cykli 3 razy doszło w ogóle do zapłodnienia. Zaczęłabym od obserwacji swojego cyklu i ciała, bo to dobry pierwszy krok! zrób też (jeśli jeszcze nie robiłaś) podstawowe badania hormonalne, będziesz z góry wiedzieć czy podstawowe parametry są ok. U mnie np wszystko jest wzorcowe, jak na mój wiek nawet bardzo, a okazało się że tsh, które początkowo uważano za w miarę dobre, endokrynolog polecił zbic i to już był krok milowy dla mnie. Po roku bez żadnych efektów.
Tak jak najbardziej chcialabym sie udac na badania, jutro wlasnie planuje progesteron bo akurat wyjatkowo mam dzien wolny pomiaroe temperatury nie prowadzilam ale zaczne. Tak sobie raz zmierzylam temperature z 4 dni po pozytywnym tescie owulacyjnym i sie przestraszylam bo byla mega niska. Nie wiem co prawda jaka byla w 1 fazie cyklu ale dziwne jakby byla jeszcze nizsza. Zaczne po prostu pomiary prowadzic od kolejnego cyklu. Testy owulacyjne robie i w cyklu wrzesniowym wyszedl pozytywny w 19dc a teraz w 15dc powtorzylam w 16dc tez byl pozytywny, w 17 juz negatywny.
Lu ale jak kreska na tescie Ci sie przyciemnila to wydaje mi sie ze moze byc dobrze bo mi podczas biochema jasniala, w 31dc kreska byla ciemniejsza niz w 33dc a w 35 byla najjasniejsza, w 37 dostalam krwawienia. Trzymam kciuki zeby udalo sie utrzymac i za badania genetyczne
Lu ale jak kreska na tescie Ci sie przyciemnila to wydaje mi sie ze moze byc dobrze bo mi podczas biochema jasniala, w 31dc kreska byla ciemniejsza niz w 33dc a w 35 byla najjasniejsza, w 37 dostalam krwawienia. Trzymam kciuki zeby udalo sie utrzymac i za badania genetyczne
LU36
No zobaczymy, następny test zrobię w dniu spodziewanej miesiączki, czyli we wtorek. No chyba że miesiączka przyjdzie. Póki co dalej dość mocne ciągnięcia i kłucia w podbrzuszu, i takie ciezsze podbrzusze, więc coś tam się chyba dzieje, przynajmniej na ten moment...
LU36
Ciekawe swoją drogą jest też ile ciąż biochemicznych kobietą przechodzi w życiu i nawet o tym nie wie... Wiadomo że jak ktoś się stara i w każdym cyklu robi testy, przed, po miesiączce to takie rzeczy wylapie ( albo z objawów), natomiast jak ktoś po prostu daje sobie czas czy przyjdzie miesiączka czy nie, to może nigdy nie wiedzieć że w takich ciążach biochemicznych była...
To w takiej wczesnej ciazy czuc ciezsze podbrzusze? Kurcze to ja juz nawet nie mam nadziei bo ja nic nie czuje kompletnie ale tak mi sie wydawalo ze teraz beda problemy z tym zajsciem.
Tak, jak ktos nie robi testow to moze sie nie zorientowac bo to poronienie u mnie bylo podobne do miesiaczki, bolalo jak przy mocniejszych miesiaczkach, przy miesiaczkach tak samo mam skrzepy, moze przy poronieniu zdarzyl sie jeden taki wiekszy.
Tak, jak ktos nie robi testow to moze sie nie zorientowac bo to poronienie u mnie bylo podobne do miesiaczki, bolalo jak przy mocniejszych miesiaczkach, przy miesiaczkach tak samo mam skrzepy, moze przy poronieniu zdarzyl sie jeden taki wiekszy.
LU36
Nie ma reguły, możesz nic nie czuć i jedynym objawem będzie brak miesiączki, i pewnie tak jest w większości przypadkow Ja teraz czuję podbrzusze troszkę inaczej i takie ukłucia plus ciągnięcia, ale przy poprzedniej biochemicznej nic nietypowego nie czułam, po prostu zrobiłam test z ciekawości.. Wyszły dwie kreski, następnego dnia już jedna a dwa dni później miesiączka.
reklama