reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

To długie masz cykle chyba, co?

Brałam długo tabletki anty to oczywiście miałam jak w zegarku a potem raz 34 raz 36 raz 26 a odkąd biorę duphaston teraz minął czwarty cykl to jak w zegarku 32 dc dostaje okres czyli cykle 31 dni. Temp tez mierze od trzech miesięcy i zawsze wysoka do 29 a potem ostanie dwa dni spada i jest @ hehe wcześniej tez nie czułam żadnych objawow @ a teraz zawsze piersi mnie bola bardzo od razu po owu są nabrzmiałe i jakby siniaki wszędzie teraz w tym cyklu dopiero mam ból drugi dzień wiec dość późno ale może dlatego ze na początku cyklu byłam chora i brałam antybiotyk. Już mogłaby przyjść bo najgorsze to czekanie....!

reklama
Heja. Dzisiaj miałam pytanko w pracy. Przyszła znajoma zapłacić za kurs. Ja przyjmuję kasiorkę. Zapytała się: jak tam? Rodzinka się powiększa? A ja: nie powiększa się. A ona: no tak, inne wydatki, pewnie jakiś remoncik. Jeszcze sobie odkładacie decyzję o dziecku. A ja aż zagotowałam się i powiedziałam: nie, niczego nie odkładamy, są komplikacje, nie mogę zajść. A jej mina zrzedła: a co jesteście chorzy? A ja: nie, zdrowi. Poszła i już nic nie odpowiedziała. I jak tu się nie napić?

No niestety ludzie nie rozumieją tego :/ my prowadzimy z mężem wspólny sklep i klienci ciagle Ci sami i tez pytania a kiedy malenstwo itd ale ja mówię ze mamy czas i na razie cieszymy się sobą. Trzeba jakoś to przeżyć wyjścia nie mamy :/ główka do góry cycki do przodu i walczymy dalej [emoji12]

Brałam długo tabletki anty to oczywiście miałam jak w zegarku a potem raz 34 raz 36 raz 26 a odkąd biorę duphaston teraz minął czwarty cykl to jak w zegarku 32 dc dostaje okres czyli cykle 31 dni. Temp tez mierze od trzech miesięcy i zawsze wysoka do 29 a potem ostanie dwa dni spada i jest @ hehe wcześniej tez nie czułam żadnych objawow @ a teraz zawsze piersi mnie bola bardzo od razu po owu są nabrzmiałe i jakby siniaki wszędzie teraz w tym cyklu dopiero mam ból drugi dzień wiec dość późno ale może dlatego ze na początku cyklu byłam chora i brałam antybiotyk. Już mogłaby przyjść bo najgorsze to czekanie....!
A test?

Nie testuje do dnia @ bo szkoda mi testów i nakręcania się. Już tyle razy robiłam i zwód ze obiecałam sobie ze do dnia @ nie robie, nawet szczerze nie mam testu w domu żeby nie kusiło bo jak kupowałam jeden żeby sprawdzić i brałam na zapas na kolejnej miesiące niby to i tak robiłam z 5 testów w jednym cyklu [emoji23] wiec obiecałam sobie ze czekam cierpliwie a w sumie niecierpliwie na @

I jak jak jak !?
Ja mam długie cykle, nieregularne miesiączki, cykle bezowulacyjne. Od lipca nie miałam owulacji. Przez 90 dni w tamtym roku nie było @. Wzięłam luteinę i po niej dostałam @ krwotocznej, aż nie mogłam chodzić. Teraz co cykl jest luteina, bromergon, metformina, witamina d3, spironol i dexametazon. Idą jakoś cykle. Czeka mnie stymulacja owulacji.
Ja mam z 30 testów w domu i też cudowałam, kiedyś z rozpaczy robiłam nawet dwa w jednym dniu. Ale jak zużyję, to nigdy nie kupię na zapas. Jedynie jak coś, to pójdę na bhcg na krew.

Nie testuje do dnia @ bo szkoda mi testów i nakręcania się. Już tyle razy robiłam i zwód ze obiecałam sobie ze do dnia @ nie robie, nawet szczerze nie mam testu w domu żeby nie kusiło bo jak kupowałam jeden żeby sprawdzić i brałam na zapas na kolejnej miesiące niby to i tak robiłam z 5 testów w jednym cyklu [emoji23] wiec obiecałam sobie ze czekam cierpliwie a w sumie niecierpliwie na @

Szacun za tą cierpliwosc, bo ja nie daje rady, pomimo ze wiem, ze najrozsądniej jest czekać do dnia @, ale diabeł zawsze mnie namówi, żeby wcześniej wysikac z 10 testow [emoji38]

Tez sobie wielokrotnie obiecywałam, ze jak wysikam zapas to więcej testow nie kupuje, ale jak mi się trafi bezsenna noc na Amazonie to cały misterny plan w pizdu [emoji16]

Ja mam długie cykle, nieregularne miesiączki, cykle bezowulacyjne. Od lipca nie miałam owulacji. Przez 90 dni w tamtym roku nie było @. Wzięłam luteinę i po niej dostałam @ krwotocznej, aż nie mogłam chodzić. Teraz co cykl jest luteina, bromergon, metformina, witamina d3, spironol i dexametazon. Idą jakoś cykle. Czeka mnie stymulacja owulacji.
Ja mam z 30 testów w domu i też cudowałam, kiedyś z rozpaczy robiłam nawet dwa w jednym dniu. Ale jak zużyję, to nigdy nie kupię na zapas. Jedynie jak coś, to pójdę na bhcg na krew.

Współczuje ja tez biorę piec tysięcy różnych leków tez brałam bromka ale zle się czułam po nim i biorę norplorac, d3 również metformax także plus letrox na tarczyce, zestaw witamin selen cyk biotynę, a także duphaston trzeba to trzeba wyjścia nie ma.... silne babki jesteśmy to damy radę. Tez milam mieć stymulację w tym cyklu ale cóż jeszcze u nas doszło słabe nasienie męża 0% budowy plemnika wiec mamy czekać do połowy marca i decyzja bądź stymulacja albo już tylko in vitro :( wiec cóż live jak to mówią [emoji23]

reklama
Szacun za tą cierpliwosc, bo ja nie daje rady, pomimo ze wiem, ze najrozsądniej jest czekać do dnia @, ale diabeł zawsze mnie namówi, żeby wcześniej wysikac z 10 testow [emoji38]

Hehe tez tak miałam wiec przestałam kupować test bo jak tylko milam to zguba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry