reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

To dobrze, ze się poprawiły wyniki, a nuż się uda akurat do wakacji, tego Ci życzę z całego [emoji173]️, a jakby miało się nie udać, to całe szczęście masz ten plan B w kieszeni i nie wydano wyroku ;) wiem z doświadczenia, ze człowiek chciałby tak „normalnie”, ale jak już bedziesz nosić pod serduszkiem swój mały cud to bedziesz już miała zupełnie w du**e jak został poczęty i szybko zapomnisz o tym, przez co musiałaś przejść żeby się doczekać! Także... trzymam kciuki! Jeszcze chwileczkę i tez bedziesz się cieszyć swoim szczęściem :)

Dziękuje ślicznie mądre słowa [emoji16][emoji16][emoji8][emoji813]️

reklama
Dziękuje za pamięć. Gin uważa ze męża plemniki lepiej ze jest duża poprawa w jakości na przełomie trzech badań od listopada i daje nam czas do wakacji. Zlecił jeszcze badania jeszcze raz w sumie jak na początku na posiew grzyby itd czekamy dwa tyg na wyniki i jak coś nie tak to jeszcze antybiotyk dostanie ale ogólnie mamy działać do wakacji. A jeśli dupa to in vitro od razu miałaś racje inseminacja nic by tu nie dała. Czytałam ze Twoje samopoczucie okej wiec trzymam kciuki mocno i monotonnie ciąży [emoji8]
Super Martini ze sie poprawilo!!!! 3mam kciuki zeby sie udalo naturalnie:-D

Ja ide na zabieg usuniecia polipa we wtorek i moze potem sie cos ruszy zobaczymy, robilam badania na zabieg i tsh mam ok ale glukoze podwyzszona takze musze sie zmobilizowac i zrobic sobie z obciążeniem .
Jak nie to to tamto :p ciekawe czy dam rade do konca roku zajsc:p

To dobrze, ze się poprawiły wyniki, a nuż się uda akurat do wakacji, tego Ci życzę z całego [emoji173]️, a jakby miało się nie udać, to całe szczęście masz ten plan B w kieszeni i nie wydano wyroku ;) wiem z doświadczenia, ze człowiek chciałby tak „normalnie”, ale jak już bedziesz nosić pod serduszkiem swój mały cud to bedziesz już miała zupełnie w du**e jak został poczęty i szybko zapomnisz o tym, przez co musiałaś przejść żeby się doczekać! Także... trzymam kciuki! Jeszcze chwileczkę i tez bedziesz się cieszyć swoim szczęściem :)
Dokladnie! Milego dzionka dziewczynki!

Witam , ja tez staram się o dziecko ale na próżno .Wydaje mi się ze nie mam mnie owulacji gdyż nie mam tego charakterystycznego śluzu. W tym cyklu postanowiłam mierzyć temperaturę i zaczęłam brać takie ziołowe tabletki Castagnus bo podobno obniżają prolaktyna a mam lekko podwyższona .nie wiem co z tego wyniknie , już tracę nadzieje.

Witam , ja tez staram się o dziecko ale na próżno .Wydaje mi się ze nie mam mnie owulacji gdyż nie mam tego charakterystycznego śluzu. W tym cyklu postanowiłam mierzyć temperaturę i zaczęłam brać takie ziołowe tabletki Castagnus bo podobno obniżają prolaktyna a mam lekko podwyższona .nie wiem co z tego wyniknie , już tracę nadzieje.
Witaj. Moze warto pojsc na monitoring i zobaczyc czy owu wysypuje. Tez mam lekko podwyższoną prolaktyne sle u mnie to na owu nie wplywa. Takze zrobilabym monitoringi czy wszystko jest ok.

Myślę że delikatnie podwyższona prolaktyna nie spowoduje braku owulacji w cyklu miesięcznym. Ale też myślę że warto sprawdzić owulacje na monitoringu czy występuje i jeśli nie to można stymulować owulacje. Porozmawiaj na ten temat ze swoim ginekologiem.

reklama

Hej! A dziękuje, u mnie dosyć dobrze. Po prenatalnych wszystko ok i przypuszczenie, ze będzie chłopiec :) ja się czuje w porzo, ciagle jednak doskwierają mi plamienia, w pn wielkanocny wchodzimy w drugi trymestr tak wiec mam cicha nadzieje, ze to się wszystko pozmienia powolutku :)
A jak u ciebie? Jak po zabiegu? Jak cykl? Jakieś testowanko? :)

Do góry