reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się od jesieni choć wiosna już nas zastała :)

Edzia ja brałam inofolic bo on pobudza jajniki do pracy żeby owulacja występowała , zioła ojca środki hmmm nie wiem nie za sto a wpadła mm się nad nimi....

reklama
To inofolic sobie daruje a poczytam o tych ziolach.. może sie skusze:)
A ktory masz dc? Ja mam śluz płodny zwykle 2, 3 po okresie:)

U mnie 9dc :szok: tak wcześnie nie miewają śluzu ale myślę że to dzięki tym tabletka co mam brać od 8dc do 12 tzn ten estrofem :-) co do ziół to można pomyśleć nad nimi;-) kurcze nie uwierzycie ale mąż wczoraj z pytaniem czy kupić mi testy owulacjie? No szok normalnie :-D no i zamówi, mi 2 paczki i maja przyjść w środę, czwartek. Zaskoczył mnie bardzo;-)

To bardzo pozytywnie Cie zaskoczył:) fajnie:)
U mnie @ trwa max do 5dni, zwykle 5dzień to juz praktycznie nic nie ma, a śluz płodny mam od 7-9dc.. tak gdzieś przez tydzien:) ale teraz cykl mi sie wydluzyl- a właściwie wrócił do tego sprzed tabsow wiec może bedzie pozniej. . Zobaczę:)
Teoretycznie jak @ masz mieć 20to 14dni przed ovu czyli 6.03 czyli śluz plodny moglby juz być:)

Maran wiesz w sumie to mąż sam wybrał i to są takiehttp://www.ebay.ie/itm/NEW-50-ULTRA-SENSITIVE-OVULATION-FERTILITY-TEST-STRIPS-20mIU-HOME-URINE-KIT-/150352513574?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2301b54a26

Ja kupiłam testy na allegro i szczerze powiem, że nie narzekam. Mam wrażenie, że od dwóch cykli to ja mam jakoś mało tego śluzu płodnego. Może też powinnam się zastanowić nad tymi wspomagaczami, hmm? Z reguły mam cykle 26-28 dniowe, a owulacje mam w granicach 12-14 dc. Ale ostatnio wydawało mi się, że nie miała wogole rozciągliwego, a sam taki wodnisty. Chyba, ze ja już taka pokręcona jestem i na siłe doszukuje się jego braku:p

Cześć dziewczyny,

edita: przyjmuję, że staram się "na poważnie" od września 2014, bo wtedy miałam wywołany okres luteiną. Wcześniej miałam baaaardzo nieregularne @ i w końcu prawie przez 4 miesiące nie miałam :/ W trakcie tych 4 miesięcy jakieś plamienia bardziej. W zeszłym roku na początku miałam też mały zabieg chirurgiczny, więc przed i po brałam antybiotyk więc w zasadzie samego starania w 2014 było mało...Podsumowując leci mi teraz 7 cykl od momentu wywołania. Widzę, że mamy podobnie :D

karola: wszelkie zdrobnienia i odmiany są ok :D Juguś fajnie brzmi :D Widzę, że i u ciebie 7 cykl :) Może to ta szczęśliwa 7 będzie dla nas ;)

iza: witaj :) U mnie też śluz jakoś dziwnie występuje :| Mam tylko kłopot z kwalifikacją czy to płodny czy nie :D Niby ważne, żeby kolor był odpowiedni i rozciągliwość, ale czasem mam wrażenie, że jest taki 2 w 1. Fajnie jak mąż się angażuje w taki sposób w starania :) Miło ;)

Dziękuję za miłe przyjęcie ;)
Mnie dzisiaj od rana głowa coś pobolewa...wiosnę już chcę ;)
U mnie 15dc i śluzu nadal sporo. Ma to swoje dobre i złe strony. Jajniki już się uspokoiły i nie pobolewają tak jak jeszcze kilka dni temu. Ciekawe co wyjdzie z tego wszystkiego. Ja mam kłopot z pękaniem pęcherzyków, bo one rosną, ale nie chcą pękać :/ Idę na podglądanie w następnym tygodniu sprawdzić czy może tym razem się udało czy trzeba będzie coś na to brać.
Widzę, że sporo z nas ma 7 cykl starań :)

Udanego dnia :)

reklama
Do góry